Chcę mieć życie usłane różami
- Jule
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Chcę mieć życie usłane różami
Fakt z trawy trzeba zgrabiac, bo trawa gnije ale na rabatach moga spokojnie sobie lezec. Szkoda ze ja mam tylko owocowe i zgrabic musze, zeby sie paskudztwa chorobowe nie legly.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Majeczko z trawy wygrabiam, ale na rabatach częściowo zostawiam jako przykrycie, tak jak mówi Jule 

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Wandeczko, Jule mówi , że jest cacy 

Witaj Wadziu.Widzę,że liście okryly rózyce i nie grożne im przymrozki.Ja (jak juz dawniej pisałam ,okrywam tylko młode róże i zmarzalki.)Muszą sobie radzić i takie tylko chcę mieć.Inne wek!!
Dzisiaj otrzymalam Dark Lady z Czech a oczekuję jeszcze Pastelli,Bailando ,Baronessy z naszej szkólki.
I sezon zakończony.Pozdrawiam.
Dzisiaj otrzymalam Dark Lady z Czech a oczekuję jeszcze Pastelli,Bailando ,Baronessy z naszej szkólki.
I sezon zakończony.Pozdrawiam.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
Wando jakie już nostalgiczne różyce no i ta cudna jesień w ogrodzie.
Tu masz Baranowskich.Podobno sprzedaż tylko hurtowa 10swzt z jednej odmiany ale jak informowa ły inne koleżanki większą ilość róż wysylał indywidualnie i nie koniecznie po tyle z jednej odmiany.Poza tym jak Cię coś dopadnie to małgosia będzie do nich dzwonila kiedy może kupować dla nas.Tak,że możesz się podpiąć.
http://www.baranowscy.com.pl/site/index ... ubmenu=296
Tu masz Baranowskich.Podobno sprzedaż tylko hurtowa 10swzt z jednej odmiany ale jak informowa ły inne koleżanki większą ilość róż wysylał indywidualnie i nie koniecznie po tyle z jednej odmiany.Poza tym jak Cię coś dopadnie to małgosia będzie do nich dzwonila kiedy może kupować dla nas.Tak,że możesz się podpiąć.
http://www.baranowscy.com.pl/site/index ... ubmenu=296
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
Aniu, wielkie dzięki
Przestudiuję sobie na spokojnie 

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Coraz zimniej
Czas się zwijać z ogrodów do domu. Grabię liście, bo nie cierpię sprzątać takich przegniłych wiosną. Także z rabat. Może, gdyby to były dębowe...Przełączam się na tryb marzenia o różach kwitnących, a dla mnie dostępnych wiosną 

- Jule
Och jak ja lubie takie roze
sliczna jest 

Wandziu, piękna księżniczka
jesteś z niej zadowolona, czy to dopiero jej pierwszy sezon u Ciebie?
jej kolor, w obecnych okolicznościach przyrody za oknem, wydaje się wręcz bajkowy

jej kolor, w obecnych okolicznościach przyrody za oknem, wydaje się wręcz bajkowy

- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wandziu, prawdziwa z niej princessa
Mój ogródek też zasypany listkami. z trawnika (pseudo) grabię, reszta przykrywa rabaty. Już sprawdziłam, że rośliny lepiej zimują.
Co prawda mnie to nieco denerwuje, ze taki bałaganik, ale jak spadnie śnieg to już po nerwacji.
Do wiosny część rozłożona, a potem to już z wiosenną energią i potrzeba ruchu-porządki.
Sezon różany zakończy przybycie Cafe. Podobno wysyłka po 15. Czekam na wiadomość.
Pozdrawiam.

Mój ogródek też zasypany listkami. z trawnika (pseudo) grabię, reszta przykrywa rabaty. Już sprawdziłam, że rośliny lepiej zimują.
Co prawda mnie to nieco denerwuje, ze taki bałaganik, ale jak spadnie śnieg to już po nerwacji.
Do wiosny część rozłożona, a potem to już z wiosenną energią i potrzeba ruchu-porządki.
Sezon różany zakończy przybycie Cafe. Podobno wysyłka po 15. Czekam na wiadomość.
Pozdrawiam.
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
Juleczko, nawet nie wiesz, jak się cieszę, że przynajmniej ty do mnie wpadłaś.
Dla ciebie i dla ewamaja, aguniady i Justynki jeszcze raz księżniczka Aleksandra
Aguniu także ciebie witam serdecznie
Byłam u ciebie przed kilkoma chwilami, ale chyba się nie wpisałam. Księżniczkę mam dopiero od tej wiosny, a więc na razie nic nie mogę powiedzieć bliższego oprócz tego, że pięknie kwitła i wydawała coraz to nowe kwiaty, choć pojedyncze. Ale już widać, że to mocna róża. Tak się jakby mości wokół, jak kwoka na jajkach
Justynko, zamówiłaś Cafe.
Ona jest cudna. Też mam na nią oko, ale to już w przyszłym roku. Skoro jest pierzynka z listowia, to już niech sobie roślinki idą spać. Nie będę grzebać. Czy różyczki, które przyjdą po 15 zamierzasz dołować, czy posadzisz bezpośrednio?

Aguniu także ciebie witam serdecznie

Justynko, zamówiłaś Cafe.

- Jule
Ja zawsze do Ciebie wdeptuje, nieraz nie pisze, bo nie mam nic do powiedzenia ale fotosy ogladam bardzo chetnie.
A ksiezniczka naprawde urocza, te falbanki ma niczego sobie... jakos tak wole pol pelne roze, maja dla mnie wiecej rozy w rozy i te srodki z pylnikami, no cud-miod
Teraz kupilam sobie Sweet Pretty, bo mnie takie jedno platkowe tez ciagnal przeokropnie ... zobaczymy jak mi podejda takie rozyce, to pomysle nad dokupieniem donic
A ksiezniczka naprawde urocza, te falbanki ma niczego sobie... jakos tak wole pol pelne roze, maja dla mnie wiecej rozy w rozy i te srodki z pylnikami, no cud-miod

Teraz kupilam sobie Sweet Pretty, bo mnie takie jedno platkowe tez ciagnal przeokropnie ... zobaczymy jak mi podejda takie rozyce, to pomysle nad dokupieniem donic