Rzeczywiście

... ktoś się podszywa
Pozostając w klimatach kulinarnych ... znacie przepis na śledzie pod pierzynką

znacie... to posłuchajcie

- 1 opak.śledzi matiasów
- 2-3 ugotowane w mundurkach ziemniaki
- 2-3 jaja ugotowane na twardo
- 1 marchewka surowa, starta na jarzynowej tarce
- 1 cebula i kawałek białej części pora - posiekane drobno
- jabłko winne pokrojone w kosteczkę
- natka pietruszki
- majonez zmieszany z jogurtem.
Na półmisku układamy pokrojony w dzwonka śledź, a na to kolejno: cebula z porem, polać majonezem, warstwa pokrojonych w płatki ziemniaków, następnie utarta marchew, na to jabłka i znów polać sosem majonezowym. Teraz posypać startymi na jarzynowej tarce jajkami. Wstawić do lodówki na 2-3 godziny. Przed podaniem posypać natką.
Nie solić!. Bardzo dobre, smacznego
