Mój kawałek ziemi w ROD

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój kawałek ziemi w ROD

Post »

Serdecznie witam kolejnego Ogrodnika na Forum! Zajrzałam tu z kilku powodów. Po pierwsze miejsce działania, po drugie miejsce zamieszkania, a po trzecie znalazłam Cię u Marysi-amby.
Ja również mam działkę ROD i to od niedawna albo dawna ( zależy jak na to spojrzeć :wink: ). Rozumiem chyba Twoje męki i wątpliwości przy reorganizacji. Do tej pory zmieniam swoją działkę by bardziej przypominała moje marzenie niż miejsce po poprzednim właścicielu.
Podziwiam Twój rozmach przy tworzeniu rabat. Ja zaczynałam od małych kawałków 1m x 2-3m wydartych dziczy. Mam też skalniak i to dość nietypowy. I powiem jedno: większość z tych roślin lubi dużo słońca. Polecam Ci zawciąg i niskie goździki. Swoje plany działkowe realizuję powoli, rok po roku.
Pomysł z beczkami jest rewelacyjny. U mnie powstała właśnie nowa altanka i planuję beczkę na wiosnę, bo tradycyjnie mam problem z wodą.
Zapraszam do swoich wątków. Może coś Cię zainspiruje...coś wpadnie w oko, a może tylko pomoże nie zrobić jakiegoś błędu.
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Od: 29 lip 2011, o 15:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Izo :wit Dziękuję za odwiedziny :)
Oj ja nawet nie myślę, że od razu uda mi się zrobić całe te rabaty, te wielkości to jest miejsce, które mam do zagospodarowania, a właściwie reorganizacji i na pewno będę je robił po kawałku, bo wszystkiego na raz nie dam rady :) Także też będą "zasiedlane" po kawałku i nie w ciągu jednego sezonu.
Biegnę zobaczyć Twoją działeczkę, bo często można wypatrzeć ciekawe pomysły, a sam jeszcze do końca nie mam "wizji".

Słoneczka dużo życzę.
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit Witaj Remi. Urządzaj swój ogródek z rozwagą i nie śpiesz się. Jak coś wypatrzysz u mnie, to melduj na wiosnę. Znów mam problem na ogródku, bo przyszedł do mnie kot pers. Strasznie mi go żal. Jeżdżę rano z jedzeniem, bo na ogródku zamarza. Nie da się złapać.
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

Witaj Remi.
Tak sobie wpadłam, bez powodu,odwiedzić kolegę. Masz zamiar zakładać skalniak ? Bardzo jestem ciekawa jak to Ci się uda, trzymam kciuki :uszy
Awatar użytkownika
sangwinaria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2011, o 14:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

zajrzałam na chwilkę . Ładnie i czyściutko . No jest dużo roślinek . zapraszam teraz do mnie :wit
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Gdzie się podziałeś? Dużo się działo!!! Zajrzyj do mnie na 2 ostatnie strony!!!! :wit
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Dziekuje za odwiedziny, wybaczcie ze ostatnio troszke mniej mnie, ale mam strasznie duzo pracy :( Nie bylo kiedy zajrzec na forum. Nadrobie niedlugo wszystkie zalegle odpowiedzi i odwiedziny. Serdecznosci.
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

Hejka Remi. Żona goni do przedświątecznego sprzątania ? :;230
Mój M wyprał dziś dywan i jest dumny jak paw :uszy . Ja nie dałabym rady - ciężka praca.
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Włączcie POLSAT - Koncert dla dzieci
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Mariola, to też ;) może jeszcze nie przedświąteczne, ale przede wszystkim w pracy mnóstwo roboty. A co do skalniaka, to nie będzie to jakiś taki super skalniak. Kilka postów wcześniej pokazałem kilka zdjęć z tego co mam, to bardziej taka rabatka na której mam troszkę roślin, które się nadają na skalniak, chcę ją jedynie uporządkować i może trochę przebudować i pozmieniać :) chociaż jeszcze nie wiem jak.

Tosia, oj trochę za późno przeczytałem, chociaż TV to ja bardzo rzadko, ale dziękuję :)
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12

Post »

Remi Wróciłam się do przed ostatniej strony i jestem na tym samy etapie czyli plany na przyszły sezon. Mam ich sporo. Będą wymagały pracy fizycznej , trochę kasy. Zmieniam wystrój za domem. I także pomyślałam o rabatce- skalniaku. Kładę się spać z tymi planami i nie mogę długo zasnąć. Szkoda mi tego zmarnowanego czasu. Ile można by było zrobić, przygotować sobie front robót. Pozdrawiam weekendowo Mirka
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09

Post »

Trafiłam całkiem przypadkowo można powiedzieć po rynnie a okazało się że warto nie tylko z tego powodu:)
Awatar użytkownika
mieciak49
1000p
1000p
Od: 13 paź 2010, o 18:01

Post »

Z przyjemnością przeleciałam Twój wąteczek,bo bardzo przyjemnie się go czyta.W warzywniaczku idzie Ci całkiem dobrze,bo koper wychodzi super,a mnie nie zawsze,z marchewką do dzisiaj mam problemy bo nie lubię jej przerywać a sieję za gęsto,natomiast Twoja sałata wygląda pięknie,widać że nie masz ślimaków.Z beczkami to super pomysł,kiedyś na działkach zawsze była jakaś beczka na wodę,ja osobiście mam 4,na każdym rogu altany i nigdy nie mam problemu z wodą(darmową),chyba że nie pada,ale Twój patent jest godzien uwagi ;:63
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Mirko - taaaak, teraz planów w głowie na wiosnę mnóstwo, a jeden prześciga drugi, a najgorsze, że tak do końca nie mam jeszcze wizji tego, bo co obejrzę jakiś Wasz ogród to coś mi się podoba, a jestem mocno ograniczony czasowo i finansowo. :( Ale myślę, że jakoś damy radę i będzie dobrze :)

Ula witaj :wit w moich skromnych progach, dziękuję za ciepłe słowa i zapraszam częściej już mniej przypadkowo, zaraz zajrzę i do Ciebie :)

Mieciu miło Cię gościć i miło słyszeć, że komuś podoba się sposób przedstawienia mojego kawałka ziemi :) Warzywniaczek jak widzisz jest skromny, ale jestem zadowolony, że jego pierwszy sezon się udał. A wody naprawdę sporo można zaoszczędzić na deszczówce. I jest dużo lepsza :)
Awatar użytkownika
migotka1
50p
50p
Od: 28 lis 2011, o 21:33

Post »

Witaj Remi - piękne zdjęcia robisz, proszę o więcej :). Życzę powodzenia w działkowych działaniach (czekam na skalniak), a z nawłocią uważaj, mam ją w nadmiarze :(
Ogród Migotki1
Pozdrawiam, Gosia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”