Moje działkowo- parapetowe królestwo.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje działkowo- parapetowe królestwo.

Post »

Zeniu - zdolny ten Twój M; jak mu sie udało rozkręcić i schować studnię, no, no... :;230 :;230 :;230
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zeniu, to kwitnące widywałam często w marketach, ale bez tego kwiatuszka na górze, myślałam, ze to różowe niżej to cała ozdoba, a tu taka niespodzianka.
Tego scindapsusa chyba mi nie pokazałaś. :roll: No chyba że mam taką sklerozę, że już zapomniałam. :lol: Zielistka jest piękna, wiadomo. :) A nowość to chyba diffenbachia?
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Zeniu, piękne zdjęcia. Moja uwage zwróciła trzmielina :shock: cudna!!! U mnie tylko pną się po ziemi... no ale nie mają żadnej podpory zeby iść w górę ;)
Z domowych- scindapsus tez kiedyś taki miałam...padł mi, niestety. Zielistka pokręcona zawsze o niej marzyłam, ale póki co mam tylko takie zwykłe zielone i biało-zielone, ale nie pokręcone :wit
Diffenbachię też miałam- zeżarły mi przędziorki. Benjamin już któryś raz gubi liście, choć ani przeciągów, ani zmiany miejsca nie było :roll:
Chyba mnie nie lubią te rośliny :roll:
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Zeniu, napisałaś u mnie o swojej trzmielince. I wspomniałaś, że ją przycinasz. Teraz już widzę co i jak. Rzeczywiście osiągnęła u ciebie niebotyczne wymiary. I to jest taka sama jak u mnie, która dopiero kilkoma cieniutkimi pędzikami wchodzi po pniu drzewa. Ciekawa jestem, jak ten mój jesion będzie wygladać za kilka latek.
Jeszcze jedno. Spodobała mi się wiosenna kompozycja smagliczki, bialych kwiatuszkow i chyba czerwono kwitnącej skalnicy. Bardzo radosny widoczek. Obrazek
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

:wit
Bardzo miłe wspomnienia ;:138 ;:138

Trzmielinka urocza i zadbana . :tan
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Witaj Zosiu...Dziękuję za pochwały tych parapetowych i ogrodowych. Parapetowych mam mało..tak ot, aby czymś zapełnić chwilowo pustkę działkową. ;:7
Lidka lmw pisze: Na kawę sobie wpadnę ..............
No to jesteśmy umówione. :heja

Zosiu...bardzo się cieszę z twoich odwiedzin. ;:196 . Nie wiem co się u ciebie dzieje, co słychać :?:

Gosiu..pięknie dziękuję. Obrazek

Ewuniu...bo ja wiem czy M taki zdolny ;:7 . Zima go zaskoczyła i nie zdążył zamontować na stałe :;230 . Takim oto sposobem, miał możliwość schować. ;:108
rapunzel pisze: Tego scindapsusa chyba mi nie pokazałaś. :roll: No chyba że mam taką sklerozę, że już zapomniałam. :lol:
Chyba jednak zapomniałaś... :;230 . Pokazywałam , na półeczce wiszącej przy oknie. Teraz jedynie zmienił miejsce.
Obrazek

Mariolu...trzmielinę koniecznie trzeba czymś oddzielić od ziemi jak chce się aby rosła w górę. Mogę to być nawet kamyczki. Inaczej ona korzonkami przyczepia się do ziemi i pnie po ziemi. :;230 . Co do domowych, mnie także nie rosną cudownie. Jak sobie przypomnę ile już kwiatków przewinęło się przez moje parapety..ale cóż. ;:224 . Benjamin dostał nową doniczkę i co..także oblatują mu listki, niewdzięcznik ;:223

Wandziu..ta moja smagliczka ma już tyle latek, sama nie pamiętam ile jej stuknęło. Z obawy aby nie padła ze starości, tego lata ją odmłodziłam..tzn starałam się. Na ile to mi się udało okaże się w przyszłym roku. :wink:

Teresko..dziękuję. Obrazek

A to z wczorajszego wypadu do miasta. Nie wiem co mi się stało, nigdy za tym nie przepadałam..chyba pod wpływem chwili. :;230

Obrazek

I coś kwitnącego.
Obrazek
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Zeniu, przez cały czas śledzę Twój wątek, bo jest co oglądać. Zachwycił mnie łan smagliczki, ogromna trzmielina, no i te parapetowe też śliczne.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 paź 2010, o 15:40

Post »

Zeniu, smagliczce dobrze robi przycinanie i to nawet radykalne. A nowe roślinki, to tylko z siewek, których pełno wokół starych roślin.
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Zeniu wspomnienia przepiękne, pachnące hiacynty, okazała kępa tiarelli jest niezwykle dekoracyjna, też mam ale jeszcze jest mała. Rh na tle trzmieliny to dopiero widok :shock:. ;:138
majorowa
500p
500p
Od: 7 cze 2011, o 09:56

Post »

To już na święta cię wzięło :D Do szabel panie ! :;230 Do szabel ! ;:224
Pozdrawiam cieplutko ;:167

Oto mój... Mały rozsadnik
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

Piękny kwitnący !!! PRZYJEMNIE W TAKĄ NIECIEKAWĄ POGODĘ POOGLĄDAĆ PIĘKNE KWIATKI
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zeniu, czyli jednak skleroza, to mnie trochę zmartwiłaś. ;:224 :;230
Sansewierie to fajne rośliny zobaczysz, tylko teraz podlewaj je góra raz na trzy cztery tygodnie. Jej susza nie szkodzi, a przelanie jest wyrokiem praktycznie.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

A ja sansewerii nie lubię. Mam co prawda jedną, ale zupełnie mnie nie porywa. Dla mnie są to kwiaty biurowe, które często widuję w urzędach i może dlatego źle mi się kojarzą. Obrazek

A fioleczek to juz zupełnie inna sprawa. Piękniutki.
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

wando, nie lubiłam sansewierii do września, zresztą zroślichy też nie lubiłam, a teraz mam oba gatunki. Owszem mogą się kojarzyć ze szkolnymi parapetami np, ale głównie te wysokie, natomiast niskie się naprawdę urocze, jak choćby moja ( a wcześniej Anjji ) Gold hahnii.
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

a mi tam żadna sansi ani ze szkołą ani urzędem się nie kojarzy ;:224 - a z.... galeriami handlowymi :;230 no i do tego wysokie też mi się podobają ;:224 a szczególnie jak zobaczyłam kompozycję Jagody to już w ogóle się rozkochałam ;:167
Zenia pisze: Aguś...ciekawe czy pamiętałaś o hiacyncie. :?: ..na pewno tak. ;:112

nie uwierzysz :shock: zapomniałam ;:108 szok! :shock: codziennie jeżdżę koło tego Lidla bo moja trasa zamknięta i muszę małym objazdem i codziennie sobie myślę, że po coś tam miałam iść, tzn po coś nie iść ;:224 i jechałam do domku ;:108 ale teraz przypomniałaś i co? ;:223

zielistka pokręcona cudowna ;:167
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”