Moje kwiaty

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 02:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje kwiaty

Post »

Bananowiec naprawdę ma imponujące rozmiary ;:108 A krotonik ma piękne kolorki ;:167
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Piękny bananowiec ;
No i kroton też śliczny, taki "wesoły" ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
monia77
100p
100p
Od: 15 paź 2011, o 10:32

Post »

Hej
Część moich bananowców jest zostawiona na zimę w gruncie,tylko scięta i przykryta ziemia,zobaczymy czy przetrwaja.
Mam chyba problem z fiołkami(tak siostra coś marudzi),chodzi o to że pojawiaja sie takie jakgby zgrubienia na liściach,jest to na tych sklepowych,co to może byc i jak sie tego pozbyć jeśli to choroba?
Z kann mam zamowione:Alaska,king humbert,picasso,pink sunburst,wyoming,yellow humbert.
Obrazek
Awatar użytkownika
-Iwona-
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 4 lut 2011, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mam Picasso, Wyoming i Yellow King Humbert, możesz zobaczyć też inne u mnie, zapraszam.
Nie wiem gdzie zamawiałaś ale Pink Sunburst jest nie do zdobycia w Polsce, pewnie wyrośnie Ci coś innego.
Gdyby Ci się jednak udało to ustawiam sie w kolejkę do wymiany i życzę sukcesów w uprawie.
monia77
100p
100p

Post »

U mnie fajnie listki z allegroo fajnie juz puściły młode listki,szybciej niz te które miałam w tym roku w lutym zamawiane.W piwnicy szykuje sie plantacja pieczarek,moze za 2-3tyg pokaże jak wyrosły:)
Mandarynki juz dojrzewaja ładnie a cytryna jeszcze rosnie,druga sadzonka ma 3 owocki,ciekawe ile utrzyma.Obdarowałam ciocie sadzonkami fiołasow różowych i 2 listkami kundelkami ale jeszcze sama nie mam z niego sadzonki bo listki sie moczą:)
Obrazek

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41

Post »

Hejka pozwole sie przywitac i musze pochwalic Twoje cytrusy -moja milosc no i fiolaski- ;:167 będę tutaj zagladac,bo masz fajne roslinki ;:138 ;:138
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne cytrusy. A czy ja dobrze zauważyłam, że begonka kwitnie na czerwono?
monia77
100p
100p

Post »

Nie to spinka taka jak do storczykow,begonka kwitnie na jasno rozowo takie byle jakie kwiaty ma.
cytrusy będę zamawiać jeszcze dla brata do domu bo mu sie bardzo spodobały:)Mnie marzy sie jeszcze owocujące kaki,pomarancza i grejfrut ale gdzie to stawiać jak fiołki zajęły wiekszość parapetów,wiosna chyba podwójne zmienia właścicieli.
felekkartofelek
200p
200p
Od: 27 lis 2011, o 19:36

Post »

Witaj :wit No fiołaski ładne. Trzymam za nie kciuki. :uszy

A cytrusy, bardzo piękne gratuluję Ci takich dużych i już masz owoce. Ja właśnie zamierzam sobie wsadzić do ziemi jakąś pestkę i może coś tam wyrośnie mam nadzieje. :evil:
monia77
100p
100p

Post »

felekkartofelek lepiej zamow sobie na allegroo tam masz juz z owockami lub kwiatami za 20zł a z pestki to dłuuugo bedziesz czekał,niby piszą,że dopiero po 8-14latach może zakwitnąć,wiec po co tak długo czekać:)jak mozna po roku cieszyc się owocami:)
część fiołaskow juz przekwitła,z utęsknieniem czekam na mrozną wiśnie aż zakwitnie:)Może cos wiosna jeszcze sie pojawi nowego ale to zobaczymy jak bedzie i co przyniesie nowy rok.
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 13:24

Post »

Witaj !! pięknie owocuję Ci cytrusy, ja nie mogę wyhodować nawet małej sadzonki a tu takie cudo ;:138
Dobry pomysł z zakupem na Allegro sadzonek, chyba tak zrobię na wiosnę.
monia77
100p
100p

Post »

Ja zamawiałam niedawno dla koleżanek sadzonki i muszę Ci powiedzieć,że zapakowane były super,oprocz gazet był styropian,nic nie ucierpialo mimo,że było zimno.Jak bedziesz chciała namiary na dobrego sprzedawce to pisz na pv.ja sie nie zawiodłam.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 13:24

Post »

Super, właśnie miałam Cie o to pytać. Ale czekamy do wiosny,bo miałam już za dużo niepowodzeń :D
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14

Post »

Właśnie obejrzałam sobie Twoje roślinki i bardzo mi przypadły do gustu piękne kolory w ogrodzie - śliczne lilie i dalie ;:138 .
W domu masz bardzo smakowicie - mam na myśli oczywiście owoce cytrusów i figi (same wspaniałości, a jeszcze do tego ogromne :shock: ). Ja też sprawiłam sobie kalamondynę z Obi, z przeceny i chyba właśnie dzięki temu, że była zabiedzona, to bardziej się do niej przyłożyłam i żyje.
Parapetowce kwitną Ci szczególnie obficie :) - jestem pod ogromnym wrażeniem Twoich storczyków, epi, grudników i fiołków ;:108 .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
hiacynta
200p
200p
Od: 15 lis 2010, o 23:01

Post »

Piękne cytryny Ci porosły ;:138 Takie same wielkie owoce widziałam w gaju cytrynowym w Grecji, ale gałązki się niestety nie ukorzeniły.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”