Mój fijoł 2
Re: Mój fijoł 2
Mam nadzieję, że to taki żart?
- Sure
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Czosnek super wygląda, co to za odmiana, bo nie mam czasu doczytać, czy było?...
Też sobie posadziłam takie fioletowe, ciekawe, czy wykiełkują. No chyba, że już wykiełkowały przy tej pogodzie i umarzną...
Też sobie posadziłam takie fioletowe, ciekawe, czy wykiełkują. No chyba, że już wykiełkowały przy tej pogodzie i umarzną...

pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Siberia, jeśli chodzi o życie, to straciło urok od kiedy nie mogę siedzieć na forum dowolnie długo
To potrwa jakiś tydzień. M odda maszynę i wróci mi chęć na wszystko
Wieje. To mnie zawsze przygnębia
Agata, odmiana "duży, ładny pani urośnie"
Tak się kupuje 

Agata, odmiana "duży, ładny pani urośnie"

- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
"bedzie pani zadowolona" 

- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Ryzyk-fizyk, to chociaz wiesz ze nic nie wiesz ... a jak sie kupuje powojnik, tak jak Ewcia z przywieszka ze ma byc niebieski a wychodzi bordowy, to juz nie jest niespodzianka tylko rozczarowanie
Ja kupilam niby bialego pojedynczego a bedzie niebieski dzwonkowy- foto cos im sie popingolilo z odmiana

Ja kupilam niby bialego pojedynczego a bedzie niebieski dzwonkowy- foto cos im sie popingolilo z odmiana

- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
To prawda z tym sprawdzaniem korzonków - owszem sprawdzimy ,że są i na tym kończy się żywot sadzonki...
dlatego od dłuższego czasu ukorzeniam w przezroczystych pojemnikach.
To,że nad ziemią wystają tylko suche badylki nie znaczy,ze pod spodem cisza - przekonałam się nie raz.

To,że nad ziemią wystają tylko suche badylki nie znaczy,ze pod spodem cisza - przekonałam się nie raz.
A ja myślę, że to może być ten powojnik...Kolory na zdjęciach plakietkowych są tak przekłamane bardzo często! A wygoglałaś sobie go, tam już więcej prawdy o kolorze można znaleźć...A że nie jest pełny, to dlatego, że zakwitł na tegorocznych już pędach...Wiele powojników tak ma...
I jeszcze o tych nieszczęsnych sadzonkach, co to je nasza ciekawość gubi...Ja podobnie jak Krysia, też jeśli już coś ukorzeniam, to w przezroczystych pojemnikach...Jedyna szansa na sukces!
I jeszcze o tych nieszczęsnych sadzonkach, co to je nasza ciekawość gubi...Ja podobnie jak Krysia, też jeśli już coś ukorzeniam, to w przezroczystych pojemnikach...Jedyna szansa na sukces!

- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Aż mi lepiej ... a już myślałam,że tylko ja jestem takie wielkie ciekawskie jajo ...
Przezroczyste pojemniki pozwalają zaspokoić ciekawość bez uszczerbku na ich żywocie.

Przezroczyste pojemniki pozwalają zaspokoić ciekawość bez uszczerbku na ich żywocie.
- ewamaj66
- mirdem
- Od: 26 sty 2010, o 11:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Och jaki śliczny wiosenny widoczek
a co to jest między kamieniami o takich czerwonych listkach ....... a może kwiatkach , tak bardziej z przodu ( bo z tyłu poznaje kwitnacą pięknie skalnicę
)

Pozdrawiam Mirka
Ogródkowy galimatias - aktualny
Ogródkowy galimatias - aktualny
- Sure
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
Właśnie, to zielone też mnie zainteresowało. A skalnica to to różowe z tyłu? A jaka odmiana, bardzo ładnie kwitnie!
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- ewamaj66
Mirka, to czerwone to straszliwy szczawik
Bestia sieje się jak szalona, usunąć się nie daje, bo kiełkuje w różnych terminach, a na skalniaku to prawdziwa zawalidroga-jest wszędzie. Na szczęście pieli się dość łatwo.
Agata, to skalnica Arendsa, odmiany nie znam. Kwitnie różowo i tworzy z czasem takie zgrabne zielone kopułki liści. Mogę Ci wysłać wiosną, bo mam tego dużo. Rozrasta się, ale u mnie się nie wysiewa. Mam jeszcze biało kwitnącą
Inna zaleta tych skalnic to fakt, że zimą pozostają zielone, nie przemarzają. W całkowitym cieniu źle rosną, w pełnym słońcu się przypalają, o ile rosną "na patelni".

Agata, to skalnica Arendsa, odmiany nie znam. Kwitnie różowo i tworzy z czasem takie zgrabne zielone kopułki liści. Mogę Ci wysłać wiosną, bo mam tego dużo. Rozrasta się, ale u mnie się nie wysiewa. Mam jeszcze biało kwitnącą

- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Skalnice Arendsa są wszystkie śliczne. Widziałam jeszcze ciemnoczerwoną. A szczawik to prawdziwa zmora