Mój wiejski ogród.
- irminka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2010, o 19:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój wiejski ogród.
Maju, jak to przytulnie brzmi "stuletnia leśniczówka", od razu chce się tam zamieszkać! Piękne plany, dokumentuj wszystko od początku, będę Ci kibicowała, i pewnie nie tylko ja, bo właśnie takie wątki są najbardziej interesujące. Co do kwiatków, wiedza i umiejętności przychodzą z czasem, a forum jest najlepszym i najsympatyczniejszym źródłem informacji ogrodniczej i wszelakiej :)Pokażesz nam swoje Koty? 

- irminka
Nowa seria zdjęć, sierpniowa, ale niewiele się zmieniło w bałaganowie. Widać jednak werbenę patagońską, która przerosła najwyższe kwiaty i trawy
[/ur
[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3564d036ef367127.html]
To nie przesada, werbena tak właśnie wybujała pod koniec lata, ale nie jest dominująca na rabacie, tylko zdobiąca i naprawdę zachwycająca. Zebrałam teraz nasiona i spodziewam się witułkowych łanów w nowym sezonie
[/url
Na brzegu krokusy, zgubiły się zupełnie
[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5f7d2a2ca10745c1.html]
Jakość zdjęć, każdy widzi

[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3564d036ef367127.html]

To nie przesada, werbena tak właśnie wybujała pod koniec lata, ale nie jest dominująca na rabacie, tylko zdobiąca i naprawdę zachwycająca. Zebrałam teraz nasiona i spodziewam się witułkowych łanów w nowym sezonie

Na brzegu krokusy, zgubiły się zupełnie
[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5f7d2a2ca10745c1.html]

Jakość zdjęć, każdy widzi

- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Ale widzi i to jest najważniejszeirminka pisze: Jakość zdjęć, każdy widzi![]()
![]()

U mnie podobny kwiatowy bałagan, ale babcia dla pozorów zamknęła go w prostokątnych pokoikach

Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 26 lis 2011, o 00:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
dziękuję za dobre słowo
Z pewnością będę wszystko dokumentować.Na razie jednak staram się dowiedzieć jak najwięcej,bo szczerze powiedziawszy niebardzo wiem od czego mam zacząć.W sumie od około 10 lat nikt tu nie mieszkał.Teren leśniczówki zarośnięty był wysokimi prawie po pas trawami,pokrzywami,pełno też było szczawiu i młodych samosiejek akacji.A kretów...Mnóstwo
Na początku nie było żadnych ogródkowych planów,więc wszystko (oprócz samosiejek) zostało skoszone.I tak całe lato.Jesienią moje podwórkowe prace ograniczały się do zbierania liści wiekowego kasztana.
No a teraz,gdy już zima nadchodzi,doznałam olśnienia,że może warto by stworzyć ogród.I nie tylko ogród,bo i warzywniak.Ale znajomi twierdzą,że żeby to wszystko miało prawo bytu powinnam juz jesienią przygotować glebę
Drudzy znów uważają,że na tak długo nie używanej glebie wszystko powinno rosnąć w oczach.Od kwiatów po warzywka.
I bądź tu mądra
:(:(
Kocury pokażę.Jak tylko dokope się do ich fotek:D

Z pewnością będę wszystko dokumentować.Na razie jednak staram się dowiedzieć jak najwięcej,bo szczerze powiedziawszy niebardzo wiem od czego mam zacząć.W sumie od około 10 lat nikt tu nie mieszkał.Teren leśniczówki zarośnięty był wysokimi prawie po pas trawami,pokrzywami,pełno też było szczawiu i młodych samosiejek akacji.A kretów...Mnóstwo

No a teraz,gdy już zima nadchodzi,doznałam olśnienia,że może warto by stworzyć ogród.I nie tylko ogród,bo i warzywniak.Ale znajomi twierdzą,że żeby to wszystko miało prawo bytu powinnam juz jesienią przygotować glebę

I bądź tu mądra

Kocury pokażę.Jak tylko dokope się do ich fotek:D
- kalyna84
- 100p
- Od: 27 wrz 2011, o 18:21
- Kontakt:
Piękny ogród! Jak z rosyjskiej powieści....
Taki widok z okna, marzenieeeee...
Do tego ten piękny zwierzyniec, marzenie.. Miła odmiana po geometrycznych, nowoczesnych ogrodach (też pięknych). Rozmarzyłam się...
Będę czesto wpadać.

Zielono mi...Pozdrawiam.
Kalyna z Zielonego Wzgórza..;) http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47714" onclick="window.open(this.href);return false;
Kalyna z Zielonego Wzgórza..;) http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47714" onclick="window.open(this.href);return false;
- irminka
A na Zielonym Wzgórzu też musi być "powieściowo", prawda ? Fiołki afrykańskie w moich kolorach i wszystkie kwiatki takie zaopiekowane 

-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 26 lis 2011, o 00:15
Dziś trochę sie z tym moim podwórzem pomęczyłam.Czy to lubię? Jeszcze nie wiem .Za to moje psiaki chyba tak
Jak zobaczyły,że ja się w ziemi dłube to zaraz zaczęły koło mnie dołki kopać 

-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
Irminko, te jeżówki... cudności 

- roots23
- 500p
- Od: 23 sie 2010, o 16:01
ten kosmos, taka wdzięczna roślina, chyba sobie ją nasadzę w przyszłym roku 

Pozdrawiam wszystkich ogrodników Renata 

-
- Od: 16 lip 2011, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj
Wróciłam i w Twoim "bałaganowie" spędziłam sporo czasu,bo przeczytałam od pierwszego postu
Jest cudnie,brak mi słów,bo wszystkie już zostały wypowiedziane.a z tym bałaganowem to i ja tak mam.W sezonie nawet mi to nie przeszkadza,bo burza kwiecia ale jak to wszystko przekwita to robi się szaro
Ta bylinka,której nazwa Ci uciekła to trzykrotka;mam w trzech kolorach.Biały ,fioletowy i różowy.Dwa ostatnie zakwitną pierwszy raz u mnie w nowym sezonie,więc czekam z niecierpliwością.Chce się u Ciebie być,tak po prostu... 

Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
- irminka
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Trochę łyso na ścianie ale takie poplątane pędy też mają swój urok 

Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!