Kwitnące parapety

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kwitnące parapety

Post »

evo, pięknie się prezentuje twój bluszcz na tym pałąku. Widać, że ma wiele lat. Zielistki zamiast aparatu, też fajnie. :wink:
Awatar użytkownika
eva-
500p
500p
Od: 24 wrz 2011, o 21:12

Post »

agucha432 witaj u mnie ;:196 bardzo cieszę się że podobają Ci się moje roślinki, zapraszam Cię ponownie.
socurek dzięki ;:196 Bluszczu wszędzie pełno, mój jest skubnięty spod jakiegoś murku i Ty spróbuj ponownie.
agata06witaj, zapraszam serdecznie ;:168
Kasik dzięki ;:196
heliofitka witaj ;:196 grudnik NN nie chce kwitnąć, zastanawiam się czy to w ogóle jest grudnik, jakiś taki zaokrąglony jest.
Migotka dzięki ;:196 cieszę się że mamy podobne pasje.
rapunzel witaj , kochana nie zgadłaś, wzeszłym roku małą sadzonkę posadziłam na podwórku, ale nie chciała w ogóle rosnąć
i wiosną wykopałam ją i wsadziłam do doniczki i tak wybujała.Ukorzeniłam więcej długich pędów i dosadziłam.
Aparat też pożyczyłam:P

Byłam dziś w N..i oto efekt Dendrobium za 5 zł
Obrazek

i jego kwiatuszek z bliska
Obrazek
Były jeszcze i inne kolory,wrócę tam na pewno, muszę wyczaić jeszcze żółte :D

a tu storczyki wygrzewające się w porannym ;:3
Obrazek

Obrazek

I fiołeczki też wystawiły buźki do ;:3
Obrazek
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

evo, no to ci śmignął ten bluszcz nie ma co. Mój też urósł sporo przez ostatnie dwa miesiące, no ale nie ma porównania. Czy to N, to Netto? :roll:
Dendrobium za 5 zł i to z kwiatkiem to praktycznie jak za darmo. :shock:
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 02:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja jedno z moich dendroniów też kupiłam za piątkę, ale bez kwiatka :) Żałuję, że nie zrobiłam mu zdjęcia jak kwitł, bo już nie pamiętam jaki miało kolor ;:224 Przy takiej sklerozie jak moja każde kwitnienie jest niespodzianką :;230
Niesamowity widok na tym zdjęciu z tyloma storczykami w oknie, takiego wystroju można tylko zazdrościć. Ja zresztą zazdroszczę też fiołeczków, bo szczerze mówiąc choruję na obie te choroby (i na hojozę też, to chyba już przypadek śmiertelny...)
Co do bluszczu- też jestem pod wrażeniem, że "skubnięty kawałek" tak Ci wyrósł... Myślałam, że sobie kupiłaś gdzieś taki piękny bluszczowy koszyczek :shock:
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Ile kwitnień widać że masz dobry mikroklimat w domu :) nowość za 5 zeta superowa :) bluszcz to gigancik podziwiać to mało, a zielistka nawet nie wiedziałam że taka pozytywna :) i fiołaski ci cudnie kwitną oj oj jest co podziwiać :)
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Śliczne i kolorowe oba parapety. ;:138
A nowość za 5 zł bardzo ładna I na pewno odwdzięczy się za przygarnięcie. ;:108 Ja w tym skrócie podejrzewam Nomi. ;:224
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
Migotka
500p
500p
Od: 22 mar 2011, o 00:25

Post »

Też tak myślę, że to to ;:108 A jak ja żałuję, że w okolicy nie mam N..i :( Gratuluje zakupu, czy polujesz na takie żółte z czerwonym środkiem?
Mój zielony kącik - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=48108" onclick="window.open(this.href);return false;,
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja też żałuję, ze nie mam w okolicy... choć z drugiej strony to wiecej grosza zostaje w kieszeni :;230
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ano tak Nomi, nie pomyślałam, szkoda, bo Netto mam znacznie bliżej. :wink:
Awatar użytkownika
eva-
500p
500p
Od: 24 wrz 2011, o 21:12

Post »

rapunzel :wit masz racje to nomi, a ten bluszcz to ukorzeniłam kilka długich pędów nawet ok 30cm. :wink:
socurek ja też nigdy nie pamiętam który jak kwitnie i dlatego mam napisane i włożone do doniczek.
Ja też coraz bardziej skłaniam się ku hojozie, oglądając na FO takie piękne kwitnienia.
Na razie zamarzyłam o belli, tricolorce i lisie .Ten bluszcz skubałam kilka razy :wink:
trzynastka dzięki za miły komentarz ;:196
elcia1974 :wit mam nadzieje że zechce u mnie zostać, bo bardzo podoba mi się kolor kwiatuszka.
Migotka :wit tak, szukam dokładnie takiego, żółciutkiego z czerwonym środkiem.
socurek :wit ja też mam do nomi ok 12km ;:224

Mój grudnik NN nie ma pąków więc może to wielkanocnik?

Obrazek

Moje azalie jeszcze są na dworze

Obrazek
Obrazek
I jeszcze coś takiego zapomniałam nazwy
Obrazek
kwitnie na biało i jest zimozielone.

Chryzantema przed domem
Obrazek Obrazek

Małe sadzonki też kwitną
Obrazek Obrazek
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Piękne jesienne kompozycje:).
Awatar użytkownika
Migotka
500p
500p

Post »

Wracając do dendrobiów, to mi się też ten z zółtym środkiem podoba, Twoja nowość też jest śliczna, chyba jeszcze mniej spotykana niż ten żółty z czerwonym środkiem..Ile ty masz azali :shock: a chryzantemy :) łał..Idąc za Twoim przykładem też planuje na przyszły rok chryzantemy wokół domu :wink:
A ten grudnik NN to grudnik, tylko właśnie starej odmiany, skoro Twój jeszcze nie kwitnie, ani nie pączkuje, to tym bardziej utwierdza mnie w przekonaniu, że stara odmiana zakwita później...albo się tylko tak pocieszam :wink:
Mój zielony kącik - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=48108" onclick="window.open(this.href);return false;,
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Fajnie te azalki wyglądają- tyle ich tak w rządku równiutko stoi ;:167
Na temat grudników to ja już tonę żali wylałam na tym forum... zero pączków ;:29 Ani jeden, ani drugi... One jeszcze o tym nie wiedzą, ale już są jedną nogą w śmietniku... ;:120
Awatar użytkownika
Migotka
500p
500p

Post »

ee socurku, daj im szanse albo postrasz śmietnikiem to może jeszcze Cię zaskoczą...
- Joanna
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Koniec straszenia, przechodzę do czynów. Zamykam je na tydzień w lodówce. Jak potrzęsą trochę zieleniną, to potem może z wdzięczności, że je wyciągnęłam zakwitną :evil:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”