Ogródek pod dębami część 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek pod dębami część 4

Post »

Wandziu jutro ma być więcej słoneczka to będzie weselej ;:3 a do wiosny już tylko kilkanaście tygodni więc coraz bliżej. ;:65 ;:3
U mnie sroki biją się z sójkami o żołędzie i wesoło jest i strasznie głośno. :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Ja Wandziu już kilka dni nie widziałam swojej działki, tam dopiero szaro w te pochmurne dni. Dużo śpię teraz i tak jakoś mijają dni. Zakładam, mniej inwestowac w rośliny, i tak nie ma gdzie wsadzac, a więcej czasu poświęcic zdrowiu. To taka inwestycja w przyszłośc.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Julcia, kąpiel pomogła, dzisiaj nastrój o wiele lepszy. W ramach doświetlania się wyszłam do ogródka i zgrabiłam dwa kolejne wory liści. Spacery będą jutro przy niedzieli ;:108
Tajeczko, dziękuję, że pochwaliłaś zdjęcie. Rzadko udaje mi się schwycić w obiektyw ptaka. Tutaj sroczka chyba tak naprawdę mnie nie widziała zza firanki. Teraz, gdy nie ma na drzewach liści, ptaszki stały się bardziej widoczne i dzięki temu czasem można im zrobić jakąś fajną fotkę.
aguniado, te 15 planowanych różyczek to już chyba dość sporo, chociaż jak czytam ile róż mają nasze koleżanki, to aż mi się wierzyć nie chce, że można tyle mieć :shock:
Krysiu, wiadomo, że zdrowie jest najważniejsze, ale ogród sprawia nam ogromną radość i to ogromnie wpływa na nasze zdrowie. No ale cóż. Teraz akurat jest czas na odpoczynek, a nie na ogród :)

Obrazek Obrazek

agatko123, mimo tego przysłowia gości jednak w domu nie było, ale troszkę gości w wątku się na szczęscie pojawiło ze słowami pociechy ;:196
dalu, wyobrażam sobie, że jak się ma do czynienia z prawdziwymi problemami, to człowiek dochodzi do wniosku, że ona sam jest w gruncie rzeczy szczęśliwy. No i wtedy sam siebie beszta za te rózne chandry i depresje. Podziwiam cię po raz kolejny za hart ducha w kontaktach z prawdziwym nieszczęściem ;:180
100krotko, dobrze przepowiedziałaś, gości w wątku trochę było :D

Obrazek Obrazek

Edulkotku, u mnie także oprócz srok są sójki. Ganiają się po ogrodzie i choć jedne i drugie są pięknymi ptakami, to wszystkie mają okropny głos. Zupełnie jak przekupy na targu :)
Teresko, ale się na zmianę pocieszamy :D Raz ty mnie, raz ja ciebie ;:196
Halu67, oj kotki to u mnie z sąsiedztwa biegają za srokami lub sójkami, ale czasem i kotkom się od ptaków po pysku obrywa, jak się kotki do nich zbyt zbliżą :;230

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wandziu żartowałam :;230 Moje kotki to straszne piecuchy i rzeczywiście pewnie by oberwały od tych sroczek po nosach.
Dzisiaj pogoda paskudna :(
Piękne jesienne fotki ;:63
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Bardzo przyjemne foty - nieraz tak sie zastanawiam, ze czlowiek to jednak tak sam z siebie malo widzi czy zauwaza. Dlatego lubie ogladac foty tu na forum, każdy pokaze cos wypatrzone swoim okiem
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Piękne zdjęcia - ciekawe ujęcia ;:63
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Kontakt:

Post »

:wit

Była sroczka na płocie zaraz będą goście w sieni jak głosi polskie przysłowie :lol:
Ja też zawitałam jako gość z ;:40 a pan ;:137 przyniesie nam coś słodkiego do kawki .Zaraz przejdzie smuteczek . :tan

Piękne fotografie . ;:138

Do mnie teraz zagląda jastrząb chciałam go uchwycić , ale wróble bardzo go rozpraszają . :tan

Miłej niedzieli i udanego spacerku . :wit
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Helenko, Julka, Teresko, Jatro dziękuję za pochwały moich fotografii. Jeszcze im daleko do tego, abym była z nich naprawdę zadowolona. Najgorzej mi idzie z kolorem czerwonym. NIe umiem uchwycić czerwieni na przykład róży. Ale ciągle się uczę. A w ogóle to okiem obiektywu można dojrzeć o wiele więcej niż zwyczajnym wzrokiem. Widzimy wtedy jakby inną stronę rzeczywistości. Jatro, jastrząb to dopiero jest coś, nie to co moje sroki i sójki czy tam inne kawki. Jastrzębia to ja bym sobie bardzo chciała obfotografować :roll: A kaweczkę tgrzeba sobie faktycznie zrobic, zawsze to przy niej przyjemniej po FO buszować ;:40

Zastygnięte w czasie pączki róż
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Kontakt:

Post »

:wit

Wandziu nie przejmuj się kolorem czerwonym , ja też mam trudności by go uchwycić lub barwy bordowe .

Na jastrzębia z aparatem poluje już od kilku dni , chyba mnie wyczuwa bo co się lekko poruszę to już zmyka . :;230 :;230
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wandziu ;:196 Liliowce masz cudne.Ja też je kocham,bo są piękne ,takie dystyngowane :heja ;:63 ;:138 ;:4
X_Ro-a

Post »

Ten wątek to trzeba ciągle mieć na oku :wink: 3 dni przegapiłam i już kilka stron do nadrobienia.Kolekcja liliowców imponująca. W tym roku również i ja posadziłam kilka sztuk razem z liliami.Zobaczymy czy latem coś się pokaże czy może nornice będą miały ucztę.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Wandziu świetne fotki sroki :D Fajnie poobserwować takie zwinne ptaszynki :D
Zmrożone różyczki przypominają nam o cudnych ciepłych rozświetlonych słoneczkiem dniach i przypominają, że już niedługo znów tak będzie :D Wiec smuteczki przecz, uśmiech na buźkę.....i aby do wiosny ;:196
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Wszystkie Twoje zdjęcia Wandziu są bardzo ciekawe, na każdym obrazujesz pięknie otaczającą cię naturę. Pączki róży potrafią czasem bardzo długo tak drzemać. Czasem zima je zmrozi, śnieg posypie a one dalej śpią.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hm, ilekroś czytam o czyichś perypetiach i nauce fotografowania, to mnie trochę zawstydza...bo dla mnie to się nadaje co najwyżej idiotenkamera, ot pstryknąć i żeby samo wyszło :;230

pięknie sie zachowały Twoje róże, po moich już mróz się przejechał...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Muszę Cię pocieszyć, że to nie Ty masz problem z czerwonym tylko Twój aparat :wink: Mój niestety też nie radzi sobie z odcieniami czerwieni. Niby łapie kolor, ale jest on zazwyczaj przekłamany.
Listopad to dla mnie najgorszy czas. Właśnie ze względu na brak słońca i krótki dzień.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”