rapunzel - zielono mi :)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: rapunzel - zielono mi :)

Post »

mniodkowa, możesz się śmiać, ale ja już kiedyś występowałam na nicku ja(gut)ka w tlenowym quizie, nawet byłam tam operatorem. Wiadomo, że ja(gut)ka od Jagódki różni się tym, że jest dobra, tylko po niemiecku. :;230 A ja w quizie byłam dobra, oj byłam. ;:224

Dziewczyny na fali waszych zachwytów wrzucam dolne pięterko, ale zdjęcie robiłam na parapecie. W rzeczywistości o takim świetle mogą sobie te nieboraki tylko marzyć. :wink: Obrazek

Jak już pisałam wcześniej Zenia podarowała mi zielistkę i razem z nią była jeszcze jedna roślinka, którą dosadziłam w centrum tej kompozycji. Czy możecie mi napisać, co to? Czy to pilea?
Obrazek
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

No i proszę nie mówiłam że zdolna dziewczynka ! Pięknie !!
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mam taką samą roślinkę NN. Kiedyś nawet próbowałam ją zidentyfikować, ale nie wiem, czy dobrze mi to wyszło (pilea spruceana :roll:?). Poczekam, więc, razem z Tobą na nazwę.
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 sie 2011, o 12:46

Post »

Super Jagódko,wielkie ;:63 za piękną kompozycję.Jak to mówią w reklamie jesteś bohaterką w swoim domu ;:138
Xk-k
---
Od: 20 wrz 2011, o 16:54

Post »

Bardzo ładna kompozycja ;:138
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jagódko skrzydłokwiaty w sumie nie były jakieś kłopotliwe w uprawie, tylko za cholercię nie chciały ponownie kwitnąć. ;:223
Myślę, że ja im też nie za bardzo w tym pomagałam, bo traktowałam je raczej po macoszemu. Dlatego teraz znalazłam miejsce w którym akurat skrzydłuś fajnie by wyglądał i jak tylko gdzieś na niego wpadnę to go sobie znowu przytargam. :uszy
Twoja roślinka od Zeni to rzeczywiście jest Pilea spruceana. ;:108
Basiu dziękuję za propozycję, ale nie będę Cię kłopotać, bo skrzydłokwiaty dość często bywają w sprzedaży
i nie są drogie. ;:196
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

elciu, i ja mam wątpliwość, czy moje tegoroczne skrzydłokwiaty ponownie zakwitną. Ten posadzony z filodendronem kwitnie - choć teraz już nieco słabiej - ze 3 miesiące.
Jednak one podobają mi się nawet jak nie kwitną. :)
Dzięki za rozpoznanie Pilei spruceany, nie miałam wątpliwości, że ty będziesz wiedzieć. ;:108
Obawiam się, że pilea w obecnym miejscu może nie czuć się komfortowo, ale zobaczymy... :wink:
Jestem naprawdę psychiczna, bo mając świadomość, że mniodkowa mi przyśle reo i coś tam jeszcze, kupiłam w końcu tę zroślichę, którą obmacałam już wielokrotnie na targu. Udało mi się tylko utargować całą złotówkę, ale to głównie dlatego, że kwiatków pilnowała inna babka, bo tej właściwej akurat w tym momencie nie było. Tak więc wzbogaciłam się o zroślichę za 4 zł i cały czas oczami wyobraźni widzę te zroślichy z LM, bo one wyglądały super. Całość była zwarta, niska i gęsta. Czy zroślichę można jakoś tak sobie uformować? Dla mnie to bardzo zagadkowa roślina, bo wiem, że jest pnączem, ale dla mnie wcale tak nie wygląda.
Awatar użytkownika
Migotka
500p
500p
Od: 22 mar 2011, o 00:25

Post »

Jagódkodużo nowości ostatnio do Ciebie zawitało...Roślinki o Zeni super, piękny niespotykany bluszczyk i moje chciejstwo - kręcona zielistka ;:167 i koniecznie pochwal się zroślichą..4 zł - grzechem byłoby nie brać...
Mój zielony kącik - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=48108" onclick="window.open(this.href);return false;,
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Migotko, pochwalę się hurtem z roślinkami z paczki od mniodkowej, a zroślicha do tego czasu chyba nie padnie. :;230
Zielistka kręcona jest naprawdę śliczna, ale będę się cieszyć na całego, jak się ukorzeni. :wink:

Dziewczyny, a co z przekwitłymi kwiatami grudnika. Obrywać je czy same spadną? Ten mój pierwszy kwiatek to trochę już zmarniał i nie wiem, co z tym fantem zrobić. :?
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Jagódko ja sama obrywam już takie przywiędłe kwiatuszki. :D
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

rapunzel pisze: pochwalę się hurtem z roślinkami z paczki od mniodkowej, a zroślicha do tego czasu chyba nie padnie. :;230

o ile paczka nie będzie iść jak ostatnio taka jedna do mnie - na 6 dzień ją dostałam przecież ;:223 tak się poczta spisała ;:14 mam nadzieję, że moja do Ciebie dofrunie jutro, tylko musisz kiblować w domq i czekać na listonosza ;:224
rapunzel pisze:Dziewczyny, a co z przekwitłymi kwiatami grudnika. Obrywać je czy same spadną? Ten mój pierwszy kwiatek to trochę już zmarniał i nie wiem, co z tym fantem zrobić. :?

a ja z kolei nie obrywam, czekam aż same opadną, nie wygląda to atrakcyjnie i sama nie wiem czy trzeba obrywać czy też nie, ale po kilku dniach codziennie zbieram z podłogi maleństwa... może to jak z fiołkami trzeba, co przekwitło to urwać aby na resztę roślinka siłę miała... ;:24 trza się dowiedzieć ;:132
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W tym układzie poczekam przynajmniej do czasu, aż ten pierwszy rozkwitły kwiatek zrobi się brzydki i jeśli sam nie spadnie, to go oberwę, bo po co ma jakieś nasiona zawiązywać czy coś.
mniodkowa, myślę, że przyjdzie jednak dopiero w czwartek i dobrze, bo jutro będę musiała wyjść w południe.
Paczki od Anjji zawsze przychodziły nie drugiego, ale właśnie trzeciego dnia.
Hirusan
50p
50p
Od: 23 lis 2010, o 00:49

Post »

Witaj :) Masz bardzo fajne rośliny, szczególnie zielistka kręcona mi się spodobała :) ;:138
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

rapunzel pisze:
Jestem naprawdę psychiczna, bo mając świadomość, że mniodkowa mi przyśle reo i coś tam jeszcze, kupiłam w końcu tę zroślichę,
Jagódko...ja także mając świadomość obiecanej od ciebie fuksji, dziś kupiłam. I to za całe 2 zł... :;230 . No jak tu było nie kupić. Martwię się teraz tylko o to zimowe przechowanie. Także jestem ciekawa twoich nowości... ;:65
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Jagoda to zależy chyba o której wysłana paczka, jak do godz. 15.00 danego dnia (a ja byłam na poczcie przed 11) to poczta zobowiązuje się priorytety dostarczać na kolejny dzień, ale coś ostatnio dają ciała, że tak się wyrażę ;:14 z obawy o dobre zdrowie roślinek to jednak mam nadzieję, że dotrze jutro ;:108 bo mokro to mają, ale boję się o zimno... u mnie dziś rano ludzie skrobali szybki :shock:
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”