Kolorowy Ogród Geni 2011 cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kolorowy Ogród Geni 2011 cz.3

Post »

Geniu , oglądam , podczytuję Twój wątek , pora , by wreszcie napisać . Masz piękny ogród , nawet w jesiennej odsłonie ;:108 .

Nie mów proszę , że przedstawia ...obraz nędzy i rozpaczy ;:14 . Gdybyś mój zobaczyła o tej porze , to miałabyś prawo tak powiedzieć .

Wszędzie walają się liście , raz po raz wzlatując , to opadając na ziemię , gnane halnym ;:223 . Nie wycięłam zasuszonych liści irysów holenderskich , paproci , ani też liliowców i host . Siła wyższa - ogólne samopoczucie nie pozwalało , by zająć się ogrodem tak , jak w poprzednich latach .
A i bociek rozwesela ogród i ...byle do wiosny :tan .
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tak jak napisały moje poprzedniczki Twój ogród jest piękny nadal kolorowy, trudno by teraz było jak w maju.
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Ojojoj, Geniu dopadła Cię jesienna chandra. Nie martw się. Twój ogród o każdej porze roku zachwyca. Piszesz "obraz nędzy i rozpaczy", a ja tam widzę piękne kolory: brąz, zieleń, żółć... Kwitnące bratki, pierwiosnki przeurocze.
Spostrzegłam, iż u Ciebie świeci słoneczko. Życzę Ci ;:3 każdego dnia, jak nie na dworze to w sercu ;:196
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Oj, Geniu, nie smutaj. Słońce piękne, ciepełko się na dworzu rozchodzi, można już robić "wiosenne" porządki. Dobrze jest :uszy
rm27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2008, o 11:52

Post »

Geniu, tyle kwiatów u Ciebie jeszcze kwitnie, a już przecież grudzień za pasem. U mnie tylko róże, jeden pierwiosnek, ciemiernik cuchnący i kalina. Reszta już śpi, oby się nie przebudziła przedwcześnie.
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Macie sposób na to by iść spać i wstać pod koniec lutego na czas wysiewów inspektów?
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

aha....to ja w takim razie nie mam Stutgart.....jako taka ja kupiłam :twisted:
Gieniu....u mnie kwitna jedynie ostatki róz okrywowych,smagliczka , która chyba jest na dopalaczach i jakos stukniety floks, który zakwitł innym kolorem niz latem :roll:
a jeszcze chryzantemki....maluszki , mój nowy nabytek :wink:
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06

Post »

Geniu, może w porównaniu z wiosenną czy letnią paletą barw Twego ogrodu teraz jest mniej kolorów. Ale na pewno Twój ogród nie jest szaro-bury ;:106
ulakonie pisze:Macie sposób na to by iść spać i wstać pod koniec lutego na czas wysiewów inspektów?
Ulu, może zamiast zapadać w zimowy sen z misiami warto znaleźć sobie coś, co będzie ciekawe w zimowe wieczory :wink: .
Ja cieszę się, że nareszcie będę miała czas popracować nad zmianami koncepcyjnymi w moim ogrodzie, douczyć się na temat efektywnych mikroorganizmów czy poczytać więcej na temat pielęgnacji poszczególnych roślin ;:109 . Poza tym, wreszcie ogarnę trochę dom, bo w sezonie ogrodniczym jakoś szkoda mi na to czasu :;230
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Geniu , diabelne krótko ogrody ,,kwitną''. Taki nasz klimat. Teraz wszystko w opłakanym stanie. Nawet niektóre iglaki zbrązowiały. Taka ich natura. jak dobrze pójdzie za trzy miesiące zakwitną krokusy i znowu się zacznie ;:48 ;:49 ;:50
leon
50p
50p
Od: 26 paź 2011, o 13:49

Post »

Witaj Gieniu,
mam takie pytanie początkującego;
Jak najlepiej zaprojektować połączenie rabaty z trawnikiem. Wiem, kamyki, płotki, bordery z plastiku itd, ale zawsze jest problem z koszeniem. A ja mam do wykoszenia ok 27 arów, a koszę 1 raz w tygodniu. Podkaszarka, wycinanie trawy na kolanach, raczej odpada. I co doradzisz ???

Pozdrowienia
Leszek
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09

Post »

Oooo na nudę jednak nie narzekam, nie mam na wiele rzeczy czasu, to przespanie do lutego to - z winy pogody:) bo do lutego to prócz wielu innych ważnych wydarzeń mam egzaminy semestralne :)
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59

Post »

W pierwszej chwili pomyślałem, że to żarcik :D , no ale nowy forumek to może jednak nie żartuje tak od razu, Leszku u Geni niewiele rabat ma dostęp do trawnika :wink: :
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06

Post »

leon pisze:Witaj Gieniu,
mam takie pytanie początkującego;
Jak najlepiej zaprojektować połączenie rabaty z trawnikiem. Wiem, kamyki, płotki, bordery z plastiku itd, ale zawsze jest problem z koszeniem. A ja mam do wykoszenia ok 27 arów, a koszę 1 raz w tygodniu. Podkaszarka, wycinanie trawy na kolanach, raczej odpada. I co doradzisz ???

Pozdrowienia
Leszek
Leszku, pytanie nie do mnie, ale odpowiem, bo akurat ten temat zgłębiałam intensywnie (działka 25 arów) :wink: . Jeżeli chcesz uniknąć stosowania podkaszarki, to warto zrobić obrzeża w taki sposób, aby można było najechać na nie kosiarką. Może to być np. pasek kostki brukowej ułożonej na równo z gruntem. W sprzedaży są też plastikowe obrzeża w formie palisady, które mają od strony trawnika dodatkową część na którą można najeżdżać kosiarką. W ogrodzie u Igi widać dokładnie obrzeża z kostki i również z płaskiego kamienia
:D http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=308
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Lanceto,Jagódko,Olgo,Halinko,Keetee,Wandziu, Romku,Tadku, Edyto,
Dziękuje kochani że chcecie mnie pocieszyć ,ale dla mnie to najgorszy okres ,jak już spadnie śnieg to wszystko przykryje i będzie dobrze .
W marcu to już może być bez śniegu , bo pierwsze kwiaty wiosenne będą wychodzić z ziemi
i można robić porządki wiosenne w ogrodzie .

Jagódko witaj cieszę się że do mnie zajrzałaś .

Ulko ja też bym tak chciała.

Leszku bardzo się cieszę że zajrzałeś do mojego ogrodu , ale ja nie bardzo Ci doradzę , mam raczej resztki trawniczków a wygląda to tak.

Obrazek

Obrazek

to moje ostatnie skrawki trawnika

-- Pn 28 lis 2011 21:47 --

Przemku a może jednak tak ;:7

Edytko dzięki za pomoc
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Geniu , masz jeszcze dwa , ale za rok tak będzie :?: :?: No wiem , stolik i krzesełka tez musisz gdzieś postawić. ;:112
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”