Chrapkowe doniczki :)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Xk-k
---
Od: 20 wrz 2011, o 16:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Chrapkowe doniczki :)

Post »

Bardzo pomysłowe :D
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2011, o 00:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ciekawe tylko jak sadzoneczki się przyjmą bo tam ze słoniem kiepskawo... :?
Xg-2
---
Od: 29 lis 2010, o 10:50

Post »

Lampa połączona z kwietnikiem ;:138 Ekspozycja sypialniana na super ;:196
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

Baśka dawaj tego brata !!!!!!! Pożyczę go na jakiś czas :;230 No pokaz śliczny poproszę o dalsze fotki ...................
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

Basiu tak się u Ciebie naoglądałam wszystkiego masz piękne kwiaty śliczny fikus ,kroton ciekawie Ci rośnie ach
nie będę wszystkiego wymieniać bo nie jestem w stanie ,ale masz łapki do kwiatów widzę też akwarium i śliczne
psiaczki, lubisz zwierzęta a to też jest ważne .Ja na wiosnę założę nowy wątek ogrodowy bo na zimę już nie chcę
i czekam na Twój wątek o poczynaniach ogrodowych od początku to najlepiej się ogląda :wink:
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Basiu, lampo-kwietnik pomysłowy, jeszcze gdybyś tam wstawiła specjalne oświetlenie dla kwiatków, to byłoby to wręcz genialne rozwiązanie. Ja dziś nawet chcę zahaczyć o elektryczny i zapytać, czy mają coś takiego, bo czytałam w necie. Hipeastrum cudne, ale nadal czekam na kwitnące reo w całej okazałości.
mniodkowa, tylko żeby to reo od ciebie tez mi tak kwitło (emotka "grozi palcem") :;230
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagódko jeśli się cofniesz do fotek z dzbanecznikami lub Cymbidium to nad akwarium zobaczysz dużą lampę Haqui /nie wiem czy poprawnie napisałam nazwę, pewnie nie :oops: / To jest właśnie specjalna lampa dla rośln i dlatego w akwa ciągle mamy busz-M nozycami roślinność wycina :) Nie wieim jak z małym oświetleniem ale koszta tego dużego były niestety niemałe :?
Jeśli chodzi o Reo to każde zakwitnie, pod warunkiem, że osiąnie dojrzałość i ma odpowiednią ilość słonka, czyli dużooo :) MOje stoi w pełnym słońcu i rośnie jak dzikie-fotkę zrobię-obiecuję :)

Stasiu miło mi Cię gościć u Ciebie. Odkąd pamiętam to kwiaty zawsze były w moim domu rodzinnym-mama z wielkim upodobaniem zawsze miała min. Zielistki, Grubosze, zwane wówczas "drzewkami szczęścia", mirty /czy ktoś wie co się znimi dzieje??? Dawno ich nie widziałam, a kiedyś znajdowały się niemal w każdym domostwie :) / różnorakie Ficusy i wiele, wiele innych. Ja jako panna sporo ususzyłam toteż zajęłam się kaktusami :) Te to miały u mnie raj. Dopiero gdy M-a poznałam i zamieszkaliśmy "na swoim" zaczęło się zadżunglanie domu :)
Nasz ogród, niewielki, powiedziałabym "mini" to na razie magazyn pobudowlanych materiałów, które jeszcze się przydadzą. Mam nadzieję, że w przyszłym roku zaczniemy "to" ogarniać, a będzie co robić. Marzy mi się piękny, zadbany ogródeczek, taka oaza ciszy i spokoju... zobaczymy co z tego wyniknie-zapewne będę posiłkowała się pomysłami i radami doświadczonych Forumowiczów i nieomieszkam zapukać i do Ciebie :)
Rybki natomiast to hobby mojego M. Cieszy mnie to ogromnie bo palca w tym nie maczam a jest na co popatrzeć-zbiornik ma blisko 200 litrów a w planach jest 1000-1500 L-zobaczymy co z tego wyniknie. A psiaczek? Suczka się przybłąkała 3 lata temu i... już została. A teraz dała nam 6 szczeniątek-łaciatych jak krówki :):):)
Dziękuję za pochlebną opinie i zapraszam jak najczęściej :)

Gosiu, Lidko dziś zapewne będą kolejne fotki. Proszę o cierpliwośc ;:224
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj Basiu to mnie zmartwiłaś trochę, bo u mnie słonka jak na lekarstwo, ale reo nawet jak nie kwitnie jest ładne. Z tym oświetleniem, to nie zauważyłam, że masz, muszę podejrzeć w wolnej chwili. :)
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To oświetlenie nie jest niestety zbyt reprezentacyjne, powinno byc jakoś zabudowane ale u nas jest tak tymczasowo, docelowo coś się nad tym pomyśli. Napwno ceny "małego" oświetlenia są mniejsze-popytaj bo pojęcia nie mam jak to cenowo wygląda. Powodzenia.
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

Basia toż dobrze wiesz że cierpliwości to tak jakoś mi brak :twisted: Ja to tak najlepiej teraz już zaraz natychmiast ! Więc szybciej przebieraj nóżkami i wstawiaj te fotki !!!
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Chrapko, widziałam dziś takie żarówki w sklepie elektrycznym, cena nawet do przyjęcia, bo 15 zł, ale za to moc 60 Watt i zero energooszczędności. Lubię kwiatki, ale bez przesady. :wink:
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Racja, Jagoda,szalejmy, ale z umiarem :)

Dla zainteresowanych lub/ i zniecierpliwionych -Reo w całości :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Reowe dziecięcia, jak ktoś chętny to zapraszam wiosną :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Optymistyczny akcent na zakończenie dzisiejszej prezentacji :)

Obrazek

Obrazek
Xk-k
---
Od: 20 wrz 2011, o 16:54

Post »

Witaj Basiu piękne masz reo fajnie że kwitnie moje niestety już przekwitło, taki malusi grudniczek i już ma pączusia ;:138 No i chciałam pochwalić szelferkę piękna
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki, Kasieńko. NIe wiem co z tym pączkiem Grudnikowym. Ta szczepeczka odłamała się wraz z pączkiem już dawno dawno temu. Ja ją myc do ziemi, korzonki puścił, pączka nie zgubił...ewentualnie zasuszył-pojęcia nie mam, ale wygląda bajkowo-taki mikrus :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Basiu brat niezwykle zdolny i fajnie wyszła mu ta lampa z kwietnikiem 2 w 1.
Szkoda, że jeszcze w żadnym sklepie lub markecie nie wpadło mi podobne cudo w oko. Bo nie dośc, że ładne to też bardzo
praktyczne i pewnie bym się skusiła na coś podobnego również do sypialni na komodę. :wink:
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”