Żel zamiast ziemi
-
- 200p
- Od: 25 kwie 2008, o 17:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
-
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
-
- 200p
- Od: 25 kwie 2008, o 17:39
- Kontakt:
- Delete
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 maja 2009, o 09:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja posiadam ową 'kryształową ziemię'. Kupiłem granulki w kwiaciarni. Trzymam w nich Lucky Bamboo. 

Pozdrawiam, Bartek.
Kaktusy... / Doniczkowce
Kaktusy... / Doniczkowce
-
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
- rapunzel
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
Re: Żel zamiast ziemi
Podnoszę temat, bo kupiłam takie kuleczki w chińskim sklepie za całe 50 gr. Czy nadadzą się do ukorzeniania? Z tego, co czytałam na dłuższą metę wydają niefajny zapach? Czy ktoś w tym w ogóle uprawia jakieś rośliny? Będę wdzięczna za wszelkie opnie zanim się za to zabiorę.
- socurek
- Od: 5 kwie 2009, o 02:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... A#p1460561
Raczej niepochlebne opinie. Sama trzymałam w żelu lucky bamboo- czyli dracenkę tak naprawdę i nie wyszło jej to na dobre. Liście zżółkły, zero przyrostów. Jednego wyrzuciłam, drugiego wsadziłam do wody i jakoś rośnie... Może jeszcze kiedyś spróbuję, bo wygląda to bajecznie. Ale z drugiej strony trochę się boję o roślinkę i chyba lepiej już kupić ładną osłonkę...
Raczej niepochlebne opinie. Sama trzymałam w żelu lucky bamboo- czyli dracenkę tak naprawdę i nie wyszło jej to na dobre. Liście zżółkły, zero przyrostów. Jednego wyrzuciłam, drugiego wsadziłam do wody i jakoś rośnie... Może jeszcze kiedyś spróbuję, bo wygląda to bajecznie. Ale z drugiej strony trochę się boję o roślinkę i chyba lepiej już kupić ładną osłonkę...
- rapunzel
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
Dzięki za link socurku, chyba dam sobie spokój, ewentualnie użyje do kwiatów ciętych.