Dziękuję
Sylwku, spokojnie już teraz czekam na kwitnące juki
Geniu kiedy Ty mówisz że zakwitną, to ja w to wierzę i wiem że tak będzie
Olgo wiem ze znasz swój region najlepiej, ale myślę że nic nie szkodzi spróbować i posadzić jukę u Ciebie, każdy z nas przecież robi jakieś eksperymenty i 'zaprasza' do ogrodu jakieś egzotyczne rośliny
Izo ja bardzo lubię modrzewie, są atrakcyjne o każdej porze roku, nawet kiedy jak mówi większość, śmiecą. To wspaniałe rośliny, czy przypadkiem modrzew nazywany jest królem lasu? Warto je mieć w ogrodzie, mogą posiadać wszelakie formy, każdy może dobrać coś dla siebie.
Azalie to moje ulubienice, mógłbym się ich kwitnieniem rozkoszować bez końca. Zawsze tylko, starałem się zapewnić im odpowiednie stanowisko i podłoże a nigdy nawet przez myśl mi nie przyszło żeby je przycinać, a tu się okazuje, że daje to dobre efekty, zwłaszcza polecane to jest dla azali japońskich. Dopiero tutaj na forum, dowiedziałem się że można je przycinać i od tego czasu coraz częściej trafiam na wiadomości o ich przycinaniu. U nas na forum jest sporo informacji, ale pewnie do tego czasu już zdążyłaś przeczytać, np.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 31&start=0, jest też sporo filmów w internecie. Nie robiłem tego osobiście nigdy, ale na pewno spróbuję
Gosiu nic się nie martw, jeśli kwitły już kiedyś to pewnie zakwitną znowu, zastosujmy się do zaleceń innych a efekty same przyjdą
Aniu bardzo Ci dziękuję, mam nadzieję że już wkrótce będę mógł prezentować zdjęcia kwitnących juk
Tadku dziękuję za wszystkie wartościowe informacje, będą zastosowane wiosną
Siberio ileż to można się dowiedzieć, wywołując jakiś temat, tez czekam na kwitnienie
Ewo ja to związywanie podpatrzyłem w poradniku ogrodniczym, zrobiłem tak, chociaż pewnie jak piszą inni, nawet niezwiązane będą kwitły, ale nie zaszkodzi podpatrywać wzorce doświadczonych osób
Pogoda jest taka, że jeśli nie nadejdzie śnieg, to pewnie będzie się trzeba zabrać za prace ogrodnicze, cięcie drzewek owocowych i tak poleci..a potem szkółeczki i ulubione zakupy..wiosna coraz bliżej
W grudniu miałem możliwość przyjrzeć się zieleni, trochę oddalonej na zachód od naszego kraju i chociaż tam też zima, to mnie ona bardziej by odpowiadała.
Pozdrawiam Tomek