Majka 411 - róże 2011 cz.2

Zablokowany
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Majka 411 - róże 2011 cz.2

Post »

Majka - przyznam się, ze dopiero dzisiaj mnie naszło, żeby przejrzeć Twój wątek od początku i...wsiąkłam.

Masz piękny ogród, taki jak lubię, w dodatku w jakiś sposób podobny do mojego, a raczej...mój ma podobne warunki, żebym mogła zrobić z niego takie cudo: ma kilkanaście lat i ładne, spore drzewa, dużo iglaków, oczko wodne. Poza tym wiesz, jak to jest: czasem oglądam jakiś ogród i podoba mi się, owszem, ale wiem, że jest taki jakiś "nie mój", no a Twój jest "mój" :;230
Zainspirowała mnie też Twoja różana rabata i ach...dużo by gadać, w każdym razie jeszcze raz ;:180
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Majeczka napisała
To ja się piszę na pierwszą nocną a Ty na tę drugą nocną czyli bardziej poranną.

Jule napisała
Ja na nocna i na dzienna też sie zapisuje - jakos tak malo sypiajaca kobieta jestem
Witajcie, :D jakoś te zmiany utawimy spoko. :;230

Beatko, :D byłam w Twoim wątku, piękne odmiany sobie kupiłaś. Czekamy na wiosnę ;:138
Ty dołącz do nas jak sie po prostu wyśpisz o której tylko chcesz. :;230

Ewuniu, :D nie tylko Ty nie widziałaś, my też zobaczyłyśmy je po raz pierwszy. Ja myślę , że takich róż to u nas nie kupi. One chyba są szczepione na czymś innym. Wiosną zrobię porównanie krajowej i Francuskiej Edenki.
Widzę, że już śpisz, a tak się odgrażałaś.
No tak, bo ja usypiam z kurami, ale w nocy wstaje i buszuję na forum. Wy śpicie to nie wiecie o tym :;230

no a Twój jest "mój"
Zainspirowała mnie też Twoja różana rabata i ach...dużo by gadać, w każdym razie jeszcze raz
Witaj Ewo, :D dobrze, że w moim ogrodzie czujesz się jak w swoim. :;230 Może być i twój, nie ma sprawy, cieszę się ;:138
Pomyślałam, że inspiracja przemieni sie w czyn , zimą projekt, a na wiosnę realizacja. ;:138 Czy tak ?
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Świetny pomysł z tym porównaniem :D Tylko do wiosny trzeba poczekać...
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa, :D poczekamy ;:65 ;:65 , czas jednak szybko mija, więc do wiosny to już tylko kilka tygodni :;230 Porównanie może okazać się bardzo ciekawe. ;:108
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Kilka tygodnie dobre 8-) No ale nie ma to jak pozytywne nastawienie :heja
U mnie na zewnatrz zimno jak w psiarni - takie 2 stopnie, to jeszcze nie przeszkadzaja ale wiatr taki zimny wieje, ze uszy odpadaja czlowiekowi.
Awatar użytkownika
Alutka102
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2011, o 09:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit Jule, to zimno, chyba od Nas poszło do Was. U mnie dzisiaj jest bardzo przyjemnie. Od rana piękne słoneczko, tylko ta ręka tak boli :(
Z pozdrowieniami Ala
Zapraszam do moich wątków
Marzenia nigdy nie przechodzą na emeryturę
Awatar użytkownika
aga13
500p
500p
Od: 11 paź 2008, o 21:39

Post »

Majeczko Ty pracusiu :;230 już posadziłaś ??? moje się moczą
jak rozplanowałaś sobie francuski ?obok siebie ?
Pozdrowionka :)))
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jule pisze:Kilka tygodnie dobre 8-) No ale nie ma to jak pozytywne nastawienie :heja
U mnie na zewnatrz zimno jak w psiarni - takie 2 stopnie, to jeszcze nie przeszkadzaja ale wiatr taki zimny wieje, ze uszy odpadaja czlowiekowi.

Julcia, :D no? właśnie ja tak pomyślałam, że lepiej pisać o wiosence z pozytywnym nastawieniem :D
Jak tak zrobiłam to i słońce sie pokazało, o czym pisze Alutka.

Alutka, :D nadwyrężyłaś rękę, uważaj bo to są bardzo kłopotliwe dolegliwości. M musi Ci pomóc. ;:196

Majeczko Ty pracusiu już posadziłaś ??? moje się moczą
jak rozplanowałaś sobie francuski ?obok siebie ?

Aga, zgadłaś i nie zgadłaś :;230 . Kurcze pracuję, ale robię analizę z 9 lat, a idzie mi to jak koń pod górkę. :;230 ach, te terminy. Muszę to zrobić i z czystym sumieniem zamknąć temat.
Na działeczkę dopiero w niedzielę. ;:71 Moje z RG będą się moczyć całą noc z soboty na niedzielę, i później hop do zaprawionych już dołeczków.
Zgadłaś co do francuzek , bo faktycznie posadziłam obok siebie Pierre de Ronsard za nią Polais Royal i obok Pompon Flawers Circus.
Nie dało rady mniej więcej w tym obszarze posadzić Purple Eden, bo okazała się potężnym krzaczorem już na starcie. Musiałam jej znaleźć inne miejsce. Zresztą Ania , An-ka podpowiedziała mi, żebym na słońcu jej nie wsadzała. Dla Francuzek wybrałam najbardziej ciepłą część rabaty różanej. Jak będą rosły w górę to mam już zaplanowaną specjalną metalową podporę, która będzie pomagała Edence i Białej Edence jednocześnie. Mocna konstrukcja.
Wiesz , mnie się wydaje , ze w naszych warunkach, ja nie będę miała ich pnących do 2 m , a co najwyżej ok. 1,50 m .
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Maju mylisz się-u Gagawi Eden po 3 latach wreszcie wypuścił macki i to 2m.Przez ten czas robił dzieci-czsami było 30 kwiatów i więcej.Widok szalony.Ale ponieważ rósł wolno więc posadzila tam Perenial no i teraz musi go stamtąd ewakuować(też sie rozrósł diabelnie przez jeden sezon )Tak,że wiesz-3 lata i o0gromna róża.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Przyjemna perspektywa-Eden zamierzam zakupić wiosną :D Pogodę miałam bardzo ładną, choć po północnej stronie szron został przez cały dzień. Jednak na słońcu było naprawdę ciepło. Czuję się rozpieszczona przez pogodę :D Zauważyłam, że róże posadzone w październiku mają czerwone pąki. Chyba zaczęły rosnąć? :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Majeczko, po lekturze ostatnich wpisów dochodzę do wniosku, że moje tegoroczne zachwyty nad Twoimi różami to było jedynie preludium do tego, co wszyscy ujrzymy wiosną.... będzie się działo! :)
Awatar użytkownika
_ninetta_
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 01:19

Post »

Oj będzie się działo!!!
Za jakieś pól roku ...
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anetko :D nie za pół roku tylko ....
Hihihi... hi za kilka tygodni, jest to pozytwne nastawienie do wiosny. ;:196
Witam wszystkich :wit , właśnie wróciłam do domku, i co ja tu widzę czekamy na wiosnę ;:138 ;:138

Aniu, :D dobrze, że chociaż czytasz co ja piszę :;230 Mówisz za 3 lata , hm? w boki też będzie tłuściejsza bo jak w górę to specjalną podporę metalową już zaplanowałam. To ja niczym ich już posadzać nie będę, no może lawenda czy laurencja tylko. Mogę poprosić link do wątku Gagawi, to zobaczę co mnie czeka :;230

Ewciu, :D perspektywa bardzo przyjemna, ale znając moja zachłanność to jak one pójdą na boki i będą tłuściutkie, to może im być ciasno :;230 Niech jeszcze nie zamarza, bo ja róże mam do wsadzenia. :;230 Ewa ja zaobserwowałam na starych różach zgrubiałe wypustki, tak się garną do życia jak na wiosnę. Może te chłody przyhamują te zapędy. ;:108

Aga, :D na wiosnę możemy nic nie ujrzeć , przecież krajowe szkółki wyćwiczyły nas, że Edenka może dopiero zakwitnąć i po trzech latach, to może za te 3 lata moje dopiero pokażą nam kwiatuszki hihihi..hi :;230
Powiem szczerze, że sama jestem ciekawa .... bardzo.... i cierpliwa :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Maju, bo to naprawdę kilka tygodni do wiosny. Jakieś 20 :;230
No, ale do końca grudnia to zleci jak z bicza strzelił. zaraz się zaczną świąteczne porządki, pichcenie, goszczenie i już styczeń. A w marcu ma byc już ciepła wiosna.
Awatar użytkownika
Rozanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2009, o 13:19

Post »

Oj dziewczyny, tak bym chciała aby spełniły się Wasze przepowiednie, co do szybkiej wiosny. ;:3
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”