Ogródek aleb-azi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Ogródek aleb-azi

Post »

Zjadło... posta zjadło miast pościć... psia kość...

Maju- na Twoich rabatach widać, że rozpracowanie idzie całkiem dobrze. Czego wszystkim - i sobie życzę!

Dorotko- Ascot polubiłam, wobec Bailando uczuć ciepłych nie odczułam... Wychodzi na to, że róże rabatowe wolę w innych ogrodach niż własnym.

Grażynko- też spoglądam łakomym okiem na zakupy forumowe i nieodmiennie cieszy mnie myśl o nadchodzącym sezonie.

Czarodziejko- ale te róże w różnych ogródkach odmiennie zaaranżowane, więc bogactwo wrażeń przed nami! Ale co prawda to prawda - forumowe zdjęcia kuszą...
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mnie też.
A co będzie sępienia...... :roll:
Dobrze, że mam już ogród zapchany na maksa..... :;230
Grażyna.
kogro-linki
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Grażynko- coś wypadnie...coś się zredukuje... coś znudzi....mała przebudowa...Zmieści się jeszcze nie jedno cudo...

Nie pamiętam co pokazywałam... a nie mam przekonania co do sensu przeglądania wątku własnego, skoro tyle ciekawych ogrodów wkoło....
Jeśli się będę powtarzać, to trudno... Pocieszam się, że skoro ja nie pamiętam, to może i goście też nie pamiętliwi...
Na dobranoc Barock i Sizaja Ptica :

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jak dla mnie możesz w kółko pokazywać to samo. Mnie się nigdy nie znudzi. Dzięki za te zdjęcia na dobranoc ;:196
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Ptica ładna ;:108
Skończyłam segregować zdjęcia powojników i.... niedosyt mam. Trzeba mi zacząć strony powojnikowe przeglądać ;:224
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Ciekawa Ptica.
U mnie jeszcze 4 powojniki czekają w szklarni na wysadzenie wiosną.
Tylko najpierw muszę znależć odpowiednie miejsce dla nich. ;:223
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Izka gdy będę miała duże włości to Alchymist będzie pierwsza do zakupu...róża jednorazowa,drugiej takiej nie ma...ale niewdzięczna ...za tyle pochwał ,raz kwitnie... :cry:
Twoje wielkie krzaczory zniewalają,teraz takie wielkie a za rok wg zasad wegetacji jeszcze większe... :shock: Nie wyobrażam sobie...będę podglądać przez odwrotność lornetki... aby się nie załamać ...gdy na moje spojrzę :lol:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Okna umyłam, ale tylko na górze... To może choć jakaś mżawka się należy...
A po spełnionym domowym obowiązku oddałam się przyjemności podlewania ogródka. Ku wielkiej uciesze sąsiadów...

Aniu Zielona- cieszę się, że dajesz rozgrzeszenie... Będę dokazywać bezkarnie!

Dorotko- a ja właśnie wróciłam z powojników... Hm... znowu mi clematisy po głowie chodzą...

Grażynko - coś z tą Pticą pokręciłam, bo to chyba Pitisa... Albo jakoś tak... Ale bardzo mi się spodobała na Neli zdjęciach... A w realu jeszcze bardziej urok rzuca.
Miejsce na powojnik "się zajdzie" , jak nie to.... mała reorganizacja!

Nelu- tfu, tfu, tfu.. przez lewe ramię! Tylko nie jednorazowa proszę! A...że raz kwitnie? Przy większym ogródku tak nie przeszkadza jednorazowość kwitnienia. Co więcej, dochodzę do wniosku, że wdzięczna jestem tym niepowtarzającym różom za to, że po kwitnieniu nie muszę się już nimi zajmować, czyścić, przycinać i takie tam... Mam zajęcie przy innych ...
I proszę się tu nie nabijać z Alchymista do kolan... Troszkę przyrósł... Ale ogólnie te pnące rosną u mnie powolutku. Żadna nie dogoniła wzrostem ubiegłojesiennego Golden Celebration który kilkoma pędami dobrze przekroczył 2 m. Dziś przycięłam te pędziska, bo całe w liściach i stwierdziłam, że jak lunie ten deszcz ( z okazji umycia okien) albo i inny opad z niebios nastanie, to wyłamie wszystko do imentu... I Elfe przycięłam bo ten to faktycznie zrobił się... hm... duży...
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

A było poprzestać na górnych tylko okienkach :roll: Opadów ...... jak się domyślam nie było jako i u mnie ;:223
No nic może jutro nareszcie ;:224
Węże pochowane mam bo raz już zamarzły tej jesieni i woda zakręcona ...... ;:224 mówisz, że trzeba odkręcać?
Bardzo proszę, podobnie jak Ania, fotki pokazywać, zachwycać się będę niezmiennie ;:180
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Joluś- ale ja MUSIAŁAM podlać skoro po umyciu okien na górze nawet chmurka się nie pokazała. Wodę mam zakręconą, ale pompa ciągle w studni, więc tak tą studnię wyciskam... Dziś wody się nazbierało no... pewnie na trzy kwadranse podlewania... A przerwy na napełnienie studni długie...
A może jutro popada na te umyte okna?

No to na dobranoc Heritage - sierpień i wrzesień ( czyli to co pod ręką w komputerze)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

U mnie miało lać... całą sobotę... a ja deszczu nawet nie widziałam... powinnam pojechać na działkę i podlewać, ale nie mam kiedy... po pracy to już ciemność... :( a w weekend mam wyjazd ;:145 Kiedy ja dam trochę wilgoci tym moim biedakom...
rm27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2008, o 11:52

Post »

Iza, promanal na przędziorki jest skuteczny, najlepiej spryskać wczesną wiosną. Nie należy go jednak stosować do niebieskawych odmian świerków bo skutecznie likwiduje nalot dający im siną barwę i po spryskaniu zielenieją.
Róże jak zwykle cudne. ;:63
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Ładna ta angielka, oj ładna.
Ciszę się, że sie skusilam ;:108
U nas też nie padało, a M. nawet samochód umył!
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Ja też się skusiłam na Heritage, bardzo mi się podoba i będę czekać na jej zapach.
Niebo z ołowiu, wciąż bez deszczu :( Może ja też z oknami spróbuję?
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Aniu, w Tobie chyba nadzieja! :) Skoro już nawet mycie okien przez Izę nie pomaga, to mamy do czynienia z poważną anomalią pogodową! :lol: Zaklinacza deszczu trzeba skądś sprowadzić!
Iza, Barock jest przecież pomarańczowy...trochę :wink: To masz jednak kilka pomarańczowych róż! No i wygląda na to, że wyrasta trochę wyżej niż Alchymist...A widzę taką klamerkę na zdjęciu, to jakaś specjalna do róż czy zwykła do bielizny? W każdym razie pomysłowe! Muszę zapamiętać Twój patent, może u mnie też kiedyś wystąpi taka konieczność? :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”