Moja familokowa oaza spokoju cz.8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja familokowa oaza spokoju cz.8

Post »

OLU no to opychaliście sie pychotkami . Moja mama lubi tylko z kruszonką albo z owocami ale musi być drożdzowe
IZULKO tylko nakryłam go na razie włókniną bo nie wiem jak przez ten tydzień będzie pogoda . Mnie też potem ręka boli ,ale cóż poświęcę sie dla dobra ludzkości :;230 Z kruszonką nie moze wyjść zakalec jeszcze mi sie to nie zdarzyło
MARZANKO ono nie było drogie ale czy przeimuje tego nie wiem . W ubiegłym roku Tosine hebe przezimowało moze i moje przezimuje . Najwyżej okryję je jeszcze kartonem jak będzie bardzo mrożno . Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Jadziu różyczki posadziłam i wcale nie było tak zimno, nawet słonko ślicznie świeciło. ;:3
Moje chryzantemki to takie wycyganione od innych sadzonki bez nazwy a że ładne to na tym mi zależało. :;230
Już okrywasz, ja jeszcze nie. Część różyczek patyczkowanych ma takie korzenie że wyrastają im przez dziurki w doniczkach, boję się czy się nie zakorzenią w gruncie do wiosny. ;:108
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

.
MAJKA ja mam wszystkie patyczki w gruncie a te które były w donicach też zakopałam . Muszę okryć, bo nie bedzie mnie tutaj tydzień a szkoda by mi było . Moje też zdobyczne te chryzantemki .
Dzisiaj zobaczyłam piekny kwiat na Tom -Tomie . W czasie całego sezonu nie widziałam ,żeby miał tak piękne kwiaty . Wyglądają jakby sztuczne a może ten urok ostatnich kwitnących róż jest taki zabójczy ;:224
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu Twoje róże znowu urzekają swoimi kwiatami ,a hebe nie wiedziałam nawet że tak pięknie kwitnie ;:224
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Jadziu , u Ciebie jeszcze róże kwitną :roll: Piękne kwiatki ma hebe ;:63 Czy to prawda że lubi wymarzać :?:
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

O :shock: taką różową z żółtym środkiem chryzantemkę dotałam od Izki...jest cudowna. Miałam wybór...no i wybrałam właśnie tą.
Jadźko ależ u Ciebie różyczki kwitną...choć zrobiło się mroźno w nocy.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

U mnie Tom Tom jeszcze też ładnie kwitnie. Pokazywałąm go dzisiaj zresztą w mojej Różance. Bardzo fajna, wdzięczna różyczka. Niektóre kwaitki ma tak upakowane, że hej. :D
Za chryzantemkami także zaczęłam się rozglądać, nawet nie miałam pojęcia, że one mają odmiany i że jest ich aż tyle :roll:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ELUSIA ;:196 za koraliki . Już są posadzone a ta różowo chryzantemka jest niezastąpiono w ogródku . Nic na nia nie działo .To taki terminator . Tom -Tom Bicolett a Gloria mo pąki ,ale chyba sie już nie rozbijom .U nos tyż już mrożno ,ale na razie nic mi nie pomarzło nawet aksamitki majom sie dobrze . Ciekawe czy udo mi sie coś przywlec od Mamy
ROMCIU chyba lubi przemarzać ,ale może przeżyje . Jest okryte agro może jeszcze je w środek okryję gazetami ,ale to dopiero jak wrócę . To wszystko dzisiejsze fotki
STASIU 1 raz mam to hebe i nie wiem czy przezimuje ,ale sprawdzić mogę . Miałam kiedys takie variegate ,ale to niestety nie przezimowało a może sama je zabiłam ;:224 bo było całe spleśniałe jak je odkryłam wiosną . Moze zawadziło ,ze okryłam je słomą i agro
WANDZIU teraz mnie zadziwił swoim napakowanym kwiatem . Jak długo go mam jeszcze takiego napakowanego kwiatu u niego nie widziałam
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Tom-Tom sliczny, ale Schwarze Madonna Jadzieńko, wciąż zachwycająca!
Bardzo długo kwitną Ci róże. Mój Artur Bell kwitł długo, ale wreszcie przestał.
Jakieś asterki długokwitnące tez masz. Urocze :D
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ciągle kwitną różyczki w Twoim ogródku ale nie ma się co dziwić, osłonięty ze wszystkich stron to i cieplej niż na otwartej przestrzeni. A i rączki masz dla tych różyczek stworzone. ;:138
Jadzia napisała:
MAJKA ja mam wszystkie patyczki w gruncie a te które były w donicach też zakopałam . Muszę okryć, bo nie bedzie mnie tutaj tydzień a szkoda by mi było . Moje też zdobyczne te chryzantemki .
To znaczy że je wyjęłaś z doniczek czy zakopałaś z doniczkami. :?:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IZULKO astry już dawno przekwitły ,ale wstawiłam ich fotkę . Schwarze Madonna też już nie kwitnie Arturek też poszedł spać tylko Tom -tom ,Generał ,Silver Star, Burgund ,Pink Peace , Gloria i Fresja tym wcale nie chce sie spać i Bicolette ta też szaleje w najlepsze . Widocznie jest im ciepło
MAJKA jedne patyczki miałam w doniczce i razem z doniczką wkopałam je do ziemi. Patyczki Burgunda wsadzałam prosto do ziemi i mają sie całkiem dobrze . Przeważnie moje patyczki wsadzam bezpośrednio do ziemi i nakrywam . Mogę w doniczce zapomnieć podlać a tak sa bezpieczne w ziemi . Masz rację mój ogródek jest prawie cały osłonięty tylko od strony siatki mniej
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mnie szykowały się przekopki w ogródku więc dla spokojności wsadziłam je do doniczek ale w przyszłości będę patyczkować w gruncie, wtedy jest bez problemu. ;:196
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

To bardzo dużo róż jeszcze Ci kwitnie! :shock: Muszą mieć bardzo dobrze, no i chyba zdrowe były, prawda? :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Chore liście Izulko opadły i wyrosły młode zdrowiutkie liście . Moze dlatego tak długo kwitną . Wolałabym ,żeby poszły już spać ,ale milutko patrzy się na kwiaty :) Jeszcze jedna czerwona NN przy siatce tez ma 2 kwiaty i masę młodych zdrowych liści .
MAJKA jakoś tak zaczęłam praktykować sadzenie patyczków i po 1 udanej próbie na wyczucie zaczęłam tak ukorzeniać . Wiesz tylko czasem się zastanawiam ,czy w doniczce nie mają lepszego systemu korzeniowego ,gdyż mają tam mniej miejsca
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

To prawda, jest więcej korzeni w doniczce i to tych drobnych, bo róża szuka pokarmu a w ziemi ma go pod dostatkiem i ciągnie rzadszymi korzeniami.
Ale czy to ma wpływ na dalszy jej rozwój ? ;:24
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”