syrop z liści melisy
Re: syrop z liści melisy
Ja to jednak mam slomiany zapał :/ Wiele rzeczy chciałabym robić, a nigdy nic mi z tego nie wychodzi. Od paru lat nastawiam się na syrop z pędów sosny - i czekam, czekam, a potem okazuje się, że już za późno. Teraz melisa. Tak się wybierałam do mamy na ogródek po nią, że w końcu się nie zaopatrzyłam :/
- tralaluszy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 sty 2010, o 18:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Melisy nie dawajcie waszym mężczyznom. Ich to .... zuboża
.

Pozdrawiam - BabajAGA
Hahahaha... nie wiedzialam
Ale chodzi tylko o syrop, czy melisę w każdej postaci? ;) Bo ja lubię herbatkę z melisy sobie popijać czasem ;)

- tralaluszy
Syrop i naleweczka takie "łagodzące" mają właściwości 

Pozdrawiam - BabajAGA
- lobuzka
- Od: 8 mar 2010, o 21:38
tralaluszy- a to ciekawostka
nic mi nie wadomo na ten temat, że niby coo..., że niby potem nijak....
Również szykowałam się na sosnę... i nie wyszła, a i sok z brzozy też miał być, za to z kwiatów białego bzu się udało

Również szykowałam się na sosnę... i nie wyszła, a i sok z brzozy też miał być, za to z kwiatów białego bzu się udało

Ludzie są jak morze, czasem łagodni i przyjaźni, czasem burzliwi i zdradliwi. Przede wszystkim to jest tylko woda. Albert Einstein
Pozdrawiam Aneta.
Pozdrawiam Aneta.
- tralaluszy
Ja też nie wiedziałam. Kiedys na jakiejś imprezie rodzinnej, podczas dyskusji na temat rozmaitych nalewek, wujek ujawnił przedziwną tę właściwość melisowej nalewki i szczerze odradził męskiej części rodziny jej spożywanie 

Pozdrawiam - BabajAGA
- lobuzka
- Od: 8 mar 2010, o 21:38
Człwiek się uczy przez całe życie 
Musieli być niepocieszeni
. A tak w kwestii smakowej- smaczna była??????
To może za recepturą na nalewkę sama się rozjejrzę, przynajmniej jakiś pożytek z niej będzie- zawsze ściętą wyrzucam na kompost!

Musieli być niepocieszeni

To może za recepturą na nalewkę sama się rozjejrzę, przynajmniej jakiś pożytek z niej będzie- zawsze ściętą wyrzucam na kompost!
Ludzie są jak morze, czasem łagodni i przyjaźni, czasem burzliwi i zdradliwi. Przede wszystkim to jest tylko woda. Albert Einstein
Pozdrawiam Aneta.
Pozdrawiam Aneta.