rapunzel/Jagódko
Lidziu, Socurkuja niestety mam to samo, wyczerpany limit, sytuacja kryzysowa i nie ma mowy o pieniądzach wydawanych na kwiaty, a w dziale ogłoszeń tyle pokus..
Lidka szepnij Mikołajowi co za prezent chcesz w tym roku

(brassia) A nie powiem, nęci mnie brassia Filigranowej - (*Marysia) bo jej kwiaty wydają się być naprawdę duże, a jako, że mam juz dwie to idę po rozum do głowy
obareckabędę go poszukiwać(patyczaka) bo lubię też takie niespotykane roślinki, a jak nie znajdę, to będę Ciebie wiosną prosić o szczepkę, może zrobimy jakaś wymianę?
Magic83, lulkapełno jest tych odmian skrzydłokwiatów(widziałam nawet w wersji wariegata) nigdy namacalnie żadnej miniaturki nie widziałam, a myślę, że mój to miniaturka i on nie ma też tego pokroju wzniosłego, wys.mojego tez ok 25 cm...większy nie będzie bo roślina matka taka sama...ale często kwitnie
Natomiast co do mojego drugiego to nie jestem pewna, czy to będzie ten - "Gigant" czy jakaś średnia odmiana, bo rośliny matecznej nie widziałam...Podobnież duża jest - jeśli wierzyć mojej mamie(przyniosła szczepki od sąsiadki)