Mój fijoł 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój fijoł 2

Post »

Majka, te kulki to szczepione iglaki :D Ładne, ale raczej nie dla mnie, choć się nie zarzekam.
Jule, mam sposób na swoje-często odwiedzam sąsiadów i przyglądam się swoim różom i powojnikom :;230
100krotko, jaskier rośnie nisko i kwitnie na żółto, wypuszcza długie naziemne rozłogi, które bardzo szybko się ukorzeniają. Ma bardzo silny system korzeniowy-mnóstwo białych korzeni, które niezwykle mocno trzymają się ziemi, rosną szeroko. Lubi wilgotne, zacienione miejsca. Zmora i tyle :evil:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Ewka, z termometrami to tez nie jest tak łatwo, ja sobie kupiłam zewnętrzny do przyklejania na szybę, obawiam się, ze przez to wskazuje kilka stopni więcej zimą! ;)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Post »

Ewo, a z której strony masz sąsiadów, do których zaglądają Twoje kwiaty? Od południa czy od wschodu? Bo ja właśnie zastanawiam się czy jak posadzę na południowej siatce, to czy będę je oglądać ;:224 Tych sąsiadów nie będę raczej odwiedzać, bo to domek na wynajem :roll:
Pytanie moje dotyczy głównie róż...

Kurczę, nie zdrabniajcie słowa żurawka ;:14 ;:14 bo żuraweczka to inny gatunek, krzyżówka żurawki i tiarelli.
Georgia Peach jest żurawką, Sweet Tea żuraweczką (heuchera i heucherella)!
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moje gapia sie zawsze w strone poludna a raczej poludniowego zachodu. Jajo mam z hortensjami na tarasie, bo rosnal mi w jedna strone a donice sa na tyle ciezkie ze obracac nie mozna.
Z zurawkami i zuraweczkami jest jak z tawulami i tawulkami - nieraz nie wiadomo co ktos ma na mysli :wink:
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Post »

Tak sobie myślę, wspominam, że różne moje róże mają na pewno kwiaty dookoła... ale czy to się powtórzy przy Flammentanz? Pewnie tak :-)
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie dookola kwiaty maja roze ktore rosna na szypulkach do gory. lub te ktore przewieszaja sie z calym pedem ale roze ktore zwieszaja lebki jak np Eden czy Mme Isaac patrza mi sie zawsze w jedna strone.
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

ewamaj66 pisze: kulki to szczepione iglaki Ładne, ale raczej nie dla mnie, choć się nie zarzekam.
No i bardzo słusznie!:;230 Jak mówił poeta...Nigdy nie wiadomo, jakie szczęście o jutrze przypadnie! Na wszystko trzeba być przygotowanym! Na Twoim miejscu, jak już okopczykujesz róże, ja bym się zabrała za kopanie dołków pod kulki! :;230 One atakują znienacka! :)
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

To prawda.... :uszy
Właśnie tego doświadczyłam ;:112 .....kulkowego ataku na skalniaku. :;230
U Przemka jakby się ktoś pytał. ;:224
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

A to ja też! :) Aż szkoda, ze zima, ale obraz tego skalniaka się nie zatrze, w razie czego zmusimy Przemka do odświeżenia! :)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agata, w przyszłym tygodniu nie daruję i kupię sprzęt, jakikolwiek.
Siberia, sąsiadów mam od południa :D Róże nie wychylają się całkowicie, ale część kwiatów patrzy na słońce, podobnie powojniki. Na pewno nie odwracają się do mnie plecami :D
Jule, żadne z moich róż się nie wykręciły :;230 Jednak najładniejsze kwiaty są od sąsiedzkiej strony :D
Siberia, dlatego cieszę się różami także od swojej strony, bez konieczności przechodzenia.
Marta, nadal się nie zarzekam, ale niespieszno mi :;230
Grażyna, kulki rzuciły się na Ciebie? :shock: To bardziej niebezpieczne, niż myślałam...
Marta, o którym Przemku mówicie?
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Ewka przejrzyj sobie dolną część tej strony - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... &start=784
Ciekawa jestem co powiesz..... ;:109
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażyna, rozumiem skąd zachwyt :D Toż to nie skalniak, ale skalniaczysko, w dodatku pięknie wymyślone i zrealizowane :D W dodatku widać, co się może podobać w zielonych kulkach. Obejrzę cały ogród.
Zdjęcia sprzed tygodnia. Chude wrzosowisko dojrzewa do zmian.
Obrazek

Róża nn kwitnie nadal, tylko zdjęcia białych kwiatów to dla mnie wyższa szkoła jazdy :D
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31

Post »

Jak na zdjęcie sprzed tygodnia, to wrzosowisko nadal cudne rzeczywiście. Ale wspominałaś, że u Ciebie typowo jesiennie, więc też trudno się dziwić.
A u mnie mróz...szron.... ;:224
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

...mróz, szron?? No niee... a tu po prostu pada!! Ale nie będę jęczeć, że nie mogę pobiegać z aparatem o poranku, żeby pięknych zdjęć napstrykać, myślmy pozytywnie. Bo skoro teraz pada, to wszystkie zimozielone będą dobrze podlane na zimę! ;:108

Ewo, kibicuję reformom na wrzosowisku, szczególnie jeśli to zakłada jego powiększenie! :wink:
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie buro-ponuro ale cieplej sie zrobilo i nie wieje, co jest najwazniejsze. Deszcz na piatek zapowiadaja i bardzo dobrze, niech popada, bo faktycznie podlewanie bylo by wskazane.
Ewcia a co na tym wrzosowisku bedzie?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”