Działka Katik - wspomnienia i aktualności...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Działka Katik - wspomnienia i aktualności...

Post »

Jestem na bieżąco...jestem...tylko nie piszę :wink:
Kulkom mówimy stanowcze TAK :wink:
Awatar użytkownika
katik
1000p
1000p
Od: 2 sty 2011, o 16:14

Post »

Wandziu nawet się rozglądałam za Twoim Czesławem bo pisałaś że masz 2 km pieszo do tego centrum.
Myślałam że pojedziemy tylko do tego Siennickiego a jakoś udało się zachaczyć coś jeszcze, rano siedziałam w Twoim wątku i tak wracając z Wołomina namówiłam M. jeszcze na Kalisiaka. w ogóle doszłam do wniosku że w tym rejonie Marki , Kobyłka ,Wołomin są super szkółki nie to co u mnie mało i byle jakie :(
Na pewno jeszcze te szkółki będę odwiedzać wczesną wiosną , już nie mogę się doczekać :wit

-- 12 lis 2011, o 22:26 --

Pamelko właśnie wyrywałam roślinki z zimowych pierzynek , większość nie miała karteczek , pan starał się je podpisać ale nie wszystkich był pewien więc może wspólnmi forumkowymi siłami rozpoznamy

ABIES BALSAMEA PICCOLO
Obrazek

ABIES KOREANA PYGMY
Obrazek

ABIES KOREANA SILVERZWERG
Obrazek

ABIES KOREANA chciałam Oberon ale podobno to może być też Brevifolia
Obrazek

PICEA ORIENTALIS chyba Golden Star może wiosną po przyrostach łatwiej będzie rozpoznać ?
Obrazek

Grzesiu ja już nie wiem czy jestem bardziej na tak na róże których kupiłam w tym roku chyba około 40 czy na zielone kulki które po Zieleń To Życie mną zawładnęły ponownie
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59

Post »

katik pisze: zielone kulki które po Zieleń To Życie mną zawładnęły ponownie
To tak jak mną :D
a zakupy bardzo ładne, myślałem że juz po sezonie a tu jeszcze przed pierwszym śniegiem zdążyłaś :wink:
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Kasiu piękne zakupy ,żurawki śliczne .

Obrazek
ja choruję na taką złotą kulkę jak tu stoi .

Genia
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Kasiu, tylko przyklasnąć takim zakupom! ;:63 A mi się wydawało, że nasz szkółking sprzed tygodnia to już takie ekstremum, a tu proszę...Jeszcze można! I spod śniegu się wyciągnie, jak taka silna chęć zakupu się pojawi, trzyma, trzyma i nie puszcza...Puściło Cię trochę? :wink: Wytrzymasz do wiosny? :;230
x-d-a

Post »

Kasiu, te jesienne zakupy naprawdę świetnie poprawiają humor :D
Ja (jeszcze ;:224 ) nie jestem specjalną fanką iglaków, ale szkółking późnojesienny odbyłam, a jakże), tyle tylko, że ...w internetowych sklepach. I nabyłam drogą zakupu ... kilkadziesiąt cebulek tulipanów. Parę dni temu była jeszcze piękna pogoda i dałam się skusić wyprzedażom :oops:
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ABIES KOREANA chciałam Oberon ale podobno to może być też Brevifolia
Obrazek Obrazek

Kasiu oby to było Oberon :uszy Zestawiłam mojego do porównania, jednak fotka nieco niewyraźna ;:14 Innej nie mam, bo niestety witry przy pomocy pilśniowej płyty załatwiły górę :cry: Nie dało się uratować pomimo użycia ogrodowej maści.
Bardzo niewyraźny jest u Twojej kaukaski Golden Start przewodnik ;:224
Zakupy przednie, tak trzymaj :uszy
Awatar użytkownika
katik
1000p
1000p

Post »

Przemku myślę że naoglądałam się Twoich kulek na patyczkach z ostatniego zamówienia i pozazdrościłam :wink:
Gieniu to chyba Ophir i kosztował o ile dobrze pamiętam 45 zł ;:224
Igor ja też chyba koreanki ;:108
Marta już myślę jak przetrwać do wiosny , na razie zbieram pisma ogrodnicze na długie zimowe wieczory ;:132
Daluś ja w tym roku kupiłam chyba tylko 4 tulipany za to kilkadziesiąt czosnków :roll:
Pamelko ja już tak mam z tymi przwodnikami albo w ogóle albo np. u Frohburga mam dwa :oops:

dzisiejszy skalniak ostatnie zdjęcie przed okryciem roślinek

Obrazek

anemon szaleje
Obrazek

White Cover/Kent się nie poddaje

Obrazek

Pink Emely podejmuje próbę
Obrazek

a Elmshorn to dla mnie Gladiator zdrowa i nieprzerwanie kwitnąca
Obrazek
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu jeszcze raz pochwalę zakupy ;:63
Z tego co wiem to Oberon jest dużo luźniejszy od Brevifolii, a ponadto w tej drugiej lekko wykręcają się igły (tak jak u Silbelocke). Poza tym igły u Oberona są bardzo krótkie. Po tym zdjęciu byłbym skłonny przypuszczać, że to właśnie on :)
Awatar użytkownika
katik
1000p
1000p

Post »

Pawle wczorajszy spacer po Twoim i Sylwka ogrodzie ,dzisiejszy urlop i niedosyt zakupów sobotnich sprawiły że dzisiaj rano wyruszyłam do tej szkółki ponownie. W spokoju bez dziecka mogłam chociaż troszkę połazić , zdjęcia zrobiłam telefonem więc słaba jakość

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

-- 14 lis 2011, o 17:11 --

A oto moje zakupy , kupiłam 4 sztuki i wyszły po 12,5 za jedną ;:224

Obrazek Obrazek

I dwie niewiadome na jednym jest Picea abies złoty a na drugim nic

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p

Post »

:;230 :;230 Kasiu, a mówiłaś, że ogrodnicze czasopisma gromadzisz i wytrwasz do wiosny! :lol:
Paweł i Sylwek, przez Was biedny Pan Siennicki nie zazna spokoju, póki śnieg mu szkółki nie zasypie! :lol:
Kasiu, jak mi się podoba Twoja postawa, to kiedy znowu jedziesz? :;230
Ta ostatnia to jakaś parviflorka, zdaje się...
Awatar użytkownika
katik
1000p
1000p

Post »

Marta pan Siennicki i tak ma mnie pewnie za wariatkę co mu łazi po całej szkółce i z wybałuszonymi oczami kąty zgląda, dzisiaj się spieszył więc mu głowy nie zawracałam tylko pracownikowi , ogólnie wydawałam się podejrzana bo śledziła mnie jakaś pani na rowerze ale co tam uznałam że widoki ważniejsze :shock:
Do tego jestem z siebie dumna bo działałam trochę pod wpływem chwili, pojechałam do Castoramy i to miał być koniec, postanowienie wyszło jakoś nagle a do tej szkółki prowadziła nas w sobotę nawigacja i to bardzo pokrętną drogą , miałam wrażenie że całą wieś objechaliśmy, dzisiaj nie miałam ani mapy, ani nawigacji tylko rano zerknęłam na mapkę dojazdu na stronie i ta mapka stała mi w oczach że to jakoś bardzo prosta droga i nie trzeba się kręcić po lasach i bocznych drogach ,wiedziałam że ma być ul 3 maja , trochę pomyliałam bo była 1 maja ale dojechałam sama bez błądzenia i faktycznie można było jechać prosto i skręcić raz właściwie już pod szkółkę. Jednak jak człowiek sam trafi to zapamięta na zawsze więc mnie jakoś nawigacja nie przekonuje. :!:
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p

Post »

katik pisze:działałam trochę pod wpływem chwili, pojechałam do Castoramy i to miał być koniec...
rano zerknęłam na mapkę dojazdu na stronie i ta mapka stała mi w oczach
Kasiu, Kasiu, plączesz się w zeznaniach! :;230 Ale się nie tłumacz! Bardzo dobrze zrobiłaś! A to, ze tak bez żadnych problemów i błądzenia dojechałaś...Przecież to musi być znak! :;230
Awatar użytkownika
katik
1000p
1000p

Post »

Tak Martuś ale ja jak bym miała jechać to chociaż tę mapkę bym trochę sobie przerysowała i spisała nazwy ulic a tak to już było pozamiatane :wink:
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34

Post »

Nie dość, że na szkółkach już uciekają sprzedawcy przede mną to jeszcze zaczynacie mną i Pawłem straszyć jako skupiskiem zaraźliwej choroby :D :D komedia :;230 :;230
co do Ab. koreana 'Oberon' to też jestem skłonny przytaknąć, że to akurat ona :) Pin. parviflora z ostatniej fotki to jak na razie wielka niewiadoma i tak to potrwa przynajmniej kilka sezonów nim określi się z przyrostem, kolorem itd ;) zakupy w dwóch słowach ujmując - bardzo udane ;) wiec życzę kolejnych, równie udanych powrotów do tej i wielu innych szkółek ;)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”