Dziękuję
Pidżamo
Patrząc na tę rabatę to aż się oczy śmieją jak pięknie wygląda...jak czytam że ktoś usuwa stare jabłonie to strasznie mi szkoda...brakuje i takich drzew w ogrodzie. Nowo posadzone drzewka rosną tak wolno
Dziękuje że podałaś te informacje o drzewach...każdy różnie pisze. Myślę że dużo zależy też od ziemi...pod drzewem z ziemią piaszczystą na sto procent hosta nie będzie rosła...u mnie siedzi wszystko w glinie i daje sobie radę nawet jak jest sucho...nieraz musiałam podlać ale zazwyczaj wystarczają opady deszczu.
Poupychałam hosty pod krzewami i wierzbą mandżurską...cienia jest jak na lekarstwo ale nie zrezygnuję z tych roślin...niech sobie rosną w różnych zakątkach jak drzewa urosną i będzie cień to posadzę na właściwej rabacie...o winogronie nie pomyślałam, mam posadzoną sadzonkę winogronu w sadzie...intensywnie myślę gdzie ją przenieść
Nie mam dużo odmian ale co roku coś przybywa

Na fotce ta odmiana z dużymi żółtymi liśćmi jest śliczna, wielkością też jest wszystko starannie dobrane...czy na tej rabacie nie ma ślimaków, liście są nienaruszone