Zielono mi... w głowie i na parapetach ;)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielono mi... w głowie i na parapetach ;)

Post »

To ja nie wiem czy zacząć od pochwalenia sabotka czy z kolei fiołki,a może skrętniki?
No i Bellcia zostaje jeszcze do tego :) Cudownie i kolorowo, Justyno :)
aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 sie 2011, o 12:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale piękności Ci zakwitają.Ja trzymam kciuki za hojkę :D
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14

Post »

Tym razem to ja musiałam nadrabiać zaległości u Ciebie :lol: bardzo przyjemnie było bo spora dawkę fotek na raz dostałam ;:180 teraz muszę wrócić poczytać :wink:
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Mniodkowa- posiadając różnorodną kolekcję, nie ma miesiąca w ciągu roku, by coś nie kwitło. Obecnie kwitnie u mnie kilkadziesiąt kwiatów. Kolejne pączki ciągle się pojawiają ;:224
Gloksynie dorosłe śpią w piwnicy, tylko młode roślinki uprawiam w trybie "ciągłym".

Mroofka- oby Ci się szybciutko przyjęły listeczki odmianowców. Aż tak długo nie Będziesz czekać a pierwsze kwiaty. Myślę, że wiosną, gdzieś w marcu Powinnaś mieć pierwsze pączki, fiołki szybko "chcą" kwitnąć.

Kociaro/Krysiu- Ty to Umiesz pięknie "ubrać" w słowa - komplementy. Dziękuję i zapraszam na kolejny pokaz...

WiktoriaW- też uwielbiam sabotki, mam ich kilkanaście sztuk i dopiero 3 kwitły u mnie. Czekam na kolejne kwitnienia, może na wiosnę...

Skrętniki sobie nadal kwitną, ale pojedyńczymi kwiatami. Jak przetrwają zimę, to będę sadzonkować niejednego skrętniczka.

Filigranowa- dziękuję w imieniu sabotka. Cieszę się, że hojki mnie polubiły. Może wiosną skuszę się na jeszcze jedną o różnokolorowych liściach...

Elciu- dziś będzie jego pierwsza fotka. na razie pędzik dopiero co wychodzi z cebuli. Ale już mnie cieszy...

Zeberko- dziękuję. Uwielbiam kolorowe parapety. Choć ostatnio zachwyciłam się białymi kwiatami.

Aga111-dziękuję. Ściskaj mocno kciuki za bellę, to pierwsza moja zima z hojami i mam nadzieję, że nie będę mieć strat.

Anjju- niewiele zdjęć, bo czasu mało na ich robienie. Ale raz w tygodniu staram się wrzucić nowe fotki.

Nie wiem, jak u Was, ale u mnie już czas porządków przedświątecznych się rozpoczął...Zaczęłam od...czyszczenia liści moim podopiecznym. Sporo tego było ;:224 Ale warto było, liście piękne, błyszczące, podstawki umyte, a doniczki przetarte z kurzu...
Można się pochwalić zatem...

Na moim parapecie, mogę uznać sezon hipeastrowy za rozpoczęty, bo czerwony olbrzym ma już wielkie pączki - długość ich przekracza już 15cm i wciąż rosną:

Obrazek
Tak wygląda cały - ma jeszcze drugi pęd kwiatowy, schowany z drugiej strony cebuli:

Obrazek

I kolejny hipek, to stara odmiana. Początkowo myślałam, że jest to cybister, ale po obejrzeniu zdjęć w necie, skłaniam się bardziej, że jest to aurriculum. Będzie mieć wąskie zielono-czerwone płatki. Jego pędy zawsze rosną bardzo wysoko, przeważnie około 60-70cm. Na cebuli mam dwa pędy, ciekawe, ile będzie kwiatów:

Obrazek

Kupiony niedawno Jewel, wypuścił pędzika z cebuli i zaczynają rosnąć liście. Będzie mieć drobne, białe pełne kwiatuszki:

Obrazek

Mam jeszcze pędzik na jednym, czerwonym hipku, ale jest za mały, by mu zrobić wyraźne zdjęcie...może za tydzień się uda.

Oprócz hipków, zakwitł po raz kolejny raz skrzydłkokwiat:

Obrazek

Kwitną storczyki, skrętniki i fiołki. Z odmianowych, ostatnio otworzył pierszego kwiatka "Swadebnyj bukiet" - sadzonka z wymiany z Sari/Beatką. Jestem nim zauroczona:

Obrazek
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10

Post »

Justynko pięknie zapączkowane Twoje hipcie ;:224
Ślicznie kwitnie skrzydłokwiat ale fiołeczek to bajeczny ;:138
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Piękne cebulowe u Ciebie , Justynko . Mimo , że ich nie mam , a może właśnie dlatego , z pasją biegam po wątkach , w których one egzystują .
Olbrzyma jestem bardzo ciekawa - mam nadzieję , że donosi , i że pokażesz go nam . Prawdziwie cudowny jest fiołeczek . Ma tak głęboką biel ,
jak chyba rzadko się zdarza . Wspaniałe gufrowane brzeżki dodają mu wdzięku - jest piękny . ;:63 ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
APe
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 23:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Justynko-co za pracowite masz te rośliny,ciągle tylko kwitną i kwitną jak nie jedne to drugie i zawsze u Ciebie kolorowo ;:138
Pozdrawiam, Anna
-------------------------------------
Moje kwiatki:)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

zazdroszczę Ci tej ochoty na porządki ;:223 u mnie jakoś się nie pojawiła ;:223 nawet na podlewanie ochoty nie mam ;:223
no i żagielek masz taki bieluśki :tan
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

Justynko cudne kwiatuszki a naj fiołeczek biały o takim marzę, ale te cebule rozrabiają
czekam na kwiat z tego ogromnego pąka ;:224
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 02:10

Post »

Piękne kwitnienia się zapowiadają. Hipki są urzekające. Kiedyś oglądałam je na zdjęciach i sądziłam, że są śliczne... ale na żywo robią niesamowite wrażenie...
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Kontakt:

Post »

:wit

Hipki przepiękne już wyobrażam sobie ich piękne duże kwiaty , będziesz miała cudnie w domku jak rozwiną kwiaty. ;:3

Ogromne ;:138 dla Ślubnego bukiety . On ma piękne duże kwiaty , a przede wszystkim długo i obficie kwitnie . :tan
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

To teraz juz tylko czekamy, aż nam te paki pokażą piękno, które skrywają w sobie. :tan Już się nie mogę doczekac. ;:65
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
nuta23
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2010, o 13:53

Post »

Zapowiada się piękne kwitnienie Hipków u Ciebie, już ;:65 niecierpliwie na fotki rozwiniętych kwiatuszków.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
Awatar użytkownika
Migotka
500p
500p
Od: 22 mar 2011, o 00:25

Post »

:wit Obejrzałam wszystkie Twoje kwitnące i prawie kwitnące roślinki i jestem zachwycona..sabotek - nic dodać nic ująć - cudo ;:167 Fiołeczki prześliczne - mnie się bardzo red latern podoba, chociaż u Ciebie przypadkowo się znalazł...no i skrętniczki ciągle pieknie Ci kwitną :wink:
a teraz czekam na fotki rozwiniętych "hipkowych" kwiatów :wink:
Mój zielony kącik - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=48108" onclick="window.open(this.href);return false;,
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
Awatar użytkownika
mika181
500p
500p
Od: 7 wrz 2011, o 19:49

Post »

i naszła mnie chrapka na hiperastrum ;:14
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”