Zielone zakątki w moim domu - Ewelina

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Abudabi
500p
500p
Od: 19 mar 2007, o 19:04

Post »

A to raczej profilaktyka, czy można ich używać również, kiedy wełnowce przejęły kwiatka prawem zasiedzenia? :? Bo mojego hobbita czyszczę co 2-3 dni, i o zgrozo znalazłam dzisiaj wełnowca na fiołku - także włącza mi się panika powoli :)
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
anczarn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sie 2007, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Abudabi pisze:A to raczej profilaktyka, czy można ich używać również, kiedy wełnowce przejęły kwiatka prawem zasiedzenia? :? Bo mojego hobbita czyszczę co 2-3 dni, i o zgrozo znalazłam dzisiaj wełnowca na fiołku - także włącza mi się panika powoli :)
Ja kupiłam hoję z wełnowcem, listki przemyłam czystym spirytusem (dobrze, że mąż tego nie widział :wink: ) a potem wetknęłam tabletkę do ziemi no i do dziś nie ma żadnych lokatorów :wink:
Awatar użytkownika
Abudabi
500p
500p
Od: 19 mar 2007, o 19:04

Post »

anna czarnota pisze:
Abudabi pisze:A to raczej profilaktyka, czy można ich używać również, kiedy wełnowce przejęły kwiatka prawem zasiedzenia? :? Bo mojego hobbita czyszczę co 2-3 dni, i o zgrozo znalazłam dzisiaj wełnowca na fiołku - także włącza mi się panika powoli :)
Ja kupiłam hoję z wełnowcem, listki przemyłam czystym spirytusem (dobrze, że mąż tego nie widział :wink: ) a potem wetknęłam tabletkę do ziemi no i do dziś nie ma żadnych lokatorów :wink:
mam żubrówkę i gin 8)

Muszę je kupić koniecznie. Szukałam jakiegoś polecanego środka na D (zabijcie - nie pamiętam nazwy - ale pieruńsko drogi, i na opakowaniu ani słowa o wełnowcach)
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

To wcale nie jest śmieszne ... wątek nazwałam "Zielone zakątki w moim domu" ale chyba zmienię na : "Zapchane parapety w moim domu " :wink: Dobrze ,że w pokojach na pietrze są także okna połaciowe, bo inaczej nawet z wietrzeniem byłby kłopot. Popatrzcie sami :

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Wpadłam więc na pomysł,że posadzę kilka kaktusowatych razem ,żeby usunąć choć parę małych doniczek z parapetu. Pojechałam po ziemię do kaktusów i ... i przywiozłam 4 nowe kaktusy ! Z parapetu zabrałam tylko jedną doniczkę , ale za to mam taką oto kompozycję z 2 kaktusów i 3 sukulentów ( więcej zdjęć w wątku kaktusowym:))

Obrazek Obrazek
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewelinko, obawiam się że każdy z nas ma podobnie... przynajmniej ja..

właśnie się zastanawiam jak umyć okna na święta hi hi hi... więcej czasu mi zajmie pozdejmowanie całego towarzystwa i ponowne ustawienie niż umycie okna

a tak przy okazji gdyby przypadkiem odpadło Ci z tej kompozycji odrobine widłaka i tego po prawej stronie zielono bordowego to ja bym się uśmiechała ładnie :oops: pciumek po lewej też zresztą niczego sobie :oops:
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2007, o 10:21

Post »

No nie ale cuda Obrazek
Moje linki
KATARZYNA
Awatar użytkownika
Zaczarowany
200p
200p
Od: 8 mar 2007, o 10:57

Post »

Ewelino ja mam pytanie. Trzecie zdjęcie od góry. Po prawej stronie obok rośliny z liściami w kolorze pomarańczowy. Czy to jest Opuntia subulata monstrose - czy po prostu tak "wyrzeźbiłaś" zwykłą opuntie subulate?
Co tam masz napisane na tym patyczku?
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Zaczarowany pisze:Ewelino ja mam pytanie. Trzecie zdjęcie od góry. Po prawej stronie obok rośliny z liściami w kolorze pomarańczowy. Czy to jest Opuntia subulata monstrose - czy po prostu tak "wyrzeźbiłaś" zwykłą opuntie subulate?
Co tam masz napisane na tym patyczku?
To jest jakaś opuncja , sądzę ,że Cylindropuntia subulata, ale jej nie rzeźbiłam , tylko , gdy mocno się wyciągnęła to ją ścięłam i takie wypuściła "odrosty".
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

agaxkub pisze: gdyby przypadkiem odpadło Ci z tej kompozycji odrobine widłaka i tego po prawej stronie zielono bordowego to ja bym się uśmiechała ładnie :oops: pciumek po lewej też zresztą niczego sobie :oops:
Nic nie odpadło, ale gdy obie roślinki się troszkę rozrosną , to uszczknę im co - nieco i wyślę :)
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59

Post »

Ewelina pisze:
agaxkub pisze: gdyby przypadkiem odpadło Ci z tej kompozycji odrobine widłaka i tego po prawej stronie zielono bordowego to ja bym się uśmiechała ładnie :oops: pciumek po lewej też zresztą niczego sobie :oops:
Nic nie odpadło, ale gdy obie roślinki się troszkę rozrosną , to uszczknę im co - nieco i wyślę :)
niech rosną zdrowo... po prostu pamiętaj o mnie w razie co :lol:
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2007, o 22:22

Post »

No rzeczywiście trochę Ci się "zarośliniło" na parapetach :D Ale ślicznie to wyglada. Nowe doniczki z sukulencikami też są niezłe, szczególnie na tym ostatnim fajnie ten ludek się wkomponował :D :D :D
Pozdrawiam Ewa
Rośliny doniczkowe / Kaktusy
Reposit-09
Konto usunięte na prośbę.
Od: 26 cze 2007, o 19:40

Post »

Ech, widok, który raduje serce :D Coś wspaniałego. Ewelinko, masz przepięknego rozchodnika burrito, aż podskoczyłam na jego widok. Cudownie wygląda w tej kompozycji :)
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38

Post »

Ewelinko :D Fantastycznie !! Lubię Twoje "zapchane" parapety :D :D Przynajmniej jest na co popatrzeć :D ... bo na prawdę jest na co :!: :!: ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Serdeczne życzenia dla wszystkich miłośników kwiatków , roślin i badylków wszelakich !
Zdrowych i spokojnych Świąt Wielkanocnych, radości z nadchodzącej wiosny, mokrego Dyngusa, miłych chwil przy świątecznym stole w gronie rodziny, a może przyjaciół...

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
monisia
200p
200p
Od: 9 lut 2008, o 17:24

Post »

Musze Twoje parapety pokazać tacie bo stwierdził że ze mną jest coś nie tak, bo u mnie też ciasno :lol:
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”