Mój ogród - moja pasja.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Kalmia
1000p
1000p
Od: 15 maja 2007, o 14:19
Kontakt:

Re: Mój ogród - moja pasja.

Post »

Miło mi :)
Awatar użytkownika
riane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lut 2008, o 12:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kalmia pisze:Hura! Hura! Hura! DESZCZ!!!
Zdecydowanie się przyłączam :D
Agata
Awatar użytkownika
Kalmia
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Agatko, przydałoby się dużo więcej tego deszczu ...
Awatar użytkownika
bratek158
500p
500p
Od: 28 lis 2010, o 14:57
Kontakt:

Post »

:wit
co do deszczu to jestem za tym oby popadal ;:108
a potem przykryl sniezek coby roslinkom cieplo bylo :D

-- 13 gru 2011, o 13:07 --
w tym moje hortensje .

Obrazek
Obrazek
;:65
hortensje cudne jak dlugo je masz ?
Awatar użytkownika
rico62
500p
500p
Od: 19 lip 2010, o 20:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Kalmia :D
Dziekuje za bardzo miłe odwiedzinki :D
Pospacerowałem sobie :D Po Twoim Ogrodzie :D Zabolały mnie nogi masz tyle hektarów!! ja mam małe 400m :oops:
Przeczytałem wszystkie wpisy,(mam wolne troche sie rozchorowałem)
Zabolały mnie oczy!!! z tego piekna!!! i Cudownych roslin, do wczoraj!!! niewidziałem piekniejszych roslin i kwiatów niz te co ma e- gienia(Kolorowy Ogród Gieni)
Ale u Ciebie :D poprzeczka jest Bardzo wysoko podniesiona!! Mozna wycieczki szkolne na biologie przywozic!! :D
Jestes z W-wy ,byłem w wojsku w Nadwislanskich Jed,MSW,stare czasy lata 80te,od tego czasu niebyłem w W ,moze sie wybiore na jakis mecz na euro
Byłem w Alani 2 lata z rzedu07-08 na wczasach z triady,były to moje najlepsze wczasy w zyciu,dopóki nie pojechałem do egiptu 09r
w centrum jest piekny park
Pozdrawiam,Miłego Wieczorku
będę zagladac do Ciebie :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Kalmia
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Witajcie kochani! :wit

Bratku158, dzięki za odwiedziny :) Pogoda super, jak dla mnie to może być taka zima, jak dzisiejszy dzień :) Ale zima, niestety, i tak nadejdzie, czy chcemy, czy nie ... oby nie była zbyt mroźna :)
Na zdjęciu to hortensja LimeLight, mam ją z 5 lat, jest już ogromna, kwitnie przepięknie, polecam :)

Ryszardzie, witam serdecznie w moich skromnych progach! Bardzo Ci dziękuję za tak sympatyczny wpis :) :oops: Mój ogród jest jeszcze dość młody, a zaczynałam od pola zarośniętego chwastami. Zresztą chwastów i tak mam pod dostatkiem, niestety :evil: Właściwie uprawiam mój ogród na wsi z doskoku, w weekendy, dlatego i przegrywam wojnę z chwastami, ale i tak bardzo lubię mój ogród. Terenu już trochę zaczyna brakować, bo mam żyłkę kolekcjonerską, lubię magnolie, a one z czasem zaczynają zajmować dużo miejsca. Lubię iglaki, na początku nasadziłam sporo takich, co wyrastają na ogromne drzewa i teraz już muszę patrzeć, co kupuję i wybierać te karłowe ... Ale tymi dużymi też się nie martwię, bo ostatnio mam "chorobę rododendronową" i w następnym sezonie zamierzam zasadzić rh pod tymi dużymi już sosnami. Do ulubionych moich roślin należą także hortensje, peonie bylinowe i drzewiaste, hosty, lilie ... Ogród Geni znam, zaglądam do niej, ma wielką kolekcje przeróżnych roślin, prawdziwa pasjonatka ... zresztą na forum mamy przepiękne i bardzo różnorodne ogrody, małe i wielkie, dojrzałe i młode ... i w tej różnorodności jest wielki urok.
W Egipcie jeszcze nie byłam, ale mam nadzieję, że kiedyś mi się uda tam pojechać. Jest co zwiedzać :)
Czekam na wiosnę z niecierpliwością, a póki co przeglądam internet w poszukiwaniu ciekawych roślin, które chciałabym zaprosić do mojego ogrodu w następnym sezonie.
Życzę zdrowia i serdecznie pozdrawiam
:)
Awatar użytkownika
rico62
500p
500p
Kontakt:

Post »

Witaj Kalmia :D
Masz Bardzo Piekne Magnolie
Ja mam 1 malą od kwietnia, odmiana Susan na etykiecie pisało ze kwitnie 2 razy w roku?
Milej soboty i niedzieli :D
Pozdrawiam
Obrazek
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

Łano witaj, dawno Cię nie odwiedzałam. Piękna ta Twoja hortensja. Coś mi mówi, że i ja rozpocznę swoją przygodę z nimi. Ciekawa jestem, jak wysoko kopczykujesz je na zimę? I czy jak wyżej przytniesz to na nie okopczykowanej części wypuszczają pąki czy raczej na pewno przemarzną?
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
Kalmia
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Witajcie! :wit

Ryszardzie, dobry zakup, magnolia 'Susan' to ładna odmiana i wytrzymała na mróz. Co do tego powtarzającego się kwitnienia w lipcu/sierpniu, to niektóre odmiany tak mają. U mnie powtarzają także 'Lennei', 'Betty', 'George H. Kern' ... ale nie jest to takie zjawiskowe kwitnienie jak to pierwsze na wiosnę. Właściwie to magnolia wykształca kilka/kilkanaście kwiatów i nie zawsze ma siły je rozwinąć do końca.

Zosiu, ja moje ogrodowe nie ukrywam i nie kopczykuję, dlatego tak marnie mi kwitną, bo przemarzają. Muszę jednak przestać się lenić i zacząć je okrywać i kopczykować. Myslę, że na części nie okopczykowanej i przemarzniętej raczej nie można spodziewać się żywych pąków. Polecam bukietowe, są niezawodne, kwitna obficie bez żadnych dodatkowych zabiegów ochronnych przed zimnem.

Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia :)
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

co za cudny ogród ;:111 pochodziłam z przyjemnością :wink:
Awatar użytkownika
rico62
500p
500p
Kontakt:

Post »

Najpiekniejszy jaki widziałem :D
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19

Post »

rico62 pisze:Witaj Kalmia :D
Masz Bardzo Piekne Magnolie
Ja mam 1 malą od kwietnia, odmiana Susan na etykiecie pisało ze kwitnie 2 razy w roku?
Milej soboty i niedzieli :D
Pozdrawiam
Obrazek
Ja mam taka samą , malutką i kwitła 2 razy - piękna jest
Ogródek EdytyB

zapraszam
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 paź 2010, o 15:40

Post »

Łano, witam w nowym roku, oby pomyślnym ;:196 Pamiętasz, nie tak dawno temu zaproponowałaś, że możesz mi kupić w pobliskiej szkółce magnolię, która tak mi się u Ciebie podobała. Otóż kilka dni temu trafiłam, buszując w sieci, na szkółkę niedaleko, bo w Karpaczu, która ma spory wybór magnolii, również Siebolda, o którą mi chodziło, więc nie będę Cię fatygować z tym zakupem.
A w ogóle to gdzie się podziewasz :wit nie widać Cię na Forum. ;:196
Awatar użytkownika
Kalmia
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Witajcie, kochani w 2012! ;:167

Ryszardzie, witaj! Dziękuję bardzo za życzenia i również życzę Ci wszystkiego co najlepsze w tym roku!
Miło mi bardzo, że tak wysoko oceniasz mój skromny ogród, chociaż i wiem, że to ocena bardzo zawyżona :) ;:167
Pozdrawiam Cię serdecznie :)
Keetee, witaj! Miło mi bardzo, że mnie odwiedziłaś i że mój ogród Tobie się spodobał. Zapraszam! ;:167
EdytaB, witaj! Magnolia 'Susan' to ładna odmiana. życzę obfitego kwitnienia na wiosnę :)
Jolu kochana, witaj! Dziękuję i wzajemnie! ;:167 ;:196
OK. Poproszę o link do tej szkółki, może i ja coś znajdę dla siebie?
Jolu, ja ogólnie jestem w dołku (poważnie choruje bliska mi osoba), ale na forum zaglądam.
Awatar użytkownika
Kalmia
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Aguś, kochana, bardzo Ci dziękuję ...
... i bardzo współczuję ...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”