Alu wiedziałam,że na Ciebie i Twoje rady zawsze mogę liczyć-dziękuję!
Wobec tego nie pozostaje mi nic innego jak okryć mahonię,podlać ją i czekać na piękne kwiaty do wiosny.
Po dzisiejszym przymrozku języczka trzyma się jeszcze dzielnie

.
Wiesz, takich spóźnialskich roślin mam jeszcze kilka w swoim ogródku np. taka pluskwica też dopiero co zakwitła ,niestety nie pocieszyłam się długo jej kwiatkami,bo mróz je zważył ale spóźnialską begonię oszczędził,bo rośnie tuż pod ścianą budynku i ma cieplutko
Su Z pewnością późny kwiatek na języczce jej nie zaszkodzi,bo, jak pisała Ala, i tak wkrótce mróz je zrówna z ziemią.Pąki kwiatowe na magnolii,to już inna sprawa....one chyba z reguły zawiązują się jesienią
Rh
Roseum Elegans to mój pierwszy Rh i jestem z niego zadowolona .Tej wiosny dokupiłam jeszcze dwa maluchy i też jestem ciekawa ,jak sobie poradzą zimą. Na jednym widzę już kilka pąków kwiatowych,więc może będą kwiaty

?
Tosiu ja swoim Rh na zimę robiłam do tej pory domki z kartonów .W tym roku mam problem z dostaniem tak dużego kartonu. Taki parawan ,o którym piszesz, może będzie i dla mnie dobrym rozwiązaniem.
Tosiu,ta mahonia to
Winter Sun -mnie również urzekły jej piękne liście a teraz zastanawiam się ,czy uda mi się ją przezimować- bardzo wrażliwa jest na mróz.
U nas też już trochę mrozi ale co tam ,przecież zima nadchodzi a później...tylko odliczanie zostanie -mam tylko nadzieję ,że trochę krótsze niż w ubiegłym roku