Arlety kwiacety :-) cz.5

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Arlety kwiacety :-) cz.5

Post »

Widzę, że moje obawy nie były bezpodstawne. ;:224 Ogromne masz już kolekcje swoich ulubieńców. ;:108
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Elu i jak zagłębiłam się w wątki fiołkowe to lista chciejstw wciąż się wydłuża. ;:223 :;230
Dobrze, że to tylko miniaturki, ale jest ich tyle i co jedna to piękniejsza. ;:152
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Masz do hodowli roślin zdrowe podejście.
Podobnie jak ja - będziemy się martwić ich ilością PÓŹNIEJ. :;230
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach roślin proszę pisać na priv.
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Kiedy przeczytałam Twoją listę 'zielonych", to oniemiałam...99 listków fiołków :!: Na storczykach się nie znam, ale te hoje to też liście :;230
Przecież ja nawet nie wiedziałam, że może być tyle odmian i że "aż tak Cię wzięło" :shock:
Arletko obawiam się, że regalik w pokoju syna nie wystarczy ;:108 Chyba będziesz musiała "przebić się" do sąsiada :wink:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
agata06
1000p
1000p
Od: 17 wrz 2010, o 11:44

Post »

Arlet3 pisze:Fiołki - 93szt.
Padłam z wrażenia ;:111
Ja próbuję się ograniczać bo miejsca brak ale wiem jak jest ciężko się oprzeć :roll: Podobnie jak u Ciebie u mnie też miejsce na kolejną śliczną i wymarzoną miniaturkę zawsze się znajdzie :;230
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju.
ZAPRASZAM
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Arletko kolekcja imponująca ;:224
Ale faktycznie gdzie to wszystko upychać.
U mnie na stole w kuchni stoi koło 20 doniczek z małymi sadzonkami skrętników, hoji, fiołków ale nie mam ich już gdzie upchać.
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14

Post »

O hoho... kolory grudników marzenie... no padłam z wrażenia...
fiołkoholizm to już do leczenia się nadaje :;230 Arletko byłam u Ciebie i powiem że nie widać tych liczb które nam tu podałaś :wink: Jakoś tak masz wszystko poukładane że nie ma chaosu roślinnego, ja nie ma takich ilości kwiatów a parapetów znacznie więcej i cały czas mam wrażenie bałaganu w zielonych :roll: chyba mnie musisz przeszkolić :wink:
p.s. Adrian regałem pewnie będzie zachwycony :wink:
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
Ewelina B
500p
500p
Od: 10 lip 2011, o 14:07

Post »

:;230
Docelowo raczej zostanę przy tych trzech rodzajach roślin. Przejrzałam szybko mój spis i tak w mojej kolekcji jest
Storczyki- 55szt.
Hoje - 47szt.
Fiołki - 93szt. (tzn. odmianowe w różnej fazie od liści do prawie dorosłych roślinek + kundelki, nie licząc podwójnych niektórych sadzonek)
Inne - ok. 30szt
Niech to diabli, to forum jest chorobotwórcze :;230

Fajnie, że masz na to wszystko czas :). I miejsce przede wszystkim :D.
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Ewelinko :wit masz zupełną rację i dodam, że przed zarejestrowaniem się na to forum miałam 8szt zwykłych phalaenopsis (storczyków) żadnej hoi i jednego fiołka (po sporej likwidacji kolekcji, w poprzednim mieszkaniu było ich z 20szt zwykłych kundelków).
Więc zgadzam się w 100%, że to chorobotwórcze takie forum. ;:223 :;230

Aniu bo byłaś jak miałam tego (fiołków) znacznie mniej. :wink: I czy ja wiem czy tak poukładane? Wszystko stoi upchane na trzech oknach i regale. Adrian strasznie protestuje, ale wiosną zobaczymy co będzie. ;:224

Asiu ;:196 na razie daje radę, a Twój stół faktycznie już na jedzenie nie ma na nim miejsca. U mnie by to nie przeszło. Jak tylko do moczenia storczyków zajmę chwilowo blat w kuchni to zaraz M marudzi, że nawet kanapki nie ma sobie gdzie zrobić. :twisted:

Agatko jak padłaś? :shock: Przecież byłaś w piątek i sama widziałaś ile mi przybyło liściorków a i ile stało już na regale i na szafce w kuchni. :;230

Iwonko ;:196 no więc zapraszam na ;:40 kiedyś to sama zobaczysz, że wcale dużo tego nie mam . :wink:

Henryku ;:196 no tak co się będę zawczasu stresować, może wszystko nie przeżyje zimy, zawsze może jakaś koleżanka wpaść i oddam jej coś co mi zawala a jej się spodoba. Zawsze coś się wymyśli, a to regał a to wisiołki i będzie git. :uszy
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14

Post »

Piękne grudniki - szczególnie te dwubarwne :shock: ;:138 .
Storczyki kwitną u Ciebie cudownie, ale jakże by mogło być inaczej :) . Te liczby, które podałaś, są dla mnie niewyobrażalne :!: .
A ilość fiołków i listków ;:138 - kompletny odlot ;:108 . Niech no wszystkie zaczną kwitnąć, to będzie ciężko skupić się na czymkolwiek innym :) .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53

Post »

Arletko, podsumowanie zbiorów powalające :!: :!:
Masz rację , na razie nie ma się co przejmować gdzie to wszystko stanie jak urośnie. Trwaj chwilo, póki maleństwa :lol:
Podziwiam Cię za zapał i zamiłowanie. Ja już przystopowałam z fiołkami, choć nigdy nie byłam nawet w połowie tej drogi co Ty. Warunki i wymagania świetlne do doskonałego kwitnienia zmusiły mnie do powstrzymania się od kolejnych nowości.
Takie kolekcje.. zabierają mnóstwo czasu, ale jeśli się robi to co się kocha ;:170
Hoje.. 47 sztuk.. no ja się domyślałam, że całe mnóstwo, podziwiam przecież dość często, ale żeby tyle..? :D
Arletko masz tu ode mnie ;:77 za serce do zielonych ;:196
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
chan-dzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 12:45

Post »

arlet3 pisze:
A więc muszę się Wam przyznać, że po storczykozie, hojobie dopadła mnie totalna fiołkoza. ;:223 :;230
Docelowo raczej zostanę przy tych trzech rodzajach roślin. Przejrzałam szybko mój spis i tak w mojej kolekcji jest
Storczyki- 55szt.
Hoje - 47szt.
Fiołki - 93szt. (tzn. odmianowe w różnej fazie od liści do prawie dorosłych roślinek + kundelki, nie licząc podwójnych niektórych sadzonek)
Inne - ok. 30szt
Nie wiem gdzie to poustawiam jak te liście się porozrastają, ale tym będę się przejmować później. Pewnie nie wszystkie zostawię, pewnie część innych zielonych będzie szukać nowych domków. Zawsze jeszcze zostaje regał balkonowy. :;230 Może u syna w pokoju go zainstaluję. ;:224
Arletko :;230 :;230
nazbierało się trochę tego,może dosztukuj parapety (tak jak ja ;:224 )
Wątki chan-dzi
Pozdrawiam i zapraszam do mnie Ania
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Arlet...ale Masz wielkie kolekcje...
No ciekawe, jak się Zmieścisz hihi :;230
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
nyskadu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2008, o 09:56

Post »

No to pokaźny inwentarz masz ;:224 tyle storczyków ;:224 ale z drugiej strony wcale Ci się nie dziwie, ja też, nie mogę sie opanować, a kaktusów to nawet nie liczę, bo będzie ich ok 150 :oops:
Awatar użytkownika
diament
1000p
1000p
Od: 5 gru 2009, o 22:12

Post »

Cześć Arletko :wit
po wakacyjnym nic-nie robieniu powracam i Ciebie pozdrawiam :;230
wpadła mi w oko Twoja nowa mała hojka :lol:
ODPOWIEDZ