Majka 411 - róże 2011/2012 cz.3
- 
				MaGorzatka
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Majka 411 - róże 2011 cz.3
Te na dole, "Pirouetki" wyglądają, jak uszyte z materiału 

- majka411
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
 Małgosiu, bo, to są już bardzo rozkwitłe różyczki, jak byś lekko dotknęła posypią się płateczki.
  Małgosiu, bo, to są już bardzo rozkwitłe różyczki, jak byś lekko dotknęła posypią się płateczki.  
Majeczko, mogę prosić o link do Rosen Geowing? coś google nie współpracuje...

- majka411
Aguś,  proszę
   proszę 
http://www.rosen-goenewein.de/
i za chwilę wstawię do szkółki francuskiej.
Już jest http://www.roseraiepilteblin.com/

proszę
   proszę http://www.rosen-goenewein.de/
i za chwilę wstawię do szkółki francuskiej.
Już jest http://www.roseraiepilteblin.com/
Dzięki! 
popatrzyłam na odmiany i ceny, zastanowię się... część róż z mojej listy mogę kupić w PL, pytanie czy warto zapłacić więcej w zagranicznej szkółce...

popatrzyłam na odmiany i ceny, zastanowię się... część róż z mojej listy mogę kupić w PL, pytanie czy warto zapłacić więcej w zagranicznej szkółce...
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nadal nie wiem, czy moja nn to Chipek. Raczej nie, bo nie ma tego pomarańczowego odcienia. Latem bedziemy porównywały.

- majka411
Agusiu,   ja, aż tak dużo nie przepłacam za róże, a wolałam kupić z innych miejsc ze względu na inne szczepienie. Szkółka Francuska z kolei okazała się rewelacją.
  ja, aż tak dużo nie przepłacam za róże, a wolałam kupić z innych miejsc ze względu na inne szczepienie. Szkółka Francuska z kolei okazała się rewelacją. 
Kilka osób prosiło mnie, żebym powiedziała jak będę coś wiedziała o zamówieniu do szkółki francuskiej, a muszę się przyznać, że pokręciło mi się kto o to prosił.
Może te osoby tu zajrzą i przeczytają.

Gosiu, moim zdaniem to jest Chippendaile. Zauważyłam, ze Twój aparat robi zdjęcia w jasnych kolorach. Dlatego nie możesz sama dojść co to za jedna.
  moim zdaniem to jest Chippendaile. Zauważyłam, ze Twój aparat robi zdjęcia w jasnych kolorach. Dlatego nie możesz sama dojść co to za jedna.
Zobacz na tych zdjęciach też są różne kolory kwiatów.

ja, aż tak dużo nie przepłacam za róże, a wolałam kupić z innych miejsc ze względu na inne szczepienie. Szkółka Francuska z kolei okazała się rewelacją.
  ja, aż tak dużo nie przepłacam za róże, a wolałam kupić z innych miejsc ze względu na inne szczepienie. Szkółka Francuska z kolei okazała się rewelacją. Kilka osób prosiło mnie, żebym powiedziała jak będę coś wiedziała o zamówieniu do szkółki francuskiej, a muszę się przyznać, że pokręciło mi się kto o to prosił.
Może te osoby tu zajrzą i przeczytają.

Gosiu,
 moim zdaniem to jest Chippendaile. Zauważyłam, ze Twój aparat robi zdjęcia w jasnych kolorach. Dlatego nie możesz sama dojść co to za jedna.
  moim zdaniem to jest Chippendaile. Zauważyłam, ze Twój aparat robi zdjęcia w jasnych kolorach. Dlatego nie możesz sama dojść co to za jedna.Zobacz na tych zdjęciach też są różne kolory kwiatów.

- 
				edulkot
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- majka411
 widzę, że też masz supernowe minki.
   widzę, że też masz supernowe minki. 
Majeczko marzy Ci się słonko....

- 
				edulkot
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
O taaak i nie tylko słonko ale i leżenie i nic nie robienie. 

- majka411
- Deirde
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Majka - by nie było - przeprowadzimy te zamówienie do szkółki francuskiej gdy uzbiera się powyżej 10 zamawiających - w tej chwili mam 3 osoby.
Koszty wysyłki róż od nich są bardzo duże - przy 30 różach koszt wysyłki wynosił prawie 400 zł. Tak więc spokojnie - przeglądać.
I odpowiadam - opłaci się kupić róże w szkółkach niemieckich - nie wszystkie odmiany róż można u nas dostać - tam jest o wiele większy wybór odmian niż w naszych szkółkach - a ceny - wybaczcie ale są już takie same jak w naszych szkółkach.

Koszty wysyłki róż od nich są bardzo duże - przy 30 różach koszt wysyłki wynosił prawie 400 zł. Tak więc spokojnie - przeglądać.
I odpowiadam - opłaci się kupić róże w szkółkach niemieckich - nie wszystkie odmiany róż można u nas dostać - tam jest o wiele większy wybór odmian niż w naszych szkółkach - a ceny - wybaczcie ale są już takie same jak w naszych szkółkach.
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Ale dalas kolorami po oczach   

U mnie pieknie slonecznie, przymrozek byl spory i skrobac trzeba bylo ale teraz jest nie najgorzej 6 stopni na plusie.

U mnie pieknie slonecznie, przymrozek byl spory i skrobac trzeba bylo ale teraz jest nie najgorzej 6 stopni na plusie.
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum 
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Maju ledwo mi się zamarzył Eden i tylko wypowiedziałam, że go chcę .....to będę mieć   
   dzięki miłej duszyczce
 dzięki miłej duszyczce  
Ale samo chcieć i mieć już mi nie wystarczy.....teraz trzeba mu znaleźć miejsce i przyszło mi do głowy, że ostanio robiłaś rozeznanie.....jak i co.....i powiedz Ty mi kochana gdzie go posadzisz lub gdzie już rośnie....czy na środku rabaty czy gdzieś z boku. Szczerze to nie mam pomysłu gdzie go umiejscowić.....sama rozumiesz taki okaz musi mieć miejsce zaszczytne  ....a te już pozajmowane.
 i przyszło mi do głowy, że ostanio robiłaś rozeznanie.....jak i co.....i powiedz Ty mi kochana gdzie go posadzisz lub gdzie już rośnie....czy na środku rabaty czy gdzieś z boku. Szczerze to nie mam pomysłu gdzie go umiejscowić.....sama rozumiesz taki okaz musi mieć miejsce zaszczytne  ....a te już pozajmowane. 
...och te letnie róże

dzięki miłej duszyczce
 dzięki miłej duszyczce  
Ale samo chcieć i mieć już mi nie wystarczy.....teraz trzeba mu znaleźć miejsce
 i przyszło mi do głowy, że ostanio robiłaś rozeznanie.....jak i co.....i powiedz Ty mi kochana gdzie go posadzisz lub gdzie już rośnie....czy na środku rabaty czy gdzieś z boku. Szczerze to nie mam pomysłu gdzie go umiejscowić.....sama rozumiesz taki okaz musi mieć miejsce zaszczytne  ....a te już pozajmowane.
...och te letnie róże

- Dyskrecja
- Od: 22 lis 2010, o 20:01
Maju,   

Te wszystkie pastelowe - cudne, ale ta ciemna,aksamitna, głęboka czerwień to też niebywałe cudo, czy to Papa M.?

Te wszystkie pastelowe - cudne, ale ta ciemna,aksamitna, głęboka czerwień to też niebywałe cudo, czy to Papa M.?