Różane impresje
- Jule
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Różane impresje
Oj chyba wrecz przeciwnie - Chopin jest na tyle popularny, ze juz chyba zaprzestano jego focenia 

- justi177
- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wpadłam kiedyś do mojego ogrodniczego z mam i kupiłyśmy do jej ogrodu: Kronpricesse Mary - obłędnie kwitnącą i pachnącą....nie mam zdjęć....do tego zainfekowaną już mączniakiem Astrid Grafin.... ale też obłędny kolor i zapach i z serii Renaissance Poulsena: Ghita i Bonita....do tego wylądowała w bagażniku Ingrid Bergman i największy hicior: Augusta Luisa, bo miało być
.... kolorowo.....no to jest!
Teraz mam na nie stały podgląd.....parę zdjęć....
to jest wiadomo....

Ingrid Bergman, która według mnie jeszcze nie pokazała się z najlepszej strony.....

Augusta Luisa....ta trochę odchorowała pobyt w sklepie....zasilona, dobrze posadzona, pewnie da pokaz w następnym sezonie....tutaj, gdy przekwitała.....oj, jestem w niej zabujana......

i to wszystko nie dzieje się u mnie....no cóż, ale i tak nieźle sobie poradziłam z moim chciejstwem

Teraz mam na nie stały podgląd.....parę zdjęć....
to jest wiadomo....

Ingrid Bergman, która według mnie jeszcze nie pokazała się z najlepszej strony.....

Augusta Luisa....ta trochę odchorowała pobyt w sklepie....zasilona, dobrze posadzona, pewnie da pokaz w następnym sezonie....tutaj, gdy przekwitała.....oj, jestem w niej zabujana......

i to wszystko nie dzieje się u mnie....no cóż, ale i tak nieźle sobie poradziłam z moim chciejstwem

Pozdrawiam
- justi177
O, no to ja mogę nadrobić w kwestii focenia....Jule pisze:Oj chyba wrecz przeciwnie - Chopin jest na tyle popularny, ze już chyba zaprzestano jego focenia

Pozdrawiam
- justi177
jeszcze te, które nie rosną u mnie, ale jakby prawie u mnie....
przepiękna Ghita....ogromnie urosła....i kwitnie do tej pory, żadnych oznak "zmęczenia" i zasypiania, nie wiem, czy to dobrze....

i Bonita, z tej serii, również w "aż za doskonałej' dzisiaj formie....

przepiękna Ghita....ogromnie urosła....i kwitnie do tej pory, żadnych oznak "zmęczenia" i zasypiania, nie wiem, czy to dobrze....

i Bonita, z tej serii, również w "aż za doskonałej' dzisiaj formie....

Pozdrawiam
- Rozeta
- Od: 30 paź 2010, o 20:02
Witaj, Justynko
!
Cieszę się, że kolejna różanie zakręcona osóbka dołączyła do nas. Miłośników róż nigdy za wiele
!
Bardzo podoba mi się miejsce, gdzie przeznaczyłaś posadzić różyczki. W szczególności płot. Taki właśnie chciałabym postawić u siebie
.
Ale i te niskie okrągłe tujki sa fajne, bo jeśli za nimi posadzisz róże, to będą miały osłonięte nóżki przed słońcem, wiatrem i silnym mrozem.
Pisałaś o Parole. Mam tę odmianę, jest zdrowa i piękna: kwiaty wielkie, c.różowe z kapką fioletu, wspaniale pachnące. Tylko ma przerwy w kwitnieniu i moim zdaniem trzeba by posadzić przynajmniej dwa krzaczki obok siebie, żeby kwiaty oglądać częściej.
A Chopin jest po prostu poza wszelkimi komentarzami, dlatego rzadko o nim piszemy. Ta przepiękna róża jest obowiązkowa w każdej różance
!
Proszę, zdradź, gdzie jest ten sklep ogrodniczy, gdzie można od ręki dostać tak wspaniałe odmiany
?

Cieszę się, że kolejna różanie zakręcona osóbka dołączyła do nas. Miłośników róż nigdy za wiele

Bardzo podoba mi się miejsce, gdzie przeznaczyłaś posadzić różyczki. W szczególności płot. Taki właśnie chciałabym postawić u siebie

Ale i te niskie okrągłe tujki sa fajne, bo jeśli za nimi posadzisz róże, to będą miały osłonięte nóżki przed słońcem, wiatrem i silnym mrozem.
Pisałaś o Parole. Mam tę odmianę, jest zdrowa i piękna: kwiaty wielkie, c.różowe z kapką fioletu, wspaniale pachnące. Tylko ma przerwy w kwitnieniu i moim zdaniem trzeba by posadzić przynajmniej dwa krzaczki obok siebie, żeby kwiaty oglądać częściej.
A Chopin jest po prostu poza wszelkimi komentarzami, dlatego rzadko o nim piszemy. Ta przepiękna róża jest obowiązkowa w każdej różance

Proszę, zdradź, gdzie jest ten sklep ogrodniczy, gdzie można od ręki dostać tak wspaniałe odmiany

-
- 200p
- Od: 8 mar 2008, o 22:59
- justi177
Witaj Rozeto, dziękuję za odzew!
No tak, zgadzam się, że zakręcona ale niestety bez dorobku własnego....
Miejsce jest tak wyeksponowane, że musi być strzał w dziesiątkę, stąd głównie moja obecność na forum, bo gdzie można szukać fachowej pomocy....
Parole, to jak obietnica, dane słowo, że będzie dobrze i ciesze się, że tak jest....
Chopin
, musiał być, klasyk....no i "nieco'" rodzinnej tradycji muzycznej...
i sedno sprawy:
Rozeto, MarysiuIIsklep jest w mojej mieścinie
sprzedawane po 22 - 29 zł
napiszę na pw
Te róże (pojemnikowe) są wiezione z "zagłębia różanego' , z gminy Końskowola, tyle mi zdradził szef, wszystkie były z licencją.......do zdobycia tylko w czerwcu, potem już nie dowozi, tylko sprzedaje do końca sezonu to, co ma.....
Nie podjął się realizacji mojego ew. zamówienia, więc mamy taką cichą umowę, że mogę na wiosnę się zabrać z nim - na wycieczkę
zobaczę wtedy te szkółki/szkółkę! których tam sporo.....
może i zrobię zakupy...
No tak, zgadzam się, że zakręcona ale niestety bez dorobku własnego....
Miejsce jest tak wyeksponowane, że musi być strzał w dziesiątkę, stąd głównie moja obecność na forum, bo gdzie można szukać fachowej pomocy....

Parole, to jak obietnica, dane słowo, że będzie dobrze i ciesze się, że tak jest....

Chopin

i sedno sprawy:
Rozeto, MarysiuIIsklep jest w mojej mieścinie

napiszę na pw
Te róże (pojemnikowe) są wiezione z "zagłębia różanego' , z gminy Końskowola, tyle mi zdradził szef, wszystkie były z licencją.......do zdobycia tylko w czerwcu, potem już nie dowozi, tylko sprzedaje do końca sezonu to, co ma.....
Nie podjął się realizacji mojego ew. zamówienia, więc mamy taką cichą umowę, że mogę na wiosnę się zabrać z nim - na wycieczkę

Pozdrawiam
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Justi to masz czasu chwilę, żeby dokonać wyboru
jak już tam pojedziesz, to głowę można starcić i przywieźć nie tylko to co w kajeciuku
głównie nie to 

- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Pam, nie strasz kobiety
do wiosny daleko, to niech jeszcze pozyje w blogiej nieswiadomosci 

- justi177
Pamelkoto chyba Twój region, pewnie nieraz tam byłaś....
to wiesz, o czym mówisz,.... no nie mówiąc o zupełnie niekontrolowanym "muszę to mieć" 

Pozdrawiam
- Dyskrecja
- Od: 22 lis 2010, o 20:01
Justi, przybiegłam się przywitać w nowej, forumowej różance
Każdy nowy ogród budzi zaciekawienie odmianami, kompozycją....., róże masz piękne, chociaż Twoja Ghita budzi wątpliwości, czy to jest Ghita Renesansowa Poulsena, czy jakaś inna? Moja ma dużo bledszy odcień różu i inny, bardziej luźny układ większych płatów.
Będę do Ciebie zaglądać, życzę Ci przyjemności z uczestniczenia w tym forum i coraz piękniejszej różanki.

Każdy nowy ogród budzi zaciekawienie odmianami, kompozycją....., róże masz piękne, chociaż Twoja Ghita budzi wątpliwości, czy to jest Ghita Renesansowa Poulsena, czy jakaś inna? Moja ma dużo bledszy odcień różu i inny, bardziej luźny układ większych płatów.
Będę do Ciebie zaglądać, życzę Ci przyjemności z uczestniczenia w tym forum i coraz piękniejszej różanki.
- justi177
Dyskrecjo, witaj
różanka, to dopiero będzie, wersja mini....
gdzieś mam tez inne zdjęcie Ghity, już mniej "wściekłe"...poszukam, i inne ułożenie płatków...., albo etykietę pomylono....

gdzieś mam tez inne zdjęcie Ghity, już mniej "wściekłe"...poszukam, i inne ułożenie płatków...., albo etykietę pomylono....
Pozdrawiam
- justi177
Ghita - pseudoGhita na innej fotce

i inna Bonita...

a w ogóle, to wybiorę się do nich, żeby zajrzeć w etykiety, bo coś mnie to niepokoi....

i inna Bonita...

a w ogóle, to wybiorę się do nich, żeby zajrzeć w etykiety, bo coś mnie to niepokoi....
Pozdrawiam
- Dyskrecja
- Od: 22 lis 2010, o 20:01
Justynko, ta też w bardzo zdecydowanym kolorze. Zobacz u mnie na pierwszej stronie, jestem pewna swojej.
- justi177
No to masz dziadu worek....
To nie Ghita, sprawdziłam na etykiecie stoi: Ghita Renaissance.....i tam też zdjęcie w "bystrych" barwach....
To chyba mam pierwsze nieplanowane wyzwanie dla specjalistów: co to może być???

To nie Ghita, sprawdziłam na etykiecie stoi: Ghita Renaissance.....i tam też zdjęcie w "bystrych" barwach....
To chyba mam pierwsze nieplanowane wyzwanie dla specjalistów: co to może być???

Pozdrawiam