Ogród 70-cio latki - na emeryturze zaczyna się życie
Re: Ogród 70-cio latki - na emeryturze zaczyna się życie
Witaj Jadziu ja też przyszłam się do Ciebie przywitać....Masz rację że na emeryturze człowiek zaczyna się uczyć i posługiwać komputerem, Też jestem blisko 70 i dopiero rok posługuję się komputerem z początku pomagały mi wnuczki dużo,zapisywałam na kartkach,a teraz już daję rady sama i bardzo się cieszę...Ogród to moje hobby bardzo lubię przebywać całe lato wśród roślin też jadę rowerkiem, teraz już wszystko mam poprzykrywane na zimę nie mam już kwitnących roślin...Ale Twoje chryzantemy piękne i hibiskus też śliczny, taki mało spotykany kolorek.... 

Marusia.
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Jadziu
Nie ma lepszego zajęcia dla emeryta jak działka
Ruch , świeże powietrze , sam dojazd to tez rekreacja.
Kępa dzwonków niesamowita, czym im dogadzasz , że tak rosną , moje niezbyt garną się do kwitnienia.

Nie ma lepszego zajęcia dla emeryta jak działka

Kępa dzwonków niesamowita, czym im dogadzasz , że tak rosną , moje niezbyt garną się do kwitnienia.
Tadeusz grubo przesadza z tym dotrzymywaniem kroku. To jemu trzeba dotrzymywać , tylko jak to zrobićtadeusz48 pisze:Witaj babciu JADZIU, jako dziadek i ja postanowiłem Cię ( również w imieniu innych dziadków) powitać. Na Tym Forum nie brak nas wiekowych już ludzi i staramy się dotrzymać kroku tym młodszym Forumowiczom.

- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Jadziu jestem z rewizytą , masz śliczne chryzantemy , akurat takich u mnie brakuje , kiedy one zaczynają kwitnąć .
Genia
Genia

Piękna kępa białego goździka, kupiłam niebieski z tego gatunku 3 lata temu i również ładnie się rozrasta. Te goździki też wysiewam, są pięknym uzupełnieniem w czasie po cebulowych i nie sprawiają kłopotu. Zapowiada się bardzo ciekawie u Ciebie na działeczce.
Pozdrawiam Krystyna
- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Wpisuję się żebyś mi się nie zgubiła Babciu Jadziu
Bardzo dzielna kobitka z Ciebie
Jutro przejrzę dokładnie Twój wątek 

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mnie jakoś nie ciągnie do uprawy kwiatów domowych. Zresztą zimą na parapetach nie ma miejsca, bo trzymam tam niektóre kwiaty przeniesione z ogrodu. Goździki brodate rosną i u mnie, w tym roku dosiałam, żeby ich było więcej. Ładnie rosną Ci dzwonki, moje nie chcą tak równo stać 

-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34

Kropelko -
.Mój nick zawdzięczam sąsiadowi który z za płotu wołał e babcia.I tak pozostało .Czyżby Twój nick wziął się z programu "Czysta chata"?
dala Dziękuję że do mnie zawitałaś.Uczę się gdy wnuki przychodzą z szkoły .A jeżeli chodzi o dzwonki to są moimi ulubieńcami .
iga23 Też na to liczę.Dziękuję za odwiedziny .
wanda7 Witaj w moim skromnym ogródeczku .Ja mam dwie wnuczki i jednego wnuka.Już nie mogę doczekać się wiosny .
hala67 Halu wszystko przed tobą .Ja tez zaczynałam od zera .Trochę pracy i sadzonek i ogródek kwitnie.
Miriam Bardzo się cieszę że podobają Ci się moje dzwonki rozsadzam je z małych sadzonek już od wiosny.
amalia Podobnie jak ja .Czas szybko płynie .Przyjdzie wiosna i będziemy jeżdżić do ogródka.
tade k Witaj.A co do dzwoneczków to może mają mało słoneczka albo nawozu.Sama jestem pod wrażeniem Tadeusza ogrodu .
e-genia Ta biała zaczyna kwitnąć od połowy pażdżiernika ta druga też.
krysad71 miło mi bardzo byle do lata .
Romualda Witczak dzięki wielkie i zapraszam ponownie .
ewamaj66
rośliny w domowe są uzupełnieniem ,mojego ogrodu .Może rosną w cieniu

Uploaded with ImageShack.us

-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Uwielbiam gożdziki brodate. Zawsze mam ich całe łany, ... sieją sie same.
Pędzisz w niezłym tempie jak na początkującą na forum
Pędzisz w niezłym tempie jak na początkującą na forum

- eukomis
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
Witaj babciu Jadziu miło że do nas dołączyłaś w grupie jest razniej. Ja też jestem na emeryturce i bardzo sobie chwalę ten stan, mogę z przyjemnością i bez pośpiechu zająć się swoimi ukochanymi kwiatami.Bardzo ładne masz chryzantemy, ja też mam kilka dostałam o koleżanki z forum, lubię ich zapach.Zapraszam do mnie.
- ewamaj66
Owszem, dzwonki rosną u mnie w półcieniu, ale razem z różami, którym to nie przeszkadza
Różom wystarcza słońce do południa, dzwonkom widocznie nie. Kwitną ładnie, tylko nie stoją prosto, kładą się 

- lojka 63
- Od: 4 wrz 2011, o 20:11
- Kontakt:
Cześć Jadziu u ciebie ciągle kolorowo jakby wcale nie miało być zimy . U mnie już większość poprzykrywana co prawda pogoda jest jeszcze niebywała ale boję się że jak przyjdą mrozy to ja będę siedzieć w pracy.Chciałam zapytać kiedy siejesz gożdzik brodaty żeby kwitł na drugi rok, miewałam je wcześniej ale ze mnie jest niecierpliwa dusza i szybko mi się wszystko nudzi więc nieustannie zmieniam a potem jak widzę w waszych ogrodach to mi szkoda.

- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Śliczna biała chryzantemka, goździki brodate śliczne 

-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34

Witam gorąco .U mnie ostatnio świeci słonko

Pojechałam na ogródeczek , niestety nie zabrałam aparatu .Kwitnie trochę chryzantem jest susza i chyba zaschną.
Młodzi mają dużo nauki , a ja mało dostępu do komputera.Postanowiłam iż sobie może wiosna kupie własny.

Dziękuję ,że mnie odwiedzacie to mnie mobilizuje do szybszej nauki .Jeszcze wiele przede mną wciąż zapominam gdzie mam nacisnąć .

Znalazłam zdjęcie mojej chryzantemy .

Pozdrawiam i do zobaczenia .
- ewamaj66
Decyzja najlepsza z możliwych
W deszczowe popołudnia zamiast pracować w ogrodzie, będziesz odwiedzała cudze. To także daje dużo przyjemności
Zdjęcia roślin i ogrodu robię dopiero od tego roku, wcześniej nie miałam takiej potrzeby. Obecność na forum mnie zmobilizowała. Już przeglądałam zdjęcia z wiosny, nie mogę się doczekać następnej-będą zmiany