Ogródek AGNESS cz. 10
-
- 500p
- Od: 29 sie 2010, o 11:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS cz. 10
zobaczę jak u mnie będzie ... mam kilka azalii japońskich i wielkokwiatowe zadołowane i czekają na wysadzenie na wiosnę ziemię teraz przed zimą przygotowałem, cztery mam posadzone według tych informacji które na forum posiadłem, dodalem jeszcze do wszelakiego dobra trochę dębowych liści. Wiosną chcę kupić na próbę dwa rododendrony Nova Zembla i będę eksperymentował ... magnolie mimo kilkukrotnego podejścia nigdy nie uchowały się w moim ogrodzie, też nie wiem dlaczego .... w tym sezonie też kupiłem kolejną, posadzona jest w kwaśnej ziemi z kompostem, teraz system korzeniowy osłoniłem dodatkowym kopcem z kompostu, a gałązki okryłem włokniną zimową białą. Posadzona jest w miejscu osłoniętym...
Rysiek
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Rh rosną różnie, zależy od odmiany, ja mam ich sporo, najstarsze 10 lat, i są to takie kupowane w doniczkach 9, pamiętam miały po trzy listki i kosztowały 4 zeta, teraz mają około metra, i w tym roku po raz pierwszy nie kwitły, zima nie ciekawa i maj swoje zrobił. Janku, myślę, że Twoja gleba im nie odpowiada. 

Dzięki za propozycję bukszpanów, ale chyba też mam...
Ukorzeniałam w tamtym roku bukszpanki i cisy i siedzą sobie grzecznie: jedne zadołowane w doniczkach, drugie bezpośrednio w ziemi. Już jedną zimę przetrwały, to chyba idzie ku lepszemu, tylko wolno idzie
Ukorzeniałam w tamtym roku bukszpanki i cisy i siedzą sobie grzecznie: jedne zadołowane w doniczkach, drugie bezpośrednio w ziemi. Już jedną zimę przetrwały, to chyba idzie ku lepszemu, tylko wolno idzie

- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Cudowne różaneczniki, Aguś! Tylko gdzie Ty mieścisz taką ilość?
Przecież to duże krzaki!
A masz może więcej zdjęć azalii Christopher Wren? ... Wydaje mi się, że to ta, która ongiś zauroczyła mnie u Madzi, świetliście pomarańczowa
To najwspanialszy kolor, jaki wiosną można zobaczyć w ogrodzie 

A masz może więcej zdjęć azalii Christopher Wren? ... Wydaje mi się, że to ta, która ongiś zauroczyła mnie u Madzi, świetliście pomarańczowa

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Rysiu co do magnolii nie potrafię nic powiedzieć, ponieważ nigdy nie miałam i miała nie będę, bo niestety ale one potrzebują miejsca. A różaneczniki i azalie na pewno będą ci pięknie rosły. Ja z nimi nie miałam nigdy żadnych problemów
Iguś niestety maj załatwił wiele roślinek.....zresztą nie tylko maj ale i lutowe ocieplenie i późniejsze ostre mrozy....u mnie nawet ciemierniki przemarzły, na szczęście później odbiły, ale zakwitły tylko 2
Siberio jeśli twoje sadzonki przetrwały już jedną zimę, to na pewno będzie wszystko super
Moje młodsze, sadzonkowane tej wiosny, więc pierwsza zima dopiero przed nimi .
Izuniu moje jeszcze małe, więc sie mieszczą....później jak porosną będę kombinować
Christopher to maleństwo , z 2 kwiatostanami, sadzone wiosna, ale zaraz pokażę inne fotki.
Kolor ma naprawdę piękny, taka prawdziwa , bardzo intensywna pomarańcza

Iguś niestety maj załatwił wiele roślinek.....zresztą nie tylko maj ale i lutowe ocieplenie i późniejsze ostre mrozy....u mnie nawet ciemierniki przemarzły, na szczęście później odbiły, ale zakwitły tylko 2

Siberio jeśli twoje sadzonki przetrwały już jedną zimę, to na pewno będzie wszystko super

Izuniu moje jeszcze małe, więc sie mieszczą....później jak porosną będę kombinować

Christopher to maleństwo , z 2 kwiatostanami, sadzone wiosna, ale zaraz pokażę inne fotki.
Kolor ma naprawdę piękny, taka prawdziwa , bardzo intensywna pomarańcza

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Widzę ulubione kolory Twoje Agnieszko, może tę zimę pięknie przetrwają i będą lepiej kwitły niż w tym roku .Choć przyglądałam się pąkom azali nie wyglądają zbyt imponująco a teraz jeszcze ta susza .
Genia
Genia

- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Agusiu cudne widoki, jak ja je lubię.
Podziwiam wszystkie twoje Rh i azalie, są przepiękne. 

- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Śliczne azalie! Chyba w przyszłym roku kupię kilka, bo z nimi mniejszy kłopot niż z Rh. Ciekawa jestem co pokaże wiosną mój Gibraltar...
Azalie japońskie słabo mi kwitły, ale powodów może być kilka - za sucho, za ciemno, za zimno lub za ubogo
Azalie japońskie słabo mi kwitły, ale powodów może być kilka - za sucho, za ciemno, za zimno lub za ubogo

ale piękne rodusie i azalki, no i te kolory
wiosną na pewno dokupię sobie jednego rodusia
albo azalkę 

wiosną na pewno dokupię sobie jednego rodusia

- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Agnieszko
azalia CUDNA !!! ... w moim ukochanym kolorku
Wiesz może, jak się zwie
A może Izunia wie

Wiesz może, jak się zwie

A może Izunia wie

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Geniu ja też mam nadzieję, ze w przyszłym roku pięknie zakwitną. Ogród w czasie ich kwitnienia wygląda jak raj
Izuniu wydaje sie , że taka sama....ależ pięknie wygląda taki spory ukwiecony krzew
Mam nadzieję, że moja szybciutko urośnie i będzie taka cudna
Irenko dziękuję
Przy twojej wspaniałej azaliowej kolekcji, to moja jest mikroskopijna
Izuś powiem szczerze, że u mnie większość rh, azalie wielkokwiatową miałam jedną, dopiero w tym roku dokupiłam jeszcze dwie. Jak na razie nie mam problemów z różanecznikami, mam nadzieję, ze tak pozostanie, ale powiem szczerze, ze trochę żałuję, ze tak późno zauroczyły mnie azalie, one mają dla mnie najwspanialszą paletę barw
Martuś wato
to wspaniałe , piękne krzewy .
Halinko kolorek faktycznie ma bajeczny
A na imię ma Christopher Wren.

Izuniu wydaje sie , że taka sama....ależ pięknie wygląda taki spory ukwiecony krzew

Irenko dziękuję

Izuś powiem szczerze, że u mnie większość rh, azalie wielkokwiatową miałam jedną, dopiero w tym roku dokupiłam jeszcze dwie. Jak na razie nie mam problemów z różanecznikami, mam nadzieję, ze tak pozostanie, ale powiem szczerze, ze trochę żałuję, ze tak późno zauroczyły mnie azalie, one mają dla mnie najwspanialszą paletę barw

Martuś wato

Halinko kolorek faktycznie ma bajeczny

-
- 10p - Początkujący
- Od: 24 lis 2011, o 18:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agnieszko, jakie piękne masz rododendrony! Bardzo mi się podobają i chcialabym je uprawiać na swojej dzialce. Czy one szybko rosną?
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Agnieszko
dziękuję pięknie
dopisałam do listy chciejstw 

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Aż gorąc bije z ekranu patrząc na te zdjęcia, ale dałyście ognia.
Ja też takie kolory lubię, mam podobną ale chyba bardziej żółtą 'Glowing Embers' . Nie mam jeszcze czerwonej i wściekle różowej ale wszystko przede mną.

Ja też takie kolory lubię, mam podobną ale chyba bardziej żółtą 'Glowing Embers' . Nie mam jeszcze czerwonej i wściekle różowej ale wszystko przede mną.