Moje różności domowe.

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
borygo27
100p
100p
Od: 4 lis 2011, o 13:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje różności domowe.

Post »

agarow78 pisze::wit

Pięknie i cieplutko tutaj więc wpadnę jeszcze nie raz by pocieszyć oko Twoim latem ;:180
dziękuję cieplutko,na razie nie mam w zamiarze przygarniać nowych "zielonych".Ale zapraszam gorąco.
Drobiazgi sprawiają, że niepostrzeżenie i cicho wchodzi wielkie szczęście
Awatar użytkownika
borygo27
100p
100p

Post »

A czy ktoś mógłby mi pomóc na temat ostatniej rośliny,wiem ze to Hebe ale nie wiem czemu usycha w dośc szybkim tempie,jak o nią dbać?
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Może ma za ciepło. :roll: Powinna zimować w temperaturze ok 8-10 st. C. :D
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Moje hebe rośnie w gruncie ;:108 więc wychodzi, że twojemu faktycznie jest za ciepło :wink:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
mika181
500p
500p
Od: 7 wrz 2011, o 19:49

Post »

Witam na forum :wit I ja od razu z grubej rury :D Mam pytanie odnośnie róży bo widze że masz piękne, ja miałam taką pokroju twojej ale cała mi pożółkła uratowałam malutką gałązkę którą na nowo ukorzeniłam. Miała się całkiem nieżle ale znowu zaczęły jej liście żółknąć i już nie wiem co mam z nią robić. Stoi na oknie wschodnim, podlewam odstaną wodą, zraszam..... co może być przyczyną żółknięcia ??
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Wow, ciekawa kolekcja się zapowiada.

Kolorowa i różnorodna ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
borygo27
100p
100p

Post »

Wiec moze lepiej jak ją wystawię na balkon?(hebe)Tylko że w nocy jest teraz poniżej zera a ona nadal schnie,ciągle ma suchą ziemie podlewam ją już częściej,po za tym jest na parapecie gdzie nie włacza się w ogóle kaloryfera wiec nie wiem jak już ją chronić.
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

Piękne roślinki pokazujesz !! Oczywiście storczyki mnie zauroczyły !
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
borygo27
100p
100p

Post »

A czy choroba storczyków,np.grzyby moze jakoś bezpośrednio wpłynąć na samopoczucie ludzi?mogą się zle czuć i miec bolące głowy?
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

Powiem Ci tak każdy grzyb może powodować alergię objawia się ona też różnie od łzawienia po duszności . Sprawdź czy po przeniesieniu ich do innego pomieszczenia jest poprawa samopoczucia
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
borygo27
100p
100p

Post »

Witam,co do róż,to trzymam je na południowym parapecie rozstawione tak żeby przy otwartym oknie wpadało na nie powietrze(wiatr),podobno to lubią.Na wiosnę przycinam trochę pędy,i nawożenie raz lub dwa w tygodniu nawozem do roślin kwitnących.Rzadko podlewam,tak raz na tydzień lub dwa,zależy od podłoża ale raczej je "przesuszam",nie robię tak zeby ziemia była zbyt wilgotna(bo wtedy przybywaja robaczki dość często do mnie) ani sucha,zimą rzadziej.Do ziemi dodaje kompost.Słyszałem że deszczówka jest bardzo dobra,ale jeszcze nie było okazji do wypróbowania tego.Płynem do naczyń z domieszką wody myje liście-jest to dość czasochłonne.Czasem zostawiam trochę na podstawce kwiatka,ale to ociupinkę.Tam gdzie pojawia sie jakiś mech na liściach od razu ucinam.Również korzystam ze sposobu takiego że na litr wody robię 4torebki rumianku,potem wyciągam susze i posypuję ziemie,podobno robaczki odstrasza ten zapach,czasem podlewam kilkoma łyżeczkami również kwiatka.Paprotka moja,która była w złym stanie dzięki temu odrodziła się,wiec próbuję tego na innych kwiatach.Niemogę sobie teraz wszystkiego pzrypomnieć jak tak naraz tzreba pisać,ale w razie czego będę dodawać co jeszcze,jak mi sie przypomni.
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

:wit
Najbardziej wpadły mi w oko twoje róże, gratuluję takie róże utrzymać w domu to nie lada wyzwanie. Moja obecnie zimuje na dworze, w domu mi wysychała, na wiosnę mam zamiar znów ją przynieść do domu.
Awatar użytkownika
monika1989
100p
100p
Od: 7 paź 2011, o 17:56

Post »

:wit
Śliczne kwiatuszki, róże przepiękne :D
Kwiatki Moniki :) http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48522" onclick="window.open(this.href);return false;
"Przyjaciele są jak kwiaty doniczkowe - wymagają regularnej pielęgnacji. H. Jackson Brown[
Pozdrawiam Monika.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
sangwinaria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2011, o 14:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

dobry pomysł z różami . A kto powiedział ,że pierwiosnki czy inne mają być tylko w ogrodzie :wit
Awatar użytkownika
borygo27
100p
100p

Post »

to prawda tylko chyba w ogrodzie łatwiej o nie dbać niż w domu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”