W.o...Psach 4cz. (2007.10 - 2008.05)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

goni@k teraz łatwo mi się pisze, ale nie ma sensu gnębić się z powodu poczucia winy :cry: nie tak dawno straciłam bernardynkę i też wciąż rozmyślałam co by było gdyby ... ale wiem, że robiłam dla niej dużo, moje psy mają stałą opiekę weterynaryjną i mimo wszystko życie ułoży dla nas inny scenariusz :cry:
goni@k
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 wrz 2006, o 13:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

sonia pisze:goni@k teraz łatwo mi się pisze, ale nie ma sensu gnębić się z powodu poczucia winy :cry: nie tak dawno straciłam bernardynkę i też wciąż rozmyślałam co by było gdyby ... ale wiem, że robiłam dla niej dużo, moje psy mają stałą opiekę weterynaryjną i mimo wszystko życie ułoży dla nas inny scenariusz :cry:
Dzięki Soniu bo już myślałam ,że coś ze mną nie tak skoro tak przeżywam stratę psa .
Przez osiem lat (tyle sunia była u mnie od szczeniaka) można się bardzo przywiązać do zwierzaka.
Jedynym pocieszeniem jest dla mnie fakt ,że przez moje napominanie siostra zdążyła na czas zareagować i w efekcie uratować swojego owczarka ukąszonego przez kleszcza.
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

goni@k, ja teraz zabezpieczam psa przez cały rok, po tym jak parę lat temu w środku zimy, przy -20 st złapał ogromnego kleszcza :twisted: niestety nasze polskie zimy są coraz łagodniejsze i wszelkie robactwo nie ginie :(
I nie zadręczaj się myślą, jak powiedziała Sonia, "co by było gdyby...." . Wiem że to trudne ale zobaczysz, wkrótce ten okropny ból minie i będziesz wspominać jedynie radosne chwile spędzone z Sunią ;:168
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p
Od: 9 cze 2007, o 09:43

Post »

Goni@k - jeśli przeżywasz stratę psa to jak najbardziej jest z Tobą wszystko ok - na tym forum to chyba wszyscy tak mają - ja też ryczałam po śmierci mojego Rocka - ale pomimo ogromnego bólu jaki sprawiło mi jego odejścia miesiąc poźniej miałam już Layle.
Lepiej kochać psa i być przez niego kochanym, a potem cierpieć, niż nigdy nie doświadczyć "psiej miłości". Tak przynajmniej ja uważam.
goni@k
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Danusiu ,ja na szczęście mam jeszcze inne psy ,dwa na podwórku i yorczka w domku.
Pieski jakby wyczuwały mój kiepski nastrój bo łaszą się do mnie bardziej niż zwykle.
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p

Post »

Ja obecnie też mam yorka.
goni@k
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

DankaWS pisze:Ja obecnie też mam yorka.
Dobrze wiedzieć bo mnie brakuje doświadczenia w wychowywaniu mojego pięciomiesięcznego szkraba.
Jakby co zwrócę sie do Ciebie po radę .
Moja sunia pochodzi z Bydgoszczy :D Jest taka milusia i kochana :roll: :D
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p

Post »

Też mam suczke, tylko troszke starszą - ma 7 mcy. Też jest milusia i kochana (jak śpi) :D , cały dzień rozpiera ja energia, taki mały diablik.
Obrazek
goni@k
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Naprawdę śliczna jest Twoja Layla :D :shock:
Jakich kosmetyków używasz do pielęgnacji ?
Nasza Bonni jest własnością córki ale oczywiście obowiązki spadają na mnie :roll:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p

Post »

wzięło mnie na wspomnienia i łezki same lecą :cry: ale podpisuje sie pod słowami Danusi Lepiej kochać psa i być przez niego kochanym, a potem cierpieć, niż nigdy nie doświadczyć "psiej miłości"
Jak patrzę na te wasze pięknisie Yorki to aż mam ochotę, by sobie takiego sprawić ;:225 chociaż szczerze to marzy mi się jeszcze raz bernardyn, ale mam w domu przeciwnika, bo marudzi, że bernardyny się ślinią ;:224
goni@k
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Soniu ,te maleństwa są takie kochane i mądre ,podbijają serca całej rodziny w krótkim czasie.
Śmiesznie to wygląda u mnie na podwórku kiedy biega owczarek z yorkiem :D
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p

Post »

goni@k jak masz fotki to pochwal się swoimi futrzakami :D
goni@k
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

sonia pisze:goni@k jak masz fotki to pochwal się swoimi futrzakami :D
Tu jest Sabinka (ta odeszła) i Sara(ta kudłata) http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=112
Tu zaś Afro ,czarny wilk http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... c&start=16 .
Fotkę yorczka wrzucę jutro bo nie mam pod ręką :roll:
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p

Post »

Layla ma kosmetyki HERY - szampon, odżywkę do włosów i olejek norkowy do rozczesywania.
Co do podbijania serca - zgadzam się - od razu zawojowała mnie, mojego męża, moich rodziców i siostrę, nawet mamy kot uwielbia naszą Lule.
Soniu, ja też pomimo, że jest Lula, płaczę czasem za Rockym, jego zdjęcie wciąz stoi koło mojego komputera :cry: - ciężko jest jak się było razem przez 15 lat.
Rocky i jego ukochany misiek.
Obrazek

Goni@k - super pieski, szczególnie ten czarny.
goni@k
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Danusiu ,Rocky sprawia bardzo sympatyczne wrażenie .
Nie dziwię się ,że masz go w pamięci ,piętnaście wspólnych lat to szmat czasu.
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”