Majka 411 - róże 2011 cz.2

Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Majka 411 - róże 2011 cz.2

Post »

Witaj Oliwko, :D zerknij na 75 stronę tam wyciągnęłam 10 linków do Edenki. :roll:
Zdjęcia Fleur znam, pieknie wygląda jej Edenka. ;:108
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majeczko tak jest ;:215 ;:196
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Jestem bardzo ciekawa Twojego Pinocchio ;:108 Mysle ze z Cafe pieknie by wspolgrali :wink: Ja musze za Lavender Dream sie rozejrzec albo za czyms w ten desen.
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Majko, dziękuję za zaproszenie do dyskusji :)

Mimo, ze decyzja podjęta, to napiszę, co przyszło mi na myśl.
Klasycznie dla Edenki - najlepiej dla Edenki :wink:
Widzi mi się tylko i wyłącznie połączenie Twojej Eden z powojnikiem o kolorystyce zgaszonego niebieskiego lub zgaszonego bordo z tendencją do koralowego....myślałam o powojniku z grupy bylinowych, np. Popularnego Arabella (który się swietnie u mnie sprawuje) lub o ww kolorystyce - nie znam odmiany. Na pierwszy plan, żeby nie było pstrokacizny i chaosu - lawenda.....
I co widzę dwa posty wyżej?!?
Cieszę się z Twojego wyboru, będzie dobrze....
Pozdrawiam
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Majeczko bardzo podoba mi się Twój wybór. Ja też na pewno skorzystam z Twoich zestawień, bo też mam dwa nowe Edenki. ;:180
A co do wątku, to zaczęłam robić porządki ze zdjęciami ;:224 . Tylko, że po odwiedzeniu np. Twojego ogrodu to tak jakoś... nie mam tylu pięknych roślin. No ale każdy kiedyś zaczynał :D
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jule pisze:Jestem bardzo ciekawa Twojego Pinocchio ;:108 Mysle ze z Cafe pieknie by wspolgrali :wink: Ja musze za Lavender Dream sie rozejrzec albo za czyms w ten desen.

Julcia, :D zamówiłam ją, bo ma niesamowity kolor kwiatów. Popatrzymy na wiosnę jak nam się zaprezentuje. Cafe również mi sie podoba. Poczekam co dziewczyny o niej powiedzą w przyszłym roku. Ciekawe barwy kwiatów nie zawsze idą w parze z pięknym zdrowym krzaczkiem. ;:108

Witaj Majko, dziękuję za zaproszenie do dyskusji

Mimo, ze decyzja podjęta, to napiszę, co przyszło mi na myśl.
Klasycznie dla Edenki - najlepiej dla Edenki
Widzi mi się tylko i wyłącznie połączenie Twojej Eden z powojnikiem o kolorystyce zgaszonego niebieskiego lub zgaszonego bordo z tendencją do koralowego....myślałam o powojniku z grupy bylinowych, np. Popularnego Arabella (który się swietnie u mnie sprawuje) lub o ww kolorystyce - nie znam odmiany. Na pierwszy plan, żeby nie było pstrokacizny i chaosu - lawenda.....
I co widzę dwa posty wyżej?!?
Cieszę się z Twojego wyboru, będzie dobrze....

Justynko :D , a ja się cieszę, że wybór podoba się kolejnej osobie. Znasz powojnik o którym piszesz "zgaszonego bordo z tendencją do koralowego.... " zaciekawił mnie kolor, który opisałaś. ;:108
Majeczko bardzo podoba mi się Twój wybór. Ja też na pewno skorzystam z Twoich zestawień, bo też mam dwa nowe Edenki.
A co do wątku, to zaczęłam robić porządki ze zdjęciami . Tylko, że po odwiedzeniu np. Twojego ogrodu to tak jakoś... nie mam tylu pięknych roślin. No ale każdy kiedyś zaczynał
Asiu, :D Tobie też się podoba ;:138 , oj jak się cieszę ;:138 . Dobrze by było, żeby jeszcze ktoś mógł skorzystać z tej analizy i dyskusji. Było wiele ciekawych pomysłów, mogłam wybrać tylko jeden, a szkoda.
Nie zwracaj uwagi, że twój ogród jest na etapie zakładania, opisuj roślinki i przyrodę. Każdy zaczynał, tu liczy się pasja. ;:113
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mnie ta dyskusja przyda się na pewno, bo zamierzam kupić Eden :D Wtedy zmałpuję jakieś rozwiązanie :twisted: Dziś naprawdę mocno przymroziło, chyba najwyższy czas okryć róże.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maja, dyskusja-dyskusja ale obijasz sie nieprzecietnie :twisted: gdzie foty hee ;:65
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani i to się nazywa mobilizacja :;230 do roboty ;:65 ;:65 ;:65

Witam Ewciu, :D ja okrywać już zaczęłam, a w weekend zamykam sprawę do końca. Jak piszecie będzie finito. :;230
Pewnie , ze należy korzystać z już przedreptanych i sprawdzonych nasadzeń. Ba....rdzo będę ciekawa jak u Ciebie wyjdzie. Edenkę zamów we Francji, to okazy.

Witaj Julcia, :D masz rację obijam się jak "ospały misio" o tej porze roku. Ale tak mnie pogoniłaś, że zaraz coś porobię ;:196
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak-tak wstawiaj jakies cudenka, to czlekowi cieplej sie zrobi - mentalnie przynajmniej :wink:
Jakos weny do pracy dzisiaj nie mam :oops: tyle wszystkiego odlogiem lezy a ja na forum siedze kurna.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Julcia, :D bo tak jest, jak urlopik się przesuwa, wtedy tylko bąki się zbija do urlopiku , no nie tak jest ?

Z notatek moich wynika, że zdjęcia z 27 września tylko niektóre wstawiłam, więc pomyślałam tak. Jest jesień , a więc popatrzmy na różyczki właśnie przed z tego okresu.
Miały jeszcze tyle pąków!

Chippendaile
Obrazek

Pitrouette
Obrazek

Obrazek

Pastella
Obrazek

Queen of Sweden
Obrazek

Geisha
Obrazek

Cesar
Obrazek

Pirouette i Leady emma Hamilton
Obrazek

Pianio
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak, to prawda ale co sie odwlecze... :wink:
Twoja Pastella jest fascynujaca - normalnie cos niesamowitego :shock: Tak sie patrze na Chippendale i jakos nie wiem ... ten cieply odcien, to nie jest to co tygrysy lubia najbardziej :wink: Chociaz tez tak nie jest, bo Cesar przeogromnie mi sie podoba czyli chodzi bardziej o sama forme kwiatu. Ale tak u mnie jest i zauwazylam, ze tylko z bialymi nie mam problemu hihi moze byc okragly albo plaski albo pelny albo pol pelny albo calkiem prosty a i tak mi sie podoba :wink:
Jedno jest w tym wszystkim pokrzepiajace a mianowicie to, ze na mojej palmie kwiaty sa zdecydowanie bledsze niz w rzeczywistosci gdzies indziej.
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47

Post »

Majciu.Z tych róż nie mam tylko Cezara ,Piruette i Hamilton.Piano i Pastelle posadziłam właśnie teraz jesienią.Widzę że dobry wybór zrobiłam Pierwszy raz widzę Pastellę w takim wydaniu.Jest super.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jule, :D ja białe róże bardzo lubię, ale z innych nie mogę zrezygnować, bo też są przepiękne.
Potrzeba mi jeszcze parę rabatek różanych, a wtedy wiedziała bym jak je urządzić :;230

Alicjo, :D polecam Ci te , których jeszcze nie masz. Naprawdę warto je mieć. Znasz moje podejście do paskud, na mojej różance nie mają szansy przetrwać. :;230

Alicjo dla Ciebie i Jule oraz każdego, kto chce obejrzeć trochę wspomnień minionego sezonu, Pastela zapraszam serdecznie :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Majka - Twoja Pastella jest cudna - czy moja tak kiedyś będzie wyglądać?
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”