rapunzel - zielono mi :)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
agarow78
500p
500p
Od: 22 lip 2011, o 22:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: rapunzel - zielono mi :)

Post »

:wit

Jagódko po przejściu przez Twój wątek muszę powiedzieć że dostałaś superancko wypasioną paczkę, jeśli chodzi o skrętniczka to życzę powodzenia - mi się nie udało - no i oczywiście trzymam kciuki za pozostałe "dzieciaczki" no i grudniczkiem oko pocieszam (dzięki temu i moje się zabrały za życie :;230 )

Pozdrówki ;:196
Pozdrawiam i Zapraszam
Kwiatostan Agi - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=45846" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

agarow, mam nadzieję, że mniodkowa się nie obrazi, ale w głębi ducha liczę na naturalną selekcję szczepek, bo okien nie dobuduję. :;230 Zdjęcia skrętników na forum mnie motywują do tego, aby z niego coś wyszło, no ale zobaczymy.

Muszę się pochwalić, że kawa, którą przesadziłam, bo na ziemi w doniczce pojawiła się pleśń, jakoś odżyła i nawet zaczęła listki wypuszczać na końcu pędów. Stoi na segmencie u dzieci w pokoju razem ze szczepkami w słoikach. Ja bym chętnie zagospodarowała całą powierzchnię wierzchu tego segmentu, ale tam już w miejscu centralnym jest ekspozycja maskotek, które przez lata dostawały dzieci. Tak więc mam skrawek, ale dobre i to. :)
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

no wiesz Ty co ;:14 ja Ci dam selekcję ;:78 po prostu po zimie ściany się wyciągną jakoś ;:108 :;230
tak poczytałam co piszecie o tym niezidentyfikowanym czymś ode mnie... znaczy 'peperomce' to chyba i peperomka, a jak popatrzyłam jeszcze raz na wspólne zdjęcie peperomek to chyba ona taka sama jak TY masz na 1 planie w tej kompozycji... ;:24 po prostu szczepka stała w mniej naświetlonym miejscu to te listeczki ma takie drobniutkie, bo ta, którą hoduję to ma już większe, a stoi na oknie.. wstawię foto u siebie za jakiś czas ;:108
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
Migotka
500p
500p
Od: 22 mar 2011, o 00:25

Post »

Byłam, zobaczyłam - zroslicha śliczna - nie wiem, czemu ja jeszcze żadnej nie mam :roll: Wśród nich też jest w czym wybierać :wink:
A jaki kolor ma skrętniczek, którego listek masz od mniodkowej?
Mój zielony kącik - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=48108" onclick="window.open(this.href);return false;,
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Migotko, skrętnik będzie lawendowy, o ile będzie :wink:
mniodkowa, ja już teraz kombinuję jak koń pod górkę, ale wiadomo, że od przybytku głowa nie boli. Najwyżej szpetne ściany u teścia zasłonię doniczkami przyściennymi. 8-) A tak szczerze, to myślę, że gdyby na przykład gloksynia załapała, to nie wiem, czy na lato nie wystawiłabym jej na balkon... W zasadzie to problem będzie tylko z kaktusikiem, tym wygrzebanym z poświęceniem z kubła i z kalanchoe, ale może i dla nich znajdę jakieś miejsce, tylko u mnie tak mało światła...
Magic83
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2011, o 14:34

Post »

Jagódko, a jak tam Twoje keiki? Wyobraź sobie, że byłam dziś u babci i te dwa małe keiki, o których już kiedyś pisałam, babcia posadziła jakiś tydzień temu w doniczkę i mają już ok.3cm pędy kwiatowe :shock: :shock: :shock: . Oczywiście zawsze JA muszę u babci takie cuda wypatrzeć... a potem sama żałuję, że nie mam.... ;:223
Awatar użytkownika
Migotka
500p
500p
Od: 22 mar 2011, o 00:25

Post »

Magic63to musisz babcię przekonać, żeby jednego Ci podarowała :wink: Po co jej dwa takie same? Z rośliną-matką o ile ma się dobrze to trzy?Ja dziś w poszukiwaniu keiki złamałam koniuszek rozgałęzienia ;:223 Mam takiego storczyka, który ma mnóstwo rozgałęzień i ubzdurało mi się, że skoro ma tyle rozgałęzień to może i keiki wytworzy no i masz babo placek ;:223
Mój zielony kącik - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=48108" onclick="window.open(this.href);return false;,
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Kontakt:

Post »

:wit

Podziwiam Twoje rośliny z samego rana i jestem pod ogromnym wrażeniem .Grudnik rewelacja :uszy
Magic83
1000p
1000p

Post »

Migotko, ja też myślałam, że mi da, powiedziała nawet, że chciała je wyrzucić najpierw :shock: :shock: , ale teraz jak się przyjęły to dumna chodzi jak paw ;:224
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Skoro moje keiki wywołane do tablicy, to pokazuję. Jedno ma już pęd też w granicach 3 cm, ale rośnie jakoś dziwnie nie do góry, tylko skosem, pewnie się biedaczek do słońca chce wyciągnąć, a tu figa z makiem. ;:224
Oczywiście pęd to to zielone, a to zeschnięte to reszta pędu z rośliny matecznej, ale boję się tego ruszać, żeby nie oberwać przy okazji czegoś potrzebnego. Drugie keiki nie kwalifikuje się jeszcze do pokazywania, ale jak ktoś łamie koniuszek korzenia przy sadzeniu, a potem uszkadza koniec małego korzenia ;:14 , to musi wziąć na wstrzymanie niestety. Obrazek Obrazek

Heliotrop jakoś nie bierze do siebie, że jest listopad i nawet stojąc między skrzydłami okna kombinuje, jakby tu zakwitnąć. :roll:
Obrazek
Magic83
1000p
1000p

Post »

To wreszcie doczekasz kwiatków na swoim keiki ;:138. Moja babcia też ułamała korzonek przy sadzeniu i dlatego krzywo rosną te keiki (bała się więcej uszkodzić), ale jak widać radzą sobie...
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Magic, to myślisz, że one mogą już w przyszłym roku zakwitnąć? Na razie ten pęd jest jeszcze strasznie mały.
Magic83
1000p
1000p

Post »

Powinien dosyć szybko się ruszyć, szczególnie po Nowym Roku, tak myślę ;:224 U mojej babci te 3cm to w tydzień wyrosły...Zobaczymy. Na razie możemy tylko kciuki za nie trzymać :wink:
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Ja się dowiedziałam, że na kwitnienie od czasu początku wzrostu nowego badylka to trzeba ok 4-6 m-cy poczekać więc dziewczynki cierpliwości nam trzeba ;:108
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Magic83
1000p
1000p

Post »

A nasz zrobią nam niespodziankę i szybciej będą :;230 . A tak na serio, to nie ma co poganiać, będą pewnie kwiatki na wiosnę, niech tylko wyrosną :wink:
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”