Czytam o Waszych zagranicznych zakupach, ale gubię się już trochę. Podeślij mi linka do tej francuskiej szkółki.
Majka 411 - róże 2011 cz.2
- katja
- 500p

- Od: 2 paź 2008, o 13:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Majka 411 - róże 2011 cz.2
Majka, piękne grubasy z importu
Czytam o Waszych zagranicznych zakupach, ale gubię się już trochę. Podeślij mi linka do tej francuskiej szkółki.

Pozdrawiam
Kasia
Kasia
- majka411
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Witam Was nocne Marki forumowe
Jule, Majeczko, Ewo następnym razem jak będziecie buszować po forum o drugiej w nocy to koniecznie trzeba się jakoś spiknąć .
Musimy coś wymyślić
Grubaski posadzone, czekamy do wiosny

Jule, Majeczko, Ewo następnym razem jak będziecie buszować po forum o drugiej w nocy to koniecznie trzeba się jakoś spiknąć .
Musimy coś wymyślić
Kasiu, linki do szkółki Francuskiej
- gajowa

- Od: 11 maja 2011, o 07:34
Majka, dopiero dzisiaj zachwyciłam się Twoimi wypasionymi tłuścioszkami
Boskie!
No cóż, w porównaniu z nimi większość kupionych przeze mnie to smętne badylki...Nie ma co, pierwsze koty za płoty
Ale - jeśli tylko będzie to możliwe - chętnie dołączyłabym się w przyszłości do takiego wypasionego zamówienia
Boskie!
No cóż, w porównaniu z nimi większość kupionych przeze mnie to smętne badylki...Nie ma co, pierwsze koty za płoty
Ale - jeśli tylko będzie to możliwe - chętnie dołączyłabym się w przyszłości do takiego wypasionego zamówienia
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
A ja musze powiedziec, ze w tym roku u mnie w LM bardzo ladne sadzonki byly.... az bylam zdziwiona. Fakt przyciete nizej ale tu akurat ida na latwizne, bo tak przyciete w drewnianych regalach im sie mieszcza tz transport latwiejszy. Ale jak kupowalam Mount Shasta-e, to byla 5 pedowa i pedy miala sztywne i grube. Zreszta wiekszosc roz tz z innych odmian, tez tak wygladaly.
W Auchanie, byly tylko 3 pedowe tz wiekszosc, ale ladnie wygladaly i wkoncu opisane odmianowo. Moze idzie ku dobremu
Chociaz z drugiej strony w ogrodniczych mnie rozczarowali, takie badziewie mieli ze hej - do tego opisane w standardzie - wieklkokwiatowa, pnaca itd.
W Auchanie, byly tylko 3 pedowe tz wiekszosc, ale ladnie wygladaly i wkoncu opisane odmianowo. Moze idzie ku dobremu
- majka411

Ewo,
i ja bardzo się ucieszyłam, że wreście mam wypasione Edenki. Ile lat próbowałam kupić ją, ale jakoś szczęście mnie omijało. Może tym razem zostanie mi to wynagrodzone. Pamiętaj nie kupuj róż na ura, ich na rynku jest tak dużo, że spokojnie kupisz te o których marzysz. Ja też kiedyś tak kupowałam, ale teraz spoko, najpierw wywiad środowiskowy, a dopiero zamówienie.

Ewo co do zamówienia , już kilka osób o tym pisze, ale to będzie możliwe jeżeli Gosia i Wiesia nam zechcą to zrobić.
Ewo co do zamówienia , już kilka osób o tym pisze, ale to będzie możliwe jeżeli Gosia i Wiesia nam zechcą to zrobić.
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Maju ale masz wypasione krzaki i odmiany....gratuluję
Ciekawe jak rozwiną się u Ciebie wszystkie Edenki
Ja na wiosnę pewnie również dołączę się do zamówienia
Purple Eden i biały to moje kolejne chciejstwa:)
Ja na wiosnę pewnie również dołączę się do zamówienia
- majka411

Jule witaj,
zakupy zrobione bo jutro nic nie kupisz.
Ja zaraz lecę
.
Ja w tym roku postanowiłam zdać się tylko na szkółki zagraniczne. No może poza jakimś małym wyjątkiem już upatrzonym.
Wiosnę i trochę później będę pisała, czy miałam rację, że tak postąpiłam.
Do LM ja osobiście mam tak daleko, że nie opłaca mi się tam wyruszać na oglądanie. W Auchanie w ogóle nie bywam.
Może i lepiej, bo mnie nic nie kusi. Obiecałam sobie omijać szerokim łukiem OBI, żeby mnie na kolejne piękności nie pokusiło.
Byle sklepy ogrodnicze, będą miały co raz mniej klientów.
Również w szkółkach muszą poprawić jakość. 
. Znasz moje zdanie na temat naszych różyczek. Nie zmienię go.
Myślę, że może być tak w przyszłym roku, że Edenki nie będą jeszcze kwitły. Zrobiłam tak, jak radził papaver, chcę żeby zbudowały dobry system korzeniowy, a kwiaty mogą być w następnym roku. Zgadzam się na to.
Purple Eden i Ebb Tide to , ta sama róża. Poczekaj zobaczymy jak one będą wyglądać w realu.
Ja w tym roku postanowiłam zdać się tylko na szkółki zagraniczne. No może poza jakimś małym wyjątkiem już upatrzonym.
Wiosnę i trochę później będę pisała, czy miałam rację, że tak postąpiłam.
Do LM ja osobiście mam tak daleko, że nie opłaca mi się tam wyruszać na oglądanie. W Auchanie w ogóle nie bywam.
Może i lepiej, bo mnie nic nie kusi. Obiecałam sobie omijać szerokim łukiem OBI, żeby mnie na kolejne piękności nie pokusiło.
Aniu, a namawiałam CięMaju ale masz wypasione krzaki i odmiany....gratuluję Ciekawe jak rozwiną się u Ciebie wszystkie Edenki
Ja na wiosnę pewnie również dołączę się do zamówienia Purple Eden i biały to moje kolejne chciejstwa:)
Myślę, że może być tak w przyszłym roku, że Edenki nie będą jeszcze kwitły. Zrobiłam tak, jak radził papaver, chcę żeby zbudowały dobry system korzeniowy, a kwiaty mogą być w następnym roku. Zgadzam się na to.
Purple Eden i Ebb Tide to , ta sama róża. Poczekaj zobaczymy jak one będą wyglądać w realu.
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Zakupowo u mnie spoko, M tak zapycha zawsze lodowke, ze przez pol roku pulk wojska mozna wyzywic
po swieze pieczywo tylko wdepnelam.
Ja mam do sklepow rzut kamieniem i jak robie zakupy to zawsze do wszystkich zajrze ale ja mam w miare silna wole
Tylko do LM nie moge za czesto chodzic, bo ogrod prowadzi pasionat rozany 
Ja mam do sklepow rzut kamieniem i jak robie zakupy to zawsze do wszystkich zajrze ale ja mam w miare silna wole
- _ninetta_
- 1000p

- Od: 19 maja 2010, o 01:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Maju, widzę, że jesteś w swoim żywiole, wszystkie możliwe Edenki zakupiłaś
I tak trzymaj!
Piękne sadzonki. Najbardziej jestem ciekawa purpurowego Edena, na HMF wygląda pięknie no i pachnie...
I tak trzymaj!
Piękne sadzonki. Najbardziej jestem ciekawa purpurowego Edena, na HMF wygląda pięknie no i pachnie...
- majka411

Jule,
można Ci tylko pozazdrościć takiego M. Jak w LM masz pasjonata różanego, to ja bym tam często bywała, lubię kupować w tych sklepach gdzie sprzedający ma coś do powiedzenia.

Anetko
ja bym jeszcze więcej kupiła różyczek, ale miejsca nie mam.
To takie miłe uczucie czekać na pierwsze kwiaty nowych róż.
Purple Eden , niestety to nie rodzina tej Edenki. Kolor tej róży jest dla mnie piękny i dlatego ją kupiłam. Anetko musimy uzbroić się w cierpliwość i czekać na wiosnę. Ty też kupiłaś ładne okazy, widziałem u Ciebie.
Anetko
Purple Eden , niestety to nie rodzina tej Edenki. Kolor tej róży jest dla mnie piękny i dlatego ją kupiłam. Anetko musimy uzbroić się w cierpliwość i czekać na wiosnę. Ty też kupiłaś ładne okazy, widziałem u Ciebie.
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Majeczko
posadzone to teraz można trochę poświętować bo następne dopiero po niedzieli.

Jakże miło ogląda się takie okazy sadzonek.
Maju znowu sporo czasu spędziłam u Ciebie-ach te czerwcowe wspomnienia ale i terażniejsze róże zachwycające.
Mam nadzieję ,że i moja Pastella będzie taką kwitnącą damą,bo sadzonka jest piękna.
Maju znowu sporo czasu spędziłam u Ciebie-ach te czerwcowe wspomnienia ale i terażniejsze róże zachwycające.
Mam nadzieję ,że i moja Pastella będzie taką kwitnącą damą,bo sadzonka jest piękna.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- majka411

Majeczko, te
posadzone, ale 6 różyczek z Rosen Gonewen czeka do niedzieli na posadzenie.
Wiesz jak masz już dołeczki to samo sadzenie nie jest męczące. Zastanawiam się co będziemy najpierw podziwiać na wiosnę i czy w ogóle Edenki nam zakwitną. Już Gosi pytałam co ona o tym sadzi. Ach.... marzy mi sie przespać zimę jak misio.
Aniu,
powiem krótko kosztowały, ale warte są tej ceny.
Ja u Ciebie też czytam i oglądam, ale czasami nie piszę bo macie jakieś tam temaciki ogrodowe poboczne, a ja się nie znam na tych roślinkach.
Aniu Pastella z roku na rok robi się rozłożystą dojrzała różą, Jest u mnie dobrze ukorzeniona , a pędy ma właśnie takie grube jak te ze szkółki francuskiej.
Już pisałam mam trzy krzaczki, dwie są dorodne, a ta trzecia dostała kolejną szansę. Z moich obserwacji wynika, że ona lubi słonko a, nóżki w wilgotnym cieniu. Twoja też będzie piękna, bo umiesz zadbać o nie. Muszę cie podpytać jakie róże wyautowałaś.
Wiesz jak masz już dołeczki to samo sadzenie nie jest męczące. Zastanawiam się co będziemy najpierw podziwiać na wiosnę i czy w ogóle Edenki nam zakwitną. Już Gosi pytałam co ona o tym sadzi. Ach.... marzy mi sie przespać zimę jak misio.
Aniu,
Ja u Ciebie też czytam i oglądam, ale czasami nie piszę bo macie jakieś tam temaciki ogrodowe poboczne, a ja się nie znam na tych roślinkach.
Aniu Pastella z roku na rok robi się rozłożystą dojrzała różą, Jest u mnie dobrze ukorzeniona , a pędy ma właśnie takie grube jak te ze szkółki francuskiej.
Już pisałam mam trzy krzaczki, dwie są dorodne, a ta trzecia dostała kolejną szansę. Z moich obserwacji wynika, że ona lubi słonko a, nóżki w wilgotnym cieniu. Twoja też będzie piękna, bo umiesz zadbać o nie. Muszę cie podpytać jakie róże wyautowałaś.
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Majeczko to może nam się uda przespać zimę i wstać razem z ciepełkiem wiosennym.
Co do Pastelli to wolę żeby była taka średnia bo mi zdominuje wszystko w koło, ale niech kwitnie jak najwięcej.
Co do Pastelli to wolę żeby była taka średnia bo mi zdominuje wszystko w koło, ale niech kwitnie jak najwięcej.
- majka411

Chyba nam się nie uda, bo mamy za dużo energii,
ale chciała bym chciała ..... oj coś mnie dziś jakoś nic nie wychodzi.
To chyba ta pełnia księżyca tak na mnie działa.
Majeczko, porozmawiasz ze swoja Pastellką i powiesz jej jak ma sie zachowywać, musi posłuchać.

To chyba ta pełnia księżyca tak na mnie działa.
Majeczko, porozmawiasz ze swoja Pastellką i powiesz jej jak ma sie zachowywać, musi posłuchać.