Anjja pięknie dziękuje za dokładna nazwę kwiatka;)
mmaryla Dziękuję
rapunzel I tak sporo za strelkę 165 zł ale za to już dorodna i kwitnąca.
Claudia nasiona strelicji można kupić w LM lub na allegro ale nie masz pewności, że cos z nich będzie. Ja u mojej chrzesnej zebrałam nasiona z jej przekwitniętej strelicji i od maja do dnia dzisiejszego nic nie wyrosło z nich:(.
socurek no fakt strelicja po 4-5 latach dopiero zakwita. No a jak się kupi dorosłą rozrośniętą, to trzeba tez pamiętać, że jeszcze się rozrośnie i czy będziesz miała dla niej tyle miejsca w domku?;)
rapunzel ponownie dziękuję za wyręcznie mnie w odpowiedziach;) Jak zwykle byłam w tym czasie w pracy

.
rapunzel super cytrynę przekażesz w spadku dzieciom. Super.
Stokrotkania Dbam i pamiętam jestes 1 w kolejce:).
monika1989 super nazwa-->patyczak
APe a mnie się podoba nazwa zroślicha:D:D
A takie dendrobium kupiłam sobie na urodzinki:) i dałam mocne postanowienie. Góra 2 kwiatki w miesiącu kupuję.Bo już miejsca na nowe brak:(.
Dendrobium Nobile Stardust Chiyomi
I takie 3 doniczusie malutkie kupiłam na przecence, były w nich kalanchoe, ale dziś je oddam w dobre ręce, bo u mnie się nie utrzymają.
A poniżej przegląd coniedzielny podczas podlewania.
Trąbka się rozwinęła. Calathea .
A tu hiacyncik podlewam go bo jestem ciekawa czy ten maluch zakwitnie jak nie to pojdzie spać za jakiś czas;)
Taka calathea , czy to maranta. Już sama nie pamiętam.Sama wyrosła mi w doniczce z pandanem:). Została oddzielona i rośnie już samodzielnie.
Coś takiego kupiłam tez wczoraj i nie było na tym nazwy nie wiem co to?
Ten puścił w końcu korzonki i zamieszkał w doniczce.
A tu mieszkają 2 rodzaje zroślichy. Jak na razie rosną w siłę nowych listków.
Begonka nadal kwitnie, ale mam wrażenie, że ma strasznie blade kwiaty
Biała miniaturka ma już maluteńkie pączusie.
A tu fiołek i rosnące w nim cosie niewiadomego pochodzenia.
Maryśka strasznie długo kwitnie, co mnei niezmiernie cieszy:) Wszystkie słoneczka pięknie rozłożyła i cieszy me oczka. I przechodniów.
Dendruś biały nobile już przekwita.
Dendruś od Sylki3 rośnie pięknie i jego maluszki maja już niektóre korzonki;)
Fioletowiec ma 1 małego pączusia na pędziku
Czekam i czekam a Ludisia nie chce otworzyć pąków
Crossandra rośnie w siłę listków
Helikonia wypuszcza pomału 1 nowy listek:).