Aguś oj zapewne nastał czas , by pokazywać fotki wspomnieniowe z ogrodu . One nie tylko cieszą oczy , ale i cieplej się robi w okolicy serca

.
Aniu , no dawno Cię nie bylo na FO , oj dawno , należą Ci się ;:78 , ale dobrze , że już jesteś

.
Teraz , gdy za oknem szaro i buro , czas wspomnień mile widziany

.
Gosiu , dziękuję

, nawet nie masz pojęcia , jak się cieszę , bo Oliwka to moje Słoneczko rozświetlające każdy dzień , chociaż mieszka tak daleko . Ale mam Jej fotki , więc każdy dzień patrzy z nich na mnie

.
To może przesadż tę azalię w lepszą ziemię , podsyp jej nawóz długodziałający Osmocote do Rh i zobaczysz , jaka będzie odmiana . Na pewno jej się spodoba .
Dorciu , tylko ciemierniki cuchnące warto zabezpieczyć , bo są wysokie , a na szczytach pędów mają pąki . Gdy spadnie śnieg , to ciężka pokrywa śniegowa , a potem nawet zlodowaciała zmarzlina połamią ich pędy kwiatowe . Wystarczy nałożyć skrzynkę plastikową , ażurową , by nie połamać tylko górnych pędów . Ewentualnie wbić w ziemię metalowe grube druty , coś na kształt stożka , nakryć agrowłókniną , delikatnie obwiązać . Popatrz w wątku Pamelki , jak zabezpieczyła swoje RH skrzynkami , bo mozna takie zrobic ze zbitych deseczek i np. przewiewnej agro .