Ogród moją pasją

Ogólne tematy działkowe, nowości w ogrodnictwie
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
lilow
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 21 lis 2011, o 18:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Ogród moją pasją

Post »

Witam wszystkich pasjonatów ogrodów i ogrodnictwa :wit

Ciekawią mnie powody dla których dla Was ta dziedzina stała się Waszym hobby, co sprawia Wam największą radość i tym samym motywuje Was do ulepszania Waszych ogrodów?
Pytam bo sama uwielbiam ogrody, cieszę się każda chwilą spędzoną w moim własnym wypielęgnowanym kawałku świata. I wiem że każdy z Was ma swój inny oryginalny powód, a każdy z tych powodów może być inspirujący dla innych forumowiczów.

Pozdrawiam
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród moją pasją

Post »

LILOW napisała:
Ciekawią mnie powody dla których dla Was ta dziedzina stała się Waszym hobby
Myślę że najkrócej mówiąc geny, jak się nie ma odpowiednich genów, to s żadna robota w ogrodzie nie trzyma.
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

Hobby i pasja to coś co nas dopada nagle i odkrywamy ,że ,,to lubimy,,albo po prostu mamy to w genach i rodzimy się z pewnymi predyspozycjami.Innych racjonalnych powodów nie widzę.Nikogo nie można zmusić do grzebania w ziemi skoro tego nie lubi i nawet kwiatki w doniczce dla niego to niepotrzebne zielsko. :wink:
Awatar użytkownika
lilow
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 21 lis 2011, o 18:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jasne ze nikt nas do tego nie zmusi a jeżeli nawet - nie możemy nazwać tego swoją pasją. Pasją jest coś co przynosi nam radość, w przypadku genów może to być sprawa trochę łatwiejsza bo to że nam coś wychodzi i jest prostsze niż dla innych dodatkowo cieszy. Ja ze swojej strony mogę powiedzieć co mnie motywuje: uwielbiam naturę zarówno dziką jak i uporządkowaną, uwielbiam przebywać w miejscu które od początku do końca sama sobie zorganizowałam, cieszą mnie efekty mojej pracy które są tak widoczne (zwłaszcza na wiosnę) i motywuje mnie właśnie to; każdy powstający na wiosnę listek, każdy pachnący rozwijający się kwiatowy pąk, każde drzewo połyskujące na jesień złotem i całość która nie jest do końca przewidywalna i co roku wygląda nieco inaczej
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

LILOW, pięknie i poetycko zaczynasz swój udział na Forum, czasami, jak się człowiek narobi w ogrodzie, to wychodzi proza życia , nie poezja, ale to już sprawa indywidualna.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe tematy działkowe i ogrodowe - Dyskusje OGÓLNE, NOWOŚCI”