Ogród Marii Michalskiej
Re: Ogród Marii Michalskiej
drogie forumowiczki dzisiaj byłam na działce i zaglądnęłam do środka ciemiernikom jest mnóstwo pączków wysuniętych już ponad ziemię. jeśli by było troszeczkę wilgoci to byłyby kwiaty szybciej .wówczas przypilnuję i zrobię zdjęcia.
- Zenia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marysiu..u mnie jedne ciemierniki już kwitną, drugie bardzo długo siedzą w pączkach. Także u mnie bardzo sucho. Chyba z domu zacznę wozić wodę na działkę.
Oj żeby choć troszkę popadało to i nasze ciemierniki pokazały by się w pełnej krasie.
. Oby zdążyły przed mrozami. 

-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
....ja u swoich też widziałam pączki.....mówicie, że trzeba je podlewać...ja mam wodę w studni......muszę je napoić i Wam pokażę swoje...
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- Zenia
One uwielbiają piciu... 

- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
To dobrze że swoje ostatnio podlałam 

Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
dzisiaj znowu byłam na działce bo aż coś roznosi takie ciepło a tu lilak którego nabyłam teraz jesienią cały w nabrzmiałych pąkach/żółty/szczepiony.
Trochę obaw jak przyjdą jakieś mrozy to to wszystko trafi.W mediach już ubolewają na te warunki pogodowe. Bo tak rzeczywiście jest niedobrze.Ani tego roku grzybów.Wszystko do góry nogami stoi.

Trochę obaw jak przyjdą jakieś mrozy to to wszystko trafi.W mediach już ubolewają na te warunki pogodowe. Bo tak rzeczywiście jest niedobrze.Ani tego roku grzybów.Wszystko do góry nogami stoi.

- inka52
- Od: 5 lis 2009, o 11:54
Marysiu , piękny masz ogród przeszłam dziś wszystkie strony.
Piwonie śliczne / też sadziłam na jesieni nowe nabytki/. rozchodniki cała gama host, wprost brak słów.
pozdrawiam i będę teraz częściej zaglądać do Ciebie
Teresa
Piwonie śliczne / też sadziłam na jesieni nowe nabytki/. rozchodniki cała gama host, wprost brak słów.
pozdrawiam i będę teraz częściej zaglądać do Ciebie
Teresa
- Zenia
Marysiu...dobrze prawisz, wszystko do góry nogami.
Może wcale zimy nie będzie..
. Tylko szkoda że ta pani zima o tym nie powiedziała..
. Moje roślinki ubrane na cebulkę, teraz się zapocą. 

jutro tj. 2 grudnia znowu się wybiorę na działkę bo przypomniało mi się że nie przykryłam "perowskię" a może i dobrze bo będzie się budzić.
Ponadto znowu muszę przekopać jeszcze taki krzewik" mirtowaty" który zachowuje listeczki w zimie i nazwę wyszukam w działkowcu bo tam był o nim artykuł i zrobię zdjęcie .
Ponadto znowu muszę przekopać jeszcze taki krzewik" mirtowaty" który zachowuje listeczki w zimie i nazwę wyszukam w działkowcu bo tam był o nim artykuł i zrobię zdjęcie .

- Zenia
Marysiu...jak tam po wizycie na działce
A ciemierniczki... 

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Ciekaw jestem Twojego krzewiku "mirtowatego". Ja też mam taki o nawie ożanka większa. Jest bardzo ładny przez całą zimę i kwitnie na fioletowo (albo ciemny róż - nie pamiętam dokładnie). Może mamy to samo

- ARABELLA
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
Mario ,jak tam po inspekcji działkowe? Zdaj nam relacje proszę,bo czekamy z niecierpliwością 

Jacek P
witaj z tego co opisałeś to ten krzewik nie kwitnie to już nie to.Przeglądnęłam czasopisma "mój piękny ogród"," działkowce" z tego roku i nie znalazłam a pamiętam że czytałam o nim i było zdjęcie. jeszcze mam nadzieję że w lipcowym działkowcu może znajdę bo nie mam w tej chwili.Jak znajdę nazwę to napiszę i pokażę zdjęcie.
Arabello
niewiele zobaczyłam na działce bo np. ciemierniki stoją jak zaklęte /brak wody/ czekam z niecierpliwością na deszcz.
Jedynie na kompostowniku olbrzymie dziury to na pewno nornice lub szczury. Ale w przyszłym tygodniu ich dokarmię trutką.

Arabello

Jedynie na kompostowniku olbrzymie dziury to na pewno nornice lub szczury. Ale w przyszłym tygodniu ich dokarmię trutką.

- ARABELLA
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
Mario te myszowate to już włażą wszędzie skubane
Poczęstuj je trutką niech zobaczą,że jesteś gościnna