Ankowo cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ankowo cz.3

Post »

Gosiu Marta działu nie potrzebuje :;230 Pamiętasz? wystarczy wpaść na działkę i wskazać :lol:
Ania z pewnością też potwierdzi :wink:
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To był po/dział :;230
Aniu... znów Ci wątek rozweselamy :wink:
Czy deszczyk subtelny dotarł już do Ciebie? Czy też okno myłaś na próżno?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Post »

Artamko, 1. gotujesz makaron al dente, 2. na tłuszczu (ja na oleju) podsmażasz lekko czosnek (boski zapach w całym domu) i wrzucasz na to na chwilkę makaron :-)
Czosnek można do każdego smażenia dorzucić, wtedy wszystko ładnie pachnie :-)
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martuś, no widzisz jakie to niesprawiedliwe. Jakby nie można było dać każdemu co mu się należy :lol: Ale jak słusznie zauważyła Gorzatka opcja oddam/wymienię nas ratuje :)

Asiu, dzięki, zrobiło się tak smakowicie ;:137 Pięknie opisałaś zalety szałwi ;:63

Pamelko, potwierdzam, uważam że Marta powinna mieć jakiś przydomek np. Szczodra, taki staropolski, królewski.

Gorzatko, rozweselajcie, macie jeszcze 15 stron do setki :tan Deszczyk był bardzo lekki, okno pozostało czyste, niestety. Muszę spróbować z zachodnimi, skoro wschodnie dało taki słaby rezultat.

Siberio, no zapachniało. Ostatnio robiłam mięso drobiowe z dużą ilością czosnku, do tego bataty i żurawina, względnie śliwka w occie. Nawet największy tu w domu "esteta" (cytat: nie jem czegoś czego nie znam), nie oparł się boskim aromatom.

Dzisiaj wiało, dalej sucho. Zimy na razie nie widać, z czego najbardziej cieszą się drobie, wciąż w pełni korzystając z wybiegu i ogrodu. Gdyby było mniej buro można by powiedzieć że to październik.
Wciąż kwitną szafrany i z tym widokiem Was zostawiam ;:3
Obrazek
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj... kolejny ogród, do którego muszę dmuchnąć i deszczowe chmury podesłać... jak jedna czarownica (czyt. Marta) nie pomogła, to może drugiej trzeba? :wink:
Tylko nie wyłap całego deszczu po drodze, bo ma jeszcze do Dorotki dolecieć... :wink:
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jak napisała Ania :D Matra Szczodra :uszy jeszcze dośle deszczu.
Poczekać jednaże należy :wink:
Aniu bardzo podoba mi się Twoja propozycja ;:108
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Widok ładny i owszem, ale żeby tak od razu nas zostawiać...
Swoją drogą, ja nie miała bym nic przeciw temu, żeby ogrodowe krokusy miały wymiar tych monitorowych... ale by było...
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Aniu ! Przyszłam Ci podziękować za cukiniowe przepisy (przepraszam,że dopiero teraz) i naturalnie popatrzeć , co tam nowego w Twoim ogrodzie. Szafrany przypominają wiosnę...
A tu pogaduszki o smakołykach ! Aż mi się zachciało tego aromatycznego makaronu... Muszę koniecznie posadzić czosnek w nowym sezonie.
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Już jeden taki Szczodry był...Trochę przesadził i go z Krakowa wygnali! :) To ja nie chcę tego przydomka! :;230 Wolę z Krakowem dobrze żyć! :)
A deszcz już idzie, jutro będzie lało jak szczebra :;230 Tak mawia taka jedna pani u mnie w pracy :) Wiatr też będzie...A skoro o wietrze to ta pani papier w bryzach kupuje! :;230 I jak nie ma zasięgu, to jest poza sięgiem :;230
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak przesadził... znaczy się: swój! Ogrodnicza dusza :;230
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Post »

:;230 :;230 :;230
I pewnie wszystko to ta pani mówi "w drobnej wierze" czy może "w dobrej mierze" :;230
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Gorzatko, no to dmuchnęłaś :;230 Zaraz wszystkie drzewa powywraca. Zjawiskowa wichura, nie ma co. I kropi przy tym :)

Pamelko, chyba wszelkie działania z zakresu meteo-magii skutkują, zjawisko z deszczem w tle przyszło dziś dość gwałtownie, aż strach wyjść na zewnątrz.

Izuś, co prawda to prawda, rozmiar w tym przypadku robi różnicę. Ale patrząc w drugą stronę, jakbyś przedstawiła na zdjęciu w skali 1:1 dalie olbrzymki, albo całą Elfe? :lol: Też by był szok.

Tamaryszku - proszę, wątek zmierza w kulinarne rejony, w końcu moje motto to stworzyć ogród jadalny. Czosnek posadź koniecznie, może też niedźwiedzi - ma łagodniejszy aromat i można też używać jego kwiatów.

Martuś, to był dobry król mimo wszystko, już Ci to Goś wytłumaczyła. To weź sobie po jakimś innym, np po Kaziu III.
Widzę po cytatach że takie talenty lingwistyczne to się wszędzie trafiają :;230 Bo u mnie w pracy też jest jedna uzdolniona, ale to już by całą książkę można napisać, z tytułem "Komedia pomyłek", Martuś, Siberio, piszemy?
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Polecam się na przyszłość :wink:
Obym tylko nie miała proroczych snów :;230 bo dziś na przykład śniło mi się, że próbowałam się do Ciebie przebić przez metrowy śnieg :wink:
Na szczęście pojawił się jakiś uczynny sąsiad ze spychaczem i wykopał tunel :wink:
Tylko w tym śnie nie mogłam poznać Twojego przedogródka... musiałaś nieźle nazmieniać od mojej wizyty :;230
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

O jakich tu smakowitościach czytam ,a których nie znam ...lub znam a nie chce mi się tworzyć...i idzie na ruszt to co zwykle kotlety mielone i schaboszczaki...z kapustą zasmażaną... :;230
Czosnek niedźwiedzi zajadam w gotowcu pt ser żółty w plastrach i nie powiem ...bardzo mi smakuje... ;:108
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

No to piszemy czy nie piszemy? Bo ja już pierwszy rozdział podrzuciłam :wink: Aniu, nie zauważyłaś, że wszyscy już zdjęcia wiosenne ku pokrzepieniu serc wstawiają? :wink: Wspierajmy się! :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”