Majkowy zielony dom i ..... cz. 2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Majkowy zielony dom i ..... cz. 2
Stasiu powiem Ci że nawet nie mam zbyt wielu ran, delikatnie się z nimi obchodziłam to one też były delikatne. 

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Ja też bym tak zrobiła.Majeczko miałam czekać ale dostałam wiadomość że Starkl uwzględnił reklamację i nowa Edenka już jedzie i z czeskiej szkółki też już w drodze. Pewnie w piątek jadę je odebrać i znowu sadzenie.

-
Wiesz nie wiem czy ich nie posadzić bardzo blisko siebie. Tamtą wykopać i zrobić jeden wielki i szeroki dół i razem je wsadzić. 

- _ninetta_
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 01:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Majeczko, lista róż imponująca, szczególnie Souvenirów
Pompon też mnie zaskoczył kolcami, Gosia się nieźle namęczyła
Dziś do mnie przyszła też druga paczka od Gosi z różami z Niemiec, muszę jutro obfocić. Piękne sadzonki, teraz zażywają kąpieli.
Z róż najbardziej kolczasta oprócz Polki wydaje mi się Rosarium U, ciężko jej dorównać.

Pompon też mnie zaskoczył kolcami, Gosia się nieźle namęczyła

Dziś do mnie przyszła też druga paczka od Gosi z różami z Niemiec, muszę jutro obfocić. Piękne sadzonki, teraz zażywają kąpieli.
Z róż najbardziej kolczasta oprócz Polki wydaje mi się Rosarium U, ciężko jej dorównać.
- lemka77
- Od: 30 cze 2009, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Maju jak to wszystko zacznie kwitnąć to po prostu wszystkie oszalejemy ze szczęścia.
A na te Twoje kwitnące Suweniry to już sie nie mogę doczekać- fantastyczna kolekcja- miałaś fajny pomysł.
Moje zakupy też już u mnie - posadzę dopiero w piątek- dobrze, ze nie ma jeszcze zimy
A na te Twoje kwitnące Suweniry to już sie nie mogę doczekać- fantastyczna kolekcja- miałaś fajny pomysł.

Moje zakupy też już u mnie - posadzę dopiero w piątek- dobrze, ze nie ma jeszcze zimy

Pozdrawiam Ida
-
Tak Gosia się napracowała, biedna nocami pakowała paczki żebyśmy miały czym się cieszyć. I wielkie dzięki jej za to. Kolekcja Souvenirów dopiero się rozkręca
może uda mi się zdobyć ich jak najwięcej. Jak uporam się z robotą w ogrodzie albo wcześniej zrobi się zima - oby jeszcze nie- to zrobię listę wszystkich Souvenirów jakie udało mi się namierzyć, to dopiero jest imponujące.
Cieszę się razem z Wami.

Anetko Mam chyba Rosarium u. nazwaną Coral Satin, ma ona rzeczywiście kolce potężne i bardzo dużo, wiosną ją przesadzałam i byłam cała podrapana.
Ido oby było jeszcze troszkę takich w miarę ciepłych dni bez śniegu żeby można było wszystkie różyczki posadzić.

Cieszę się razem z Wami.

Anetko Mam chyba Rosarium u. nazwaną Coral Satin, ma ona rzeczywiście kolce potężne i bardzo dużo, wiosną ją przesadzałam i byłam cała podrapana.

Ido oby było jeszcze troszkę takich w miarę ciepłych dni bez śniegu żeby można było wszystkie różyczki posadzić.

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
MAJKA no to jesteś przeszczęśliwa, bo ładne sadzonki i reklamacja też uwzględniona . Pracy nie zazdroszczę
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Majeczko
ojjj będzie co u Ciebie podziwiać i wąchać ... tyle róż posadziłaś 

-
Jutro jadę po kolejne a po niedzieli pewnie przyjadą następne.
Oj czeka mnie kopania dołków ale za to w przyszłym roku będzie podziwiania.

- majka411
Majeczko ja bym tak zrobiła obie w wielkim dole.edulkot pisze:Wiesz nie wiem czy ich nie posadzić bardzo blisko siebie. Tamtą wykopać i zrobić jeden wielki i szeroki dół i razem je wsadzić.

Jutro jadę po kolejne a po niedzieli pewnie przyjadą następne. Oj czeka mnie kopania dołków ale za to w przyszłym roku będzie podziwiania.
Co tam dołki, ile z tego radochy. Po kopaniu dołów bardzo dobrze się śpi.

- Deirde
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
W poniedziałek wysyłam następne - Rosen Direct przyszło.
- zwkwiat
- Od: 12 lut 2011, o 09:30
Maju,
gratuluję tylu róż, jak wybuchną latem kwieciem, to nie wyjdziemy z Twego ogrodu.
gratuluję tylu róż, jak wybuchną latem kwieciem, to nie wyjdziemy z Twego ogrodu.
-
Byłam przed chwilą u Ciebie Gosiu i widziałam paczkę i wiązki róż. I znowu masz robotę z pakowaniem.
Majeczko przywiozłam róże i dla porównania
ta górna to z reklamacji a teraz sama nowa Edenka

Posadzę je obie w jednym wielkim dole i zobaczymy jak sobie poradzi która.
No mnie nie za bardzo się śpi po takiej ciężkiej pracy. Dla tych co przywiozłam dzisiaj i Gosia przyśle po niedzieli to teren jest przygotowany tylko muszę bardziej rozkopać i przywieźć kompostu. Całkiem nowe doły z zakopaniem obornika to mnie dopiero czeka na kolejne róże i oby troszkę poczekali aż to zrobię. Ale chyba i tak wszystkie nie dostaną w tym roku miejscówek, będą musiały przeczekać zimę we wspólnym dole.
Różyczki z czeskiej szkółki: Souvenir de Dr. Jamain i Souvenir de William Wood, tak zrobiłam zdjęcia że nie widać napisów.

Moczą sobie korzonki a jutro idą do swoich dołków.

Zosiu najpierw muszą przeżyć zimę ale myślę że źle nie będzie bo kompostu, liści, słomy i gałęzi mam pod dostatkiem. Mam taką nadzieję że zakwitną tak jak choćby taka pięknotka
zdjęcie z 11 czerwca a sadzona rok temu. 

Majeczko przywiozłam róże i dla porównania

Posadzę je obie w jednym wielkim dole i zobaczymy jak sobie poradzi która.

No mnie nie za bardzo się śpi po takiej ciężkiej pracy. Dla tych co przywiozłam dzisiaj i Gosia przyśle po niedzieli to teren jest przygotowany tylko muszę bardziej rozkopać i przywieźć kompostu. Całkiem nowe doły z zakopaniem obornika to mnie dopiero czeka na kolejne róże i oby troszkę poczekali aż to zrobię. Ale chyba i tak wszystkie nie dostaną w tym roku miejscówek, będą musiały przeczekać zimę we wspólnym dole.

Różyczki z czeskiej szkółki: Souvenir de Dr. Jamain i Souvenir de William Wood, tak zrobiłam zdjęcia że nie widać napisów.

Moczą sobie korzonki a jutro idą do swoich dołków.

Zosiu najpierw muszą przeżyć zimę ale myślę że źle nie będzie bo kompostu, liści, słomy i gałęzi mam pod dostatkiem. Mam taką nadzieję że zakwitną tak jak choćby taka pięknotka

- majka411
Majeczko,
jesteś zadowolona z róż z czeskiej szkółki. Edenka z reklamacji jest już lepsza.
Będę ciekawa co powiesz o różach z Rosen-Direct , bo Gosia już wspomniała , że są brzydsze.
Jak są zapakowane, to trudno coś powiedzieć.
Ale się dziś zimno zrobiło. Podobno we wtorek może spaść śnieg. Brrr.... o nie tylko nie to.

Będę ciekawa co powiesz o różach z Rosen-Direct , bo Gosia już wspomniała , że są brzydsze.
Jak są zapakowane, to trudno coś powiedzieć.
Ale się dziś zimno zrobiło. Podobno we wtorek może spaść śnieg. Brrr.... o nie tylko nie to.

- Alutka102
- Od: 29 sie 2011, o 09:06