Mój ogród - RoksiSK

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
RoksiSK
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 kwie 2007, o 15:57

Post »

Już chciałam napisać, że dziękuję, ale opamiętałam się - "Nie dziękuję" ;:113 Nie chcę zapeszyć.
Od naszego rocznika zmienili tryb nauczania z 5 letniego zakończonego magistrem, na najpierw 3 lata z licencjatem i natępnie jeszcze 2 latka na magistra. Z jednej strony to nawet dobrze, bo już po 3 latach (3,5) ma się wyższe. Jest jednak wielki minus - przerabiamy materiał, który normalnie powinno się spokojnie "przyswajać" 5 lat w 3. I tak na pierwszym oprócz materiału z Archeologii ziem polskich i Starożytności (a jest to potężny dział - ale go uwielbiam :wink: ), mamy Historię Średniowiecza Powszechną i Polski. Materiał został jedynie bardzo "subtelnie" zmniejszony, ale ja tam różnicy nie widzę - po prostu masa nauki.
A ja sobie tylko ciągle wyszukuję nowe książki ... :wink: :lol:
Pozdrawiam Agnieszka
Mój Ogrod , Kuchnia i Storczyki
Awatar użytkownika
RoksiSK
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Zdjęcia sprzed tygodnia, ale nie miałam kiedy ich wkleić :oops: Zakwitły bowiem w niedzielę fioletowe krokusy. Miałam dziś zrobić im zdjęcie, ale przy tak wietrznej pogodzie - zostalismy z Krzysiem w domu... robiliśmy wiosenne porządki :wink: :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A na ostatnim zdjęciu efekty "pracy" zmory ogrodników, czyli KRECIORÓW :twisted: :twisted: :twisted:
Pozdrawiam Agnieszka
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2007, o 22:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

RoksiSK pisze:Zdjęcia sprzed tygodnia, ale nie miałam kiedy ich wkleić :oops:
Normalnie Agnieszko ja też tak mam , czas mnie ostatnio goni jak opętany i nie mogę się z niczym wyrobić :lol:
Domowe porządki u mnie zaczynają sie od jutra , mam nadazieję :roll: :lol:
Krecika wygoń do sąsiada , co będzie ci draniu jeden roślinki niszczył :wink: :D
Krokusiki wyglądają jak marzenie , a Krzyś nie "pachniał" ich jeszcze ? Moje łobuziaki jak tylko z domu wyszły , to pierwsze kroki do kwiatków , by "popachnieć " ich :D :lol:
Pozdrawiam i buziaki dla Krzysia ;:79
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Awatar użytkownika
RoksiSK
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Krzyś jest na etapie deptania :twisted: Muszę więc bardzo uważać :wink:
Pozdrawiam cieplutko :P :P :P
Pozdrawiam Agnieszka
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Fajnie Agnieszko, ze znalazłaś chwilkę, żeby zajrzeć na forum, nawet wkleic zdjęcia swoich krokusków :D Dziękuję Ci za odwiedzinki! Przy takim zapale do nauki, nie mam zadnych wątpliwości, ze zdasz bez problemu wszystkie egzaminy, jakie Cię czekają. A potem - czeka Cię zasłuzony odpoczynek w ogrodzie :D
Awatar użytkownika
RoksiSK
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Już jeden z "tych trudnych" mam za sobą. Pochwalę się 4 :D Choć miałam nadzieję na 5... tylko nie byłam przygotowana na tak szczegółowe pytania :cry:
Za 5 tygodni znowu "powtórka z rozrywki" tym razem egzamin ze Starożytności.... byle do lipca... :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam Agnieszka
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No to gratuluję Agnieszko! ;:138 Następnym razem na pewno będzie 5, ale 4 to przecież też niezła ocena
Awatar użytkownika
RoksiSK
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dziękuję :P :P :P
Pozdrawiam Agnieszka
Grzegorz B

Post »

Witaj Agnieszka :D

Mam nadzieję, że już egzaminy, zaliczenia masz za sobą, bo wiesz za chwilkę wiosna powróci a jak się na zewnątrz robi ciepełko, to nie wiem jak Ty, ale ja nie mam siły siedzieć w chatce przed książką, dlatego nie lubię majowo-czerwcowych zaliczeń, człowiek walczy wówczas sam ze sobą. Aga czwóreczka to super ocena, ja bym się z takiej bardzo cieszył i powinnaś być z siebie dumna. Masz przecież oprócz nauki inne obowiązki dom, rodzina, więc i tak sobie znakomicie radzisz. Czasami jest tak, że często liczymy na więcej, ale też dużo zależy od szczęścia i oczywiście humoru egzaminatora.

Widzę, że wiosna już daje o sobie znać, teraz będzie już tylko z górki :D
Awatar użytkownika
RoksiSK
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witaj GRZESIU :P U mnie sensja zaczęła się w marcu i będzie trwać do przełomu czerwca i lipca - jesteśmy rozliczani w systemie rocznym. Koszmar :evil: Masz rację, na zewnątrz tak pięknie i wiosennie - ale cierpię na brak czasu. Ostatnio tylko czytam, czytam i czytam... Ledwie mogę ogarnąć materiał ze średniowiecza, a w kolejce stoją już książki ze średniowiecza... Jestem nadgorliwa i tym samym, sama sobie krzywdę robię :wink: :lol: Ale jest jeszcze tyle ciekwaych książek do przeczytania...
W ogrodzie ostatnio jestem tylko na spacerze z Krzysiem. A rabarty są u mnie w takim stanie... eh, szkoda mówić. Miałam je w ostatni weekend doprowadzić do porządku, ale złapało mnie przeziębienie :!: Na szczęście mi i Krzysiowi już przechodzi.
Pozdrawiam cieplutko :P :P :P
Pozdrawiam Agnieszka
Grzegorz B

Post »

Aga, to jak dla mnie ta sesja jest w najgorszym momencie. Jeżeli masz w systemie rocznym, to współczuję, tyle materiału opanować, to jest wielką sztuką, a jak jeszcze jesteś nadgorliwa, to faktycznie bardzo się poświęcasz temu co robisz. Jednak efekty będą na przyszłość, choć pewnie zdajesz sobie sprawę, że humanistów współczesny świat nie "kocha" i nie zabiega o nas :evil: , jednak to już druga sprawa.

A że dopiero zaczynasz zdawanie, więc trzymam kciuki ;:215
Awatar użytkownika
RoksiSK
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Trzymaj Grzesiu kciuki mocno :P :P :P
Mam nadzięję, że nie będę musiala niczego we wrześniu poprawiać :wink: Choć jak pomyślę o średniowieczu...
Nauka sprawia mi tyle "frajdy", że nawet na takie niedogodności jak brak czasu i snu przestałam zwracać uwagę (prawie :lol: ).
Właśnie popijam drugą kawę i dokarmiam Krzysia jednocześnie pisząc. Mamy potrafią być wielofunkcyjne ;:113 ;:112
Pozdrawiam Agnieszka
Grzegorz B

Post »

Bez obaw postaram się :D choć z Twoim zapałem do nauki i bez tego będzie ok a wrzesień wydaje się być niemożliwym :D

A dzięki tej wielofunkcyjności pokazujesz, że można łączyć wiele rzeczy na raz nie rezygnując z tego co najważniejsze, czyli rodziny.
Awatar użytkownika
RoksiSK
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Niestety :oops: nie umiem :oops: Mąż od jakiegoś czasu zaniedbany :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam Agnieszka
Grzegorz B

Post »

Oj niedobrze, niedobrze :!: :!: :!: . Oby miał dużo cierpliwści i wyrozumiałości, choć z tym ciężko u nas :roll:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”