Moje działkowo- parapetowe królestwo.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje działkowo- parapetowe królestwo.

Post »

Kasik na opakowaniu było napisane, ze może być i taki, i taki, ale po domowych doświadczeniach u mnie wydaje się, że lepiej mu chyba na dworze będzie. :roll: Pamiętam, że ktoś z forum ma też dzwonek, nie jestem pewna, czy Claudia, czy mika, czy jeszcze ktoś inny. Jeśli interesuje cię uprawa, to może zapytaj u siebie albo w wątku diagnostycznym, na pewno ktoś ci lepiej doradzi. Ewentualnie spróbuj poszukać wyszukiwarką. :wink:
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu..jest to dzwonek Campanula. Tak jak napisała Jagódka...niby udomowiony ale lepiej mu na dworze. Mój niestety już przekwitł i zimować będzie na działce. Podobnie robię z prymulkami, po przekwitnięciu w domu lądują na działce. :heja

Mój fikusik... :tan

Obrazek
Xk-k
---
Od: 20 wrz 2011, o 16:54

Post »

Zeniu jaki ładny mi się nie udało go ukorzenić :wink:
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p
Od: 23 lis 2009, o 11:52

Post »

:wit Zeniu
co do grudnika to się nie martw to jest od przestawiania i w brew opini on potrzebuje więcej piciu niż kaktusy ja mam mojego od tamtej gwiastki i rozrusł się pięknie tylko nim ruszałamw tą i tą strone i kilka mi odpadło pęczków ale to normalne żaden kwiat jak ma pęki nie lubi ruszania ,
mój był taki
Obrazek
a teraz jest taki
Obrazek
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu...dziękuję. :D Mojego fikusa kupiłam malutkiego, także sama go nie ukorzeniałam. ;:78

Sylwio...na przestawianie nie było rady. Sama w sklepie wybierałam, przebierałam aby wybrać jak najładniejszy..inni tak samo robią. :;230 . Potem transport do domu no i oto efekty. :cry: Twój bardzo ładny.......czerwony. Teraz tak sobie myślę, to może ja za mało piciu dawałam. ;:7

Na działce dalej ciepło i sucho. Jeszcze z parę dni i ogłoszę działkową klęskę żywiołową..czy jak. ;:224 . Myszowate się pewnie tylko cieszą. ;:223 Ziemia nie zamarznięta..podżerają moje cebule ile tylko ich brzuchy pomieszczą. A pomieszczą sporo...już ja to wiem. :!:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Moja droga, zaznaczam sobie na razie Twoj watek by do niego wrocic, bo napisalam sie jak ta glupia i wszystko mi sie skasowalo :evil: :evil: , a nie mam teraz czasu by raz jeszcze pisac wszystko :tan :wit
Awatar użytkownika
Kasia1972
500p
500p
Od: 18 paź 2008, o 19:48

Post »

Piękne lilie!
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zeniu masz śliczne i zdrowe lilie :D Ja mam tylko żółte i jakieś tygrysie,ale mam zamiar coś nabyć,bo to cudne kwiaty.
iwona45
200p
200p
Od: 8 gru 2010, o 22:39

Post »

Zeniu piękne , ta lilia z 3 zdjęcia jest wyjątkowa, co to za odmiana ?
Awatar użytkownika
jdz11
200p
200p
Od: 7 lis 2011, o 20:04

Post »

Witam wszystkich,
lilie są przepiękne. A rozmnażasz je z nasion tych od listków? I jak to robisz jeżeli tak.

A co do myszek - to potwierdzam - mi udało się otruć dziada!!! nasypywałam mu po troch trutki do norki i zjadał, znalazłam martwego po kilku dniach ;:138 Tylko tak - kupiłam w tym roku tyle cebul tulipanów, a pewnie z 40 i jak tu żyć z myślą ze ich wcale mogę nie ujrzeć!!! :oops: :oops: :oops:
Moje nowe hobby ;)
Pozdrawiam miłośników ogrodów - Justyna
Zajrzyj Pierwsze kroki - odnawiam bardzo stary ogród
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Xk-k
---
Od: 20 wrz 2011, o 16:54

Post »

Pięknie kolorowo u Ciebie aż miło sie to ogląda ;:108
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Zeniu, jakie cudne kolorowe lilie u Ciebie :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie niedzielnie ..Elizo, Kasiu 1972, Arabello, Iwonko, Justyno, Kasiu , Mariolu. . Bardzo dawno nie byłam na swojej działce, planowałam dzisiaj a dzisiaj pada upragniony deszczyk. :heja . Nawet mi nie żal że plany działkowe się pokrzyżowały, najważniejsze że pada. Arabello..dzięki, jednak to twoje dmuchanie pomogło. :;230 . Po tym deszczyku może jeszcze zobaczę mojego zielonego ciemiernika..był w pączkach. Oby tylko mróz nie chwycił, choć z drugiej strony jak by przymroziło myszowate nie miały by takiej swobody konsumowania pod ziemią. ;:224 .

Iwonko..w większości nie znam nazw moich lilii. W starym kompie miałam nazwy, niespodziewanie komp padł a wraz z nim nazwy. Na działce także nie znaczę, jakoś lilii nie potrafię znaczyć gdy rośnie tyle koło siebie. ;:7

Justyno...lilie kupuję cebule, potem się same namnożą z cebulek przybyszowych. Co do myszowatych...nigdy nie udało mi się żadnej złapać. Kiedyś tylko nornica sama ...utopiła się w wiaderku z wodą. :;230

Dalsze moje lilie.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Wpadłam z rewizytą i oniemiałam z zachwytu. Działka jak z obrazka, szczególnie te iglaki tak pięknie przycięte, nie mówiąc już o liliach i całej reszcie. Marzy mi się przyciąć mojego, sporych już rozmiarów
cyprysa groszkowego podobnie, jak twój iglak ze zdjęcia wklejonego przez Ciebie 18.list.br. Jak myślisz, czy będzie to możliwe?
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Zeniu :wit biały grudnik piękny, szkoda, że opadły takie duże pączki, czy on nie ma za sucho, mam identyczny tylko różowy ale nie gubi pączków. Czytam w poście Jagódki, że zakłada papierową torbę na grudnika, ciekawi mnie dlaczego to robi :roll:. Ale zapachniało cudnymi liliami. ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”