Małgosiu z góry dziękuję! Chyba Cię zaskoczę, ale ta chryzantema miała tylko jedną gałązkę z kwiatami bordo. W zasadzie to jest taka ruda i to mocno zmienna w barwie. Kwiaty ma średnie chociaż przy tej białej wyglądają na duże. Kwitnie dość wcześnie i ładnie pachnie.
Ewuniu ciepło to już chyba nie będzie...U mnie M walczy z liśćmi, a ja tylko poprzykrywam co trzeba lub co zdążę

Mentalnie to ja już czekam na wiosnę...
Kasiu może za sucho miała trójsklepka. One lubią wilgoć. Budowę i przebudowę skalniaka pokażę jak uporządkuję zdjęcia.
Jacku cieszę się, że ajania zadomowiła się u Ciebie. Nawet jak nie kwitnie to i tak fajnie prezentuje się na rabacie. Mam nadzieję w przyszłym roku znacznie powiększyć swoją kolekcję chryzantem.
Witaj
Aniu-Amlos! Dawno Cię nie było. Już 3 lata minęły jak jestem na Forum. Sama nie wiem kiedy to zleciało. Z działką "walczę" rok dłużej. Moje 3 sztandarowe rabaty to skalniak na bunkrze, wrzosowisko i rabata kwaśna w basenie.
Jeśli dobrze zrozumiałam o które Ci chodzi to dostałam je od forumki jako zimujące. Co prawda w Szczecinie jest znacznie cieplej niż w Elblągu, ale może i u mnie przezimują. Linki podam Ci na pw. Dzięki za odwiedziny i zapraszam częściej.
Grażynko - oczywiście, że wysiałam

- nie mogłam się oprzeć i uratowałam go przed niechybną śmiercią w NOMI