Kasiu dziękuję , Lidko dziękuję , jeśli chodzi o cyklamena to powiem Ci szczerze, że dla mnie zawsze to były kwiatki jednorazowe, a ten, sama jest w szoku, właśnie, że nic nie robię, ostatnio zastanawiałam się czy nie kupić sobie jeszcze jednego, a adenium niech Ci pięknie rośnie. Nie chcesz jeszcze przygarnąć aloesa?
U większości Forumowiczów "grudniki" już kwitną lub obsypane są pąkami kwiatowymi. Mam kilka, ale jak do tej pory żaden nie przejawia ochoty wytworzenia pąków nie mówiąc już o kwitnieniu. W ubiegłym roku jeden bardzo obficie kwitł, teraz strajkuje . Zastanawiam się gdzie i kiedy popełniłem błąd w opiece nad tymi moimi "grudnikami" .
Piękny kolor, delikatny pastel, budowa kwiatu faktycznie rzadko spotykana wśród "naszych" - rodzimych kwiatów. Całość wygląda jak "dwa w jednym" . Zanosi się na więcej takich kwiatów, obok jeszcze jeden pączuś czeka w kolejce na zakwitnięcie. Liście takie zieloniutkie i błyszczące = roślinka wypielęgnowana.
Asiu za aloesa dziękuję kaktusy to nie moja bajka a szkoda bo niektóre piękne tak jak Twoje kamyki !! Ale u mnie wilgotność powiedziałabym dośc spora bo pryskam moje zielone codziennie a jak wiesz sporo tego A teraz musisz pomagać bo mi się Kaśka od storczyków wymiotła !!!!! Potrzebuję Twojej pomocy bo kolejne storczyki do mnie trafiły Ale to przypadkiem Asiu naprawdę
Mieczysławie dziękuję , Lidko dziękuję , wiem Lidko jakie to są przypadki.
Dziś przypadkiem do mojego koszyka wpadł , głupio było przy kasie rezygnować Arletko dziękuję , Kasiu dziękuję
Witaj Asiu, przespacerowałam się między Twoimi ślicznymi kwiatami. Wszystkie niesamowicie piękne.
Kwiat Hibiskusa uroczy, pięknie ujęte fotki. Storczyk- miodzio, kocham miniaturki. No i te obsypane pakami Grudniki, miły widok na ponury jesienny dzień.
Hibiskus , mimo , że niepełny ma kwiat , to jego kolor
Bardzo jest piękny , a miniaturkę pochwaliłam już przed chwilą w storczykach , lecz
jest tak cudna , że można ją chwalić wszędzie