Mój ci On...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Re: Mój ci On...

Post »

Rojniki pięknie wrosły pomiędzy kamienie...ile czasu trzeba czekać na taki efekt :?: Naprawdę ślicznie wyglądają ;:108
Jeśli skalniak przerósł trawą to jest do poprawy, ale z drugiej strony to szkoda rujnować wszystko jak rośliny się rozrosły...na efekt znowu trzeba troszkę poczekać. Może coś innego wymyślisz i poprawisz tylko troszkę, niewiele zmieniając :?:
Na jesieni też zlikwidowałam malutki skalniak...poprzerastał perzem i białymi fiołkami ogrodowymi...dlatego teraz położyłam cieniówkę i na wierzch dałam kamień...może chwasty się nie przebiją.
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cieszę się,Ewo,że Ci się podoba :D Człowiek planuje,robi niby według siebie,ale zawsze to miło,jak spotka się z aprobatą.Ten żywopłot,spodziewam się,zyska w nowym sezonie,bo strzygę go dopiero teraz.Z kamieni zwisa ,no jak mu tam,żagwin i mnóstwo rojników.Muszę nieskromnie przyznać,że i mi się podoba ten fragment :oops: Ten efekt, Aniu, uzyskałam po kilku latach,ale rojniki musiały się zasiedzieć i dopiero póżniej ruszyły z kopyta.Murek rozbiorę,bo szpeci,zaraz zresztą pokażę zdjęcie :oops: Teraz jest taka pora,że nic nie powinno ucierpieć.wysadzę i po oczyszczeniu posadzę.Dzisiaj nic nie zrobiłam,bo cały dzień byłam pomocnikiem męża :) Ale wykorzystam to,że mamy cement rozrobiony,więc zabawię się w murarza :wink: Oto dalsze zdjęcia z kamieniem w roli głównej,no,może równorzędnej z roślinami :D Obrazek

Obrazek

To jest suchy murek,który prosi o natychmiastowe zainteresowanie :x Na świeżo ładnie wyglądał,a teraz niewiele widać,że to rabata podwyższona ;:224
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Z oddali wcale źle to nie wygląda...wyobrażam sobie kolorowy kobierzec z kwiatów...druga rabatka też nie wygląda źle...kamienie przecież jak poleżą kilka lat to włażą w ziemię...czytałam żeby pod spód dać piasek to troszkę łagodzi wpadanie w grunt...kamieni zapewne nie widać bo rośliny je zakryły :?:
Wiem że co jakiś czas trzeba podważać i poprawiać...otoczaki też mam przy oczku też wchodzą w ziemię że niektórych prawie nie widać...Twoje kamienie są bardzo duże a u mnie malutkie to jeszcze gorzej wpadają.
Czy dojrzałam żółte koraliki ognika :?:
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak,to żółty ognik,koraliki tylko u dołu,bo góra przemarza.Czeka na czerwonego krewniaka :wink:
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mój ognik miewa podobnie-wiąże korale na dolnych gałązkach, choć nie zawsze. W zeszłym roku obsypany był cały :D W tym nie ma korali nawet na dole :evil:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
jacekbielsko
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2011, o 21:53

Post »

Piękny naturalny ogród. Takie lubię :) I te kamienie... to jest coś co mnie kręci ;:108
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję, Jacku ;:180 Pracuję nad tym,aby tak całkiem naturalny nie był :;230
Mój ci on cz. 3
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
jacekbielsko
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2011, o 21:53

Post »

A ja znów pracuję nad tym aby mój wyglądał naturalnie :;230
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wpadnę ocenić :wink: Tymczasem lecę zapracować na co nieco :;230
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
roots23
500p
500p
Od: 23 sie 2010, o 16:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

fajne masz te kamienne zakątki, chyba mnie troszkę zainspirowałaś :)
Pozdrawiam wszystkich ogrodników Renata :)
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Twój ogród jest kolejna pięknością, jaką odwiedziłam tej jesieni
Przeczytałam na razie 7 stron ale zima długa - przyjemności trzeba mądrze dozować :D
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Jak ja Ci zazdroszczę tych pięknych kamorów ;:108 W okolicy mojej działki nie ujrzysz kamieni :roll: Szkoda że nie mieszkasz po drodze na moją działkę :( Bardzo ładnie wygląda ta rabata z kamieniami ;:138
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O,jakże mi miło gościć nowych gości :heja Szkoda,że moja nowa rabata tak wolno "się robi",ale ja taka zalatana... ;:7
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Witaj Mireczko zwiedziłam twój ogród, pięknie i pomysłowo go urządziłaś, ile różnych w nim roślin, podziwiam też iglaki i krzewy, wszystko to tworzy wspaniały klimat, jednak najbardziej zachwycają mnie olbrzymie kamienie, świetnie wyglądają wśród zieleni. ;:138
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oglądam w Waszych ogrodach wspomnienia z lata,wzmaga to tęsknotę za nowym sezonem,czekanie na efekty nowych nasadzeń.A ja chcę podzielić się z Wami moją porażką :cry: Nie wiem czym zawiniłam(najpewniej małą wiedzą),ale na usprawiedliwienie powiem,że starałam się bardzo :(
Obrazek
Moja araukaria.Nie wiem czemu schowałam ją jeszcze na przechowanie.Liczę ,że odżyje ;:223 A taka była zieloniutka,A TAKA BYŁA DROGA ;:223 Prawdopodobnie postawiłam ją w zbyt nasłonecznionym stanowisku,doczytałam to,jak już zaczęła brązowieć.Na razie się zniechęciłam,ale na wiosną,kto wie...

Obrazek

Obrazek
Moje wieczorowe murowanie :uszy Nierówność terenu wykorzystuję stawiając murki;mam już dwa z cegły i ten będzie trzeci.Planowałam to robić na spokojnie a wyszło,jak wyszło.Mężowi zostało zaprawy a że szkoda rzucić byle gdzie a taczki opróżnić trzeba,no więc czas zacząć murek.A było już prawie ciemno,więc jest,jaki jest;czyt.partacki :oops: Wyciekającą zaprawę usunę,choćby dłutkiem i skończę a wtedy zrobię końcowe zdjęcie :heja

-- 9 gru 2011, o 21:51 --

Przy murku widać pasek trawnika;o tyle powiększam rabatę.Oczywiście rośliny wysadzę,dosypię ziemi i podniosę rabatę.Martwię się jeszcze,co powiedzą sąsiedzi na moją nocną obecność w ogrodzie,podczas opadów śniegu z deszczem a póżniej jeszcze robienie zdjęć z lampą :uszy
Mój ci on cz. 3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”