Mój kawałek ziemi w ROD

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój kawałek ziemi w ROD

Post »

:wit Woda leci z nieba ku memu zadowoleniu. Beczuszki mam zamówione. Za parę minut już 104 dni do wiosny!!!! A o finanse się nie martw, bo prawie każdy ma ten problem :wink:
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Od: 29 lip 2011, o 15:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Gosiu dziękuję za odwiedziny. Zdjęcia będą, ale z działki to pewnie dopiero na wiosnę, chyba ze coś znajdę, ale chyba już nie mam więcej, bo u mnie tak za dużo to jeszcze nie ma czego pokazać. Teraz na działkę już nie jeżdżę, ale może jakieś spacery będą jak pogoda będzie ładna. :)

Tosiu - u mnie wczoraj też trochę popadała, ale nie za dużo, a reszta... ech ;:223

Zdrowia i uśmiechu życzę wszystkim.
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Remi, pooglądałam zdjęcia roślin - bardzo piękne. Nawet oset jak jakieś dzieło sztuki wygląda! :)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
Anpio7
500p
500p
Od: 7 lut 2009, o 23:34
Kontakt:

Post »

Witam :)

Przepraszam, że po tak długim czasie odpowiadam, jakoś słabo zaglądam do własnego wątku:
Odpowiadam:
-agrowłóknina sprawdza się super, nie rosną chwasty i mam więcej czasu na inne przyjemności...
- ogórki, kapusta, sałata, kalarepa, cukinia, dynia - wszystko z rozsady można sadzić w małe dziurki
i pięknie rośnie, ma cieplutko, a za razem nie przesusza się tak ziemia.
- redliny stosuję ponieważ mam ciężką czarną ziemię i podmokły teren, a za razem rośliny mają super warunki, ciepło i miękko (idealnie dla marchewki-wychodzi prościutka i soczysta)

Jak masz jeszcze jakieś pytania to dawaj ;)

Polecam poczytać informacje o agrowłókninie.

Pozdrawiam Ania :)
"jeśli chcesz być szczęśliwy przez całe życie - zostań ogrodnikiem "
Ogrodniczka na tymczasowym urlopie Anpio7 !!!
Apetycznie u Anpio7
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

Remi, praca najważniejsza, daje "amciu".
Byłam, obejrzałam, pozdrawiam.
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Kontakt:

Re: Mój kawałek ziemi w ...

Post »

Agatko + dziękuję za odwiedziny, nie sądziłem, że moje zdjęcia będą się podobać, bo nie miałem do tej pory nic bardzo interesującego. Od przyszłego sezonu mam nadzieję będzie więcej zdjęć.

Aniu - serdecznie dziękuje za info, o agrowłókninie poczytałem mnóstwo i dlatego posadziłem na niej truskawki, ale chciałem się dowiedzieć od kogoś kto stosował ją na większą skalę, a że u Ciebie na ogrodzie widziałem dlatego pytam. Czyli chyba warto będzie się zainteresować tematem bardziej :) A jak będę miał pytania, to na pewno będę pytał.

Zosiu dziękuję za odwiedziny, ostatnio strasznie rzadko bywam, ale staram się ;)

Serdeczności :)
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

odpowiedziam już u siebie ale napiszę Ci też tutaj - można na wiosnę cyprysika posadzić wiosną i zostawić na zimę następną....nic im nie bedzie bo bedzie miał duuużo czasu by się przystosować a jakie są fajne......niskie i śliczne - chyba sobie kupię jeszcze jednego ;:224
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Remi, Twoje zdjęcia mi się naprawdę podobają, szczególnie zbliżenia, wyławiasz ciekawe szczegóły. A z kazdym rokiem będzie coraz więcej do pokazania :)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2009, o 17:02

Post »

pospacerowałam po krewnym ROD. no dobrze z wiosną będziemy znowu na topie ;:162
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Remi - wysłałam Ci PW :lol:
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Ech dużo pracy w tygodniu i mało czasu, a w weekend już świąteczne przygotowania, ale chwilkę czasu znalazłem by odpowiedzieć :)

Agato - dziękuję, ja bardzo lubię takie ciasne kadry z dużym zbliżeniem, jeszcze sprzęt nie pozwala mi na robienie prawdziwego dobrego makro, ale może za jakiś czas :)

Mario M. - dziękuję za odwiedziny i zapraszam częściej, chociaż tak jak mówisz większa aktywność będzie od wiosny.

Marysiu (Amba) - dzięki za info, niestety nie dałem rady się wybrać bo małą Marysia się rozchorowała :( (na szczęście nic groźnego).

Marto - dziękuję, po Twojej informacji właśnie zakupiłem malutkiego cyprysika:

[na razie fotki tylko z komórki, jak znajdę chwilkę zrobię lepsze]

Obrazek

Obrazek

Chciałbym by dotrzymał mi do wiosny i wysadziłbym go do ogródka. Podpowiedzcie proszę, czy po Świętach lepiej go będzie przesadzić do większej doniczki i czy można wsypać taką zwykłą "ziemię ogrodową" ze sklepu czy coś innego lepiej? A może zostawić go w tym czymś do wiosny, wytrzyma?
I jak z podlewaniem? Myślę, że nie za często ale też i żeby ziemi nie przesuszyć?
Wszelkie info mile widziane.

Serdeczności :)
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit A ja się zastanawiam, czy nie zaznaczyć ścieżki takimi cyprysikami. Mam nasionka i wiosną je wysieję. Jak mi się uda, to wysadzę do ogródka. Jestem zarobiona, przygotowania, zakupy, sprzątanie itp. Żeby już był koniec stycznia..... :(
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

ja swojego przesadziłam do większej doniczki od razu po zakupie.....dałam zwykłej ziemi do kwiatów i podlewam 2 czasami 3 razy w tygodniu przegotowaną, odstaną wodą i rośnie :heja
stoi na parapecie, nad kaloryferem i jakoś mu nic nie przeszkadza ;:108
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Radziłabym przesadzić już teraz. Rośliny ze sklepów często są przetrzymywane w torfie i przesychają. A a raz zasuszony torf traci swoje właściwości i nie zatrzymuje wody... często rośliny usychają przez to, bo gdy podlewamy woda przelatuje przez tę "ziemię".
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p
Od: 7 paź 2011, o 22:36

Post »

Witaj imer , dawno nie pisałam w twoim wątku, choć zaglądam regularnie. Co do cyprisika to tak jak pisze Jagusia - przesadź od razu do dobrej ziemi,a na wiosnę możesz spróbować do gruntu przesadzić. Moja mama kiedyś tak eksperymentowała ,ale po zimie wszystkie wsadzone do gruntu padały.
Zdrówka dla córeczki, niech szybko dojdzie do siebie.
Pisałeś,że chcesz się nauczyć makrofotografii . Super, ja właśnie zaczynam naukę. Co prawda robale już zanikają ale od czasu do czasu da radę na jakimś poćwiczyć ;) aparat nie musi być super, ważny jest konwerter.
Zrób dwa kroki do drzwi marzeń..
I możesz być gdzie chcesz...

Moje pierwsze kroki - Alicja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”