Dzięki wszystkim za odwiedziny i jakże miłe wpisy
Mam konto na imageshack, ale nie mogę już dodawać zdjęć - ciągle wyskakuje komunikat "Upgrade to Premium" rozumiem, że Wy macie wykupione konto premium skoro możecie dodawać bez ograniczeń? Na fotosiku również wyczerpałam limit 100 zdjęć. Już się przyzwyczaiłam do tego, że mam wszystkie fotki w jednym miejscu i dlatego marudzę.
O grudnikach nie mam zbyt rozległej wiedzy. Ten zakupiony rok temu koło Wielkanocy był bliski agonii, ale przesadziłam go do ziemi jak dla kaktusów, spryskiwałam codziennie podczas upałów, podlewałam co 2 tygodnie i zmieniłam stanowisko na jaśniejsze, ale nie bezpośrednio na słońcu. Kiedy pojawiły się pąki za radą Kingi Domańskiej podlewałam częściej (co tydzień), a teraz kiedy już przekwitł planuję przesuszać go przez ok. miesiąc po tym czasie powinny pojawić się następne pąki
Henryku, bardzo się cieszę, że się pojawiłeś, bo lada dzień będę potrzebowała Twojej pomocy w identyfikacji tej mamilarii:
theoria_ pisze:
Mammillaria sp.
Z tego co pamiętam miałeś długą listę podejrzanych, więc będę bardzo wdzięczna jeśli ją odkurzysz
mor, ale mi pojechałeś! To podstępne ż/rz czai się na każdym kroku