Kwiatostan Agi

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kwiatostan Agi

Post »

Super piękny storczyś :) a peperomka gigantyczna :)
Sylwiaa
100p
100p
Od: 10 wrz 2011, o 19:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jeeejku ile cudów i dziwów tutaj masz :) hehe Piknie! :P
Pozdrawiam :)
---> Moi zieloni przyjaciele
---> Wystawy
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Aga piękny kolor storczyka
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Storczykowe kwitnienia piękne . Ciekawa jestem Twojej gwiazdy . Moja stała całe lato na balkonie i teraz w mieszkaniu
nawet nie bardzo gubi liście choć na pierwszy rzut zebrałam sporą garść . Mam nadzieję , że zdąży się wybarwić .
Będę wpadać do Twojej . ;:108 ;:180
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Będziesz miała dużo roboty z myciem kwiatów.. Nieźle się zakurzyły, szkoda, że hibiskusy ucierpiały, ale tak to już jest...
aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 sie 2011, o 12:46

Post »

Aguś,a Ty gdzie jesteś :?: Co to za epidemia,najpierw Lidka,teraz Ty :roll:
Awatar użytkownika
agarow78
500p
500p
Od: 22 lip 2011, o 22:42

Post »

:wit

Bardzo serdecznie dziękuję za odwiedzinki nie będę wymieniała by nie pominąć nikogo ;:196

Agusia wpadłam na chwilkę lukłam szybcikiem i zaraz zmykam bo padam - znikłam bo zajęłam się sprzątaniem, ścieraniem kurzu w jednym pokoju by zaraz to samo robić w drugim i jak sprzątłam drugi to już od nowa w pierwszym to samo :evil: mam dość już tego kurzu :evil: ale już pomału zaczynam z nim wygrywać :heja no i oczywiście miałam pomału myć kwiatki ale ... jak już zacznę to zapominam że sprzątanie przede mną :;230
smuci mnie tylko fakt że kilka kwiatolków nie przetrzymało tego remontu no i trzeba było sie pożegnać a i gardenia na wykończeniu :cry: no ale takie życie jedne odchodzą inne przychodzą ale szkoda ich.

Dzisiaj troszkę zwatpiłam jak przyszło już na ostateczne miejsce kwiaty ustawić no powiedziałam sobie KONIEC Z NOWYMI ... ale zanim to powiedziałam to zakupiłam jeszcze jakieś (bo nie wiem jakie gdyż już po przekwitnięciu) dendrobium za 2,99 w nomi miałam ochotę na jeszcze za 5 zł storczyka były białe chyba ale się powstrzymałam a jakie grudniki w kauflandzie były cudne ale obeszłam bokiem - myślę że zabrałabym go ze sobą ale byłam z rodzicami :;230

No i muszę powiedzieć jak wczoraj spanikowałam aż mnie brzuch rozbolał otóż już wieczorem późnym (było koło północy) pomyślałam że jak umyję jeszcze listki storczykom to dzisiaj będę miała mniej mycia więc wsadziłam jednego do "wanny" (bo już wanny nie mam tylko kabinę prysznicową) i jak zlałam go wodą zauważyłam że coś się tam poruszyło więc lałam wodę dalej aż wylazło to coś było to takie ni szczypawica ni nie wiem co to takie długie wstrętne brrrrr więc poszło w kanał z woda już ucieszona wyciągłam biedaczka i wycieram listki a tu :?: kolejny o jak sie udarłam ze strachu po raz drugi i od nowa płukanie ale nie wylazło więc poprosiłam mamę by przyszła i mi go "przesadziła" mama pięknie pomogła stawiam na półkę a ten robal zasuwa zadowolony o jak się przestraszyłam i udarłam że aż tata i mój Piotrek poszukiwali tego jak ja powiedziałam długiego robala oczywiście zguba się znalazła i zginęła śmiercią tragiczną - oj wiem ja przesadziłam bo to tylko robak ale ja okropnie się takich robali boję jak i pająków zresztą no i już aż nie ciarki przechodzą jak o tym piszę - ale w końcu chyba zwyciężyłam a chyba bo za każdym razem mi się wydaje że widzę to coś tam nadal :wink:

ależ się rozpisałam ...

no ale pokażę kwiatuszki które kupiłam zanim zaczęłam ustawiać na właściwym miejscu i zanim postanowiłam przechodzić obojętnie koło kwiatuszków (ciekawe jak długo się powstrzymam )

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

i drugi lidlowy

Obrazek Obrazek

i dzisiejszy chociaż w sumie nie ma co pokazywać

Obrazek

no i muszę pokazać moje grudniczki - bo myślałam że nie zakwitną - że zaczynają się budzić i chociaż będą miały mało kwiatuszków to je będą miały :tan

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

i pokażę jeszcze półeczkę która po wszystkim okazała się domkiem dla hojek :lol: ( jeszcze brakuje jednej hojki)

Obrazek

i parapet po przemeblowaniu i kwietnik z kawałkiem ławy kwiatowej :)

Obrazek

Obrazek

no i już na koniec pokażę pączusie z których wyjdą kwiatusie hibusie na które już ;:65 (jeszcze przykurzony nie umyty - czeka w kolejce cierpliwie)

Obrazek

Na koniec jeszcze raz dziękuję za odwiedziny i zapraszam ;:196
Pozdrawiam i Zapraszam
Kwiatostan Agi - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=45846" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dizygoteka cudowna , gęściutka , takiej już dawno nie oglądałam . Storczyk też pięknie kwitnący ,
a grudnik :;230 :;230 ma podobnie jak mój , też myślałam , że nie zakwitnie a ma aż dwa pączki ale
malizny się pokazują więc pewnie będzie więcej ;:108 ;:108
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

agarow, przez to sprzątanie faktycznie mniej się udzielałaś, ale za to ostatnimi zdjęciami dałaś po oczach. ;:108 Świetnie wygląda ten zielony zakątek przy oknie, brawo. Dizygoteka rzeczywiście robi wielkie wrażenie, prawie mam chęć iść do Lidla i obejrzeć na żywo, bo na zakupy się już żadne nie zdecyduję póki szczepki z paczki od mniodkowej nie wypuszczą korzonków (lub nie :wink: ). Muszę wiedzieć na czym stoję. :)
Xk-k
---
Od: 20 wrz 2011, o 16:54

Post »

jej ile kwiatów, ten lidlowy jest fajny ;:138
Awatar użytkownika
ingga
500p
500p
Od: 7 paź 2009, o 10:27
Kontakt:

Post »

znam z autopsji jak mycie kwiatków jest męczące,
ale jaka potem satysfakcja jak one są czyste :D
Domimika
500p
500p
Od: 20 kwie 2011, o 16:37

Post »

:wit Piękne kąciki kwiatowe, bardzo podoba mi się hoyowa półeczka :) Lidlowy bardzo fajnie się prezentuje, oczywiście muszę pochwalić także dendrobium. 2,99? Oj, chyba musze się też wybrać do nomi, może i w moim będzie? :wink: Piękne grudniki, ja co do mojego już chyba popadam w obłęd. Przedwczoraj ucieszona latałam z nim po całym domu i pokazywałam domownikom, bo miał jakby maluśki pączek, taki różowy. Wczoraj chciałam obejrzeć, czy może większy, a tam nic :shock: Raczej mało prawdopodobne, żeby ktoś odłamał, może sam odpadł? Dziś stwierdzam, że to może nie był pączek, tylko kolejny segment liścia, bo ten mój grudnik to w wakacje się dopiero ukorzenił, w tym tygodniu dopiero pojawiły się pierwsze malutkie listki, to chyba za wcześnie na kwiaty? No i jeszcze jedna wątpliwość, czy mój grudnik, to nie przypadkiem wielka(nocnik) :roll:
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Dominika, gdyby u mnie pojawił się pączek na grudniku, to latanie z nim po domu byłoby ostatnią rzeczą, jaką bym zrobiła. :wink: Jeśli cię to pocieszy, to z mojego grudnika opadły praktycznie wszystkie pączki, a nie był ruszany. To jest bardzo kapryśna roślina wg mnie. ;:108
Awatar użytkownika
agarow78
500p
500p
Od: 22 lip 2011, o 22:42

Post »

Niestety podczas mycia i z mojego kilka pączków odpadło więc już mu dałam spokój i nie wycierałam go dlatego pomimo kąpieli ma nadal kurzowe plamki na sobie ale co tam lepiej by miał kwiatuszki a po kwitnięciu wyczyszczę jeszcze raz, staram się go już teraz nawet nie dotykać by znowu mu coś nie odpadło :|
Pozdrawiam i Zapraszam
Kwiatostan Agi - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=45846" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A już gdzieś to napisałam - moja sąsiadka bez przerwy ponoewiera swoim grudnikiem na szafce podokiennej a on kwitnie jak szalony.
w ogóle sąsiadka ma zwyczaj bezustannie przestawiać (kilka , kilkanaście razy w ciągu dnia) swoje kwiaty i one chyba to lubią ;:108 ;:63 ;:63
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”